Monday, July 27, 2015

Tyoton ja kelvoton.

Nyt on taas tallanen himoblogittajapaiva. Eli taalla ollaan taas. Onpas taas ollut paska paiva.
Robert tossa ehdotteli etta mahan voisin alkaa tonkimaan roskiksia tolkkejen toivossa. Eika ollu muuten ihan lapalla ehdotettu, vaan ihan tosiasiaa. Etta mun pitais niinkun lahtee roskiksia kaivelemaan tonne kaikkien hobojen sekaan, siina toivossa etta loydan pari jotain likasta tolkkia mista sitten voi saada rahaa. Siitahan sitten purskahti sellanen itkufest2015. Ennen kun joku sanoo jotain typeraa miehesta joka tata ehdotti niin haluan sanoa etta sen mielesta se oli oikeesti ihan hyva idea. Me saastetaan tolkkeja aina ja sit kun niita on kaks pussillista niin viedaan ne kierratykseen ja siita saa rahaa. Eli ihan siina mielessa asiallinen ehdotus. Ja jos tama kuulostaa naurettavalta niin voin kertoa etta ikava kylla, tassa me ollaan. Meilla ei oo varaa muuttaa, tv/nettilasku on 2 kk myohassa, ja vuokra pitaa maksaa myohassa koska joutuu oottaa ens viikkoon asti ennen kun on varaa maksaa se. Siina menee Robertilla nyt sitte taas 2 palkkaa, onneks ne on vahan isompia. Se on kuitenkin tehnyt sellasta 55+ tunnin tyoviikkoa nyt. Se varmaan ihan mielellaan itse tonkisi noita alueen ponttoja jos ei tarvis olla toissa. Ma en niinkaan, koska tuo on nyt jotenkin niin alentavaa etta en kesta koko ajatusta.

Ei meilla olis edes nain vaikeaa jos mulla olis jotain tuloja. Kesat on aina tiukkoja koska mulla on vahan rahaa. Yleensa luen siis kesalla pari kurssia niin etta saan edes vahan rahaa, ja vaikkei sita ookkaan paljoo, niin kylla se tietenki auttaa vahan kun ei yhen tarvi maksaa kokonaisia laskuja jatkuvasti. Nyt en tosin lukenut kesakursseja syysta etta en enaa pysty saamaan just tuon entisen koulun kaymista varten rahaa, koska olin siella niin kauan etta alko niita epailyttamaan hieman tuo mun koulunkaynti ja kyselivat etta millon valmistun. Uudessa koulussa rahan saaminen ei siis ole ongelma, mutta uus koulu ei ala kun vasta syyskuussa (oon jo hakenut rahaa sita varten. Ei oo viela kuulunu mitaan, mutta toisaalta, mita valia, koska vaikka sita rahaa tuliskin niin sita ei tuu NYT.) Eli ei ollu mitaan jarkee lukea kursseja koska ei ois tullu minkaanlaista opintotukea. Se tarkoittaa sita etta mulla on 0 dollaria. Nolla euroa. Ei kruunuja. Okei, joku pari kruunua. Muttei niilla tee mitaan. Ei pysty kaupassa edes kaymaan.

Oon yrittany katella netista etta onko mitaan "toita" mita voisin tehda. Yks oli ihan hyvan kuulonen, joku kaannoshomma. Mut siina on vaan se ongelma etta valehtelin etten asu USA:ssa koska en saa tehda USA:ssa toita, ja sit siina on joku verohomma, ja jos en asu USA:ssa, niin en sit tieda etta mihin tuo ilmotetaan tuo vero homma ja miten se toimii. En halua joutua vaikeuksiin. Lemmikkien hoitamista olisin alkanut tekemaan ja mainostamaan care.comissa, mutta sit tuli tuo "saatko tehda toita USA:ssa laillisesti" kysymys taas vastaan, ja vastaus on EI. Niin etta jai sekin. Enka ma ala missaan Craig's Listissa mainostelemaan, koska en halua etta joku hullu vastaa ja tulee ja lukitsee mut johonkin pakastimeen kellariinsa :P Sanoin kylla tutuille ja kavereille etta jos joku heidan tuttunsa/kaverinsa kaipailee lemmikille hoitajaa, niin pitaa mut mielessa. Eipa oo tullut mitaan keikkoja.

Aiti ja isa on joskus ehdottanut etta kattois jos joku lehti etsisi jotain artikkelinkirjoittajaa. Siis ei mitaan niinkun vakinaista tyota, mutta etta jos jossain haettais jotain jostain tietysta aiheesta ja se sattuis olemaan jotain mista voisin itse kirjottaa. No, oon tassa koko illan nyt pyorinyt eri Suomalaisten lehtien sivuilla, eika oo tuottanut yhtaan tulosta. Ei kukaan kaipaile jonkun randomin juttuja. Sehan oiski kun tasta blogista sais rahaa :P Mutta jos et ole aiti, maailman matkaaja, atleettinen ja terveellisesti syova tai muotitietoinen niin voit unohtaa koko jutun. Niin tai poliittinen. Sitahan mina en ole myoskaan, niin etta tasta blogista ei tule koskaan olemaan siina mielessa mitaan hoytya. Ainoa sellanen doable vaihtoehto on just tuo listahomma mista oon taalla puhunut. En oo saannut mun listaa viela valmiiks, mutta toivon todellakin etta sitten kun se valmistuu, se julkaistaan. Siita saa satasen. Ja jos on jo kerran julkaistu, niin sit on helpompi saada lisaa listoja lapi. Se on nyt ainoa tallanen mista tiedan etta voisin saada jotain palkkaa, ja se ei oo USA:n kautta, niin sen takia voin tehda sita.

Ja sit ainahan on tuo alusvaatteiden myynti yksinaisille sedille :P Siitahan saa rahaa, ja se on anonyymia ja hoidetaan netin kautta. Oispa tama ihan lapalla vaan, mutta alkaa tassa keinot kayda vahiin ja laskuja ja muita maksutuksia sen kun vaan kasaantuu (rottahoitaja vaatii nyt maksua kun rotat ollut siella jo yli 2 kk) Ei oo varmaan kauheen kiva perheen lukea tallasta, mutta en ma nyt tiia, ei se nyt oo mitenkaan kauheen kivaa olla sellasessa tilanteessakaan missa tuollasta tarvii edes harkita :P Robert ois myymassa kalsareitaan heti jos miesten hajusille alusvaatteille olis enemman kysyntaa. Sen mielesta ois siistia jos se vois rahastaa miehekkyydella. Joskus on niin oksettavaa olla nainen. En nyt sano etta naisten haistelijat on valttis oksettavia, ihan luonnollistahan se on etta tykkaa mieluisansa sukupuolen hajuista :P Mutta siis oksettavaa etta nainen voi myyda periaatteessa mita vaan, vaan koska on nainen. No, ei siita sen enempaa. En oo nyt ihan heti kuitenkaan vetamassa jotain projektialushousuja jalkaan ja vetamassa 10 kilsan pyoralenkkeja ihan vaan etta tulee hikoiltua tarpeeks housuun niin etta joku random Jorma tuntee olonsa paremmaksi aitinsa kellarissa. Tallasia asioitahan pitaa harkita kunnolla, ja sitapaitsi, jostainhan on loydyttava parempi vaihtoehto, eiko niin? (Tuskin loytyy..Huoh.)

Mun lemppari vaihtoehto on se etta haen Suomesta toita mita voi tehda netin kautta! Mutta mun ongelma tassa on se etten tieda miten se toimis. Voinko edes hakea Suomesta toita jos en oo asunu siella vuosiin? Siita on jo melkeen 12 vuotta sitten kun oon muuttanut Suomesta, joten en oo kirjoilla siella enaa. Tosin Suomen kansalainen olen, etta eiko mulla siina mielessa oo oikeus tyonhakuun? Muistan viela sosiaaliturvatunnuksenki ulkoa, vaikken oo sita mun Suomalaista sellasta joutunu kayttaa vuosiin :P Sehan on hyva juttu. Toisaalta, ehka sita vois yrittaa hakea Ruotsistakin jotain nettitoita. Mutta kuvittelen etta ehka se on pakko asua siina maassa mista sita tyota hakee. Jos joku tietaa tasta jotain, niin kertokaa toki! En halua myyda alkkareita, haluan tehda jotain nettihommia :D Voin tehda kirjottamishommia ja kaannoshommia, ja kaikkee sellasta mihin nyt ei valttamatta tarvi muuta kun omasta takaa hieman taitoja. Siis ettei mitaan super fancy koulutuksia tms. Tosin onhan mulla noita aidinkielenkursseja ainaki taalta useampi repussa, etta englantihommat on helposti todistettavissa ja muutenki helppo nakki. Tosiaankin, jos joku osaa auttaa tassa asiassa, niin kertokaa ihmeessa! Tarviin rahaa.

Robert nyt ehdottelee etta han hankkii toisen tyon. Joopa joo. Millon se kerkeais edes teha mitaan toista tyota? Jos ei se kerkea edes nauttia kotona olemisesta nykyisen tyon takia, niin eihan se kerkea tehda mitaan toista tyota. Ja sit olisin yksin koko ajan, enemman kun ennen.

Joskus vaan tuntuu silta etta muitten elama olisi helpompaa jos ei olisi siina vieressa vaikeuttamassa asiaa. Kun ei ole edes varaa itse ostaa omaa ruokaa tai auttaa edes pienissa laskuissa.

3 comments:

  1. Mitä jos laittaisit ilmoitustaululle ilmoituksen , että voit auttaa opiskelussa esim. Jos joku ala-asteelainen vaikka tarvis matikassa tai vastaavassa apua. Mä luulen et noi ilmoitustaulu jutut varmaan poikis nopeiten duunia. Sehän vois olla kodinhoitoa, kaupassa käyntiä jonkun vanhuksen puolesta tai vastaavaa. Ja eikö tuommoiset yleensä makseta viä kädestä käteen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi olla! Samallahan sita vois yrittaa kaupitella sita elukoiden hoitamista kans. En vaan tiia etta mihin sita laittais tollasia ilmotuksia, taalla kun ei kaupoissa harrasteta ilmotustauluja :/ Se on se ku pitais jonnekki Craig's Listiin laittaa, ja sielta saattaa sit tulla vaikka minka nakosta epaluotettavaa tyyppia. Tai sitten toisinpain, ettei ihmiset oikeen luota niihin ketka siella ilmottelee tollasista.

      Delete