Saturday, July 18, 2015

Pride!

JES! Kerranki paastiin ihan sinne paraatiin asti :P Tai siis et vihodinki paasin viettaan Pridea kattelemalla paraatia. Ei menty ihan heti yheltatoista, koska meni suunnitelmat vaha uusiks ku piti juosta bussirahan perassa, mutta sopivasti joskus siina 11.15-11.30 oltiin paraatipaikalla. Ei nahty ihan alusta, mutta kylla me aika paljo nahtiin kuitenki, koska kavi ilmi etta se paraati on ihan helvetin pitka :D Mut en ainakaan missanu Humane Societyn kulkuetta! Ei ollu tuttuja. Niilla oli pari koiraaki kulkueessa. Ja sit oli joku bi-kulkue kans, ja mieteinki etta kait niilla on joku oma kans, ja sit oli. Niilla oli sellanen megaiso bisselippu jonka alla ne kulki. Oli siistii. Meidan kaverin oli tarkotus olla mukana ACLU:n kulkueessa, mutta se oliki paattany olla menematta. Harmi. Ois ollu hauska naha se, ku se on vaha sellanen pitka ja awkward ja hassu :D (ja mun taalla kayneet kaverit jotka lukee tata voi ehka arvata kuka taa tyyppi on :D) En tieda miks, mutta ma aina herkistyn ku naen juttuja siita kun sotilaat uskaltavat olla omia itsejaan, niin tietenki kun siella oli merimiehia/naisia ja sotilaita kasikadekkain kumppaniensa kans niin tuli ehka vahan tippa linssiin :D En ma tiia mika siina on, mutta joku siina vetaa herkaks. Ja sit mukana oli myos useampi kirkko, kenella oli kaikkia kyltteja etta "God has PRIDE in you," kaikkee tollasta ihanaa joka osotti tukea. Siis naita kirkkoja oli pari oikeen niinku siina paraatissa. Oli myos joku juutalaisjarjesto. Sit oli tietty kans vanhempia kenella oli kyltteja etta "I love my gay daughter/son" jne. Ihania vanhempia! Harmitti ehka vahan se etta siita oli tullu jotenki kaupallinen tapahtuma, koska esim joku autoliike oli mukana, ja ne tietenki ajo siina paraatissa niitten jollain uusilla hienoilla autoilla, ja joku vitun Budwiser oli siella kans ja kaikkee tollasta. Mutta toisaalta, kait tollanen tapahtuma tarvii sponsoreita etta se pystytaan jarjestamaan joka vuosi, ja kun se on aika iso tapahtuma kuitenki. Tietty siella oli sit kans kaikkia hulluja asuja tyypeilla, ja jotkut kaveli sellasilla korkeilla puujaloilla :D Ja kylla siella parit tissitki tuli bongattua :D Meidan takana oli yhen sushibaarin terassi, ja terassilla hurrattiin aina jos ohi kaveli sopo koira tai joku Pridejuhlija vahissa vaatteissa, oli se mita sukupuolta tahansa :D  Oli siis ihan hauska paraati.

Me ei kylla sit lopulta enaa vittitty seista siina vaikka sita paraatia tuli viela sielta. Oltiin me siella varmaan ainaki kaks tuntia. Syy siihen ettei enaa kantti kestany oli se etta KOKO SEN AJAN SATO IHAN KAATAMALLA. Sita vetta tuli ku Esterin perseesta (mietittiin Lindan kans ku se oli taalla etta mistakohan moinen sanonta on tullu :D) Se oli siis jotain aivan jarkyttavaa se sateen maara. En oo ikina kastunu noin paljo sateessa. Ja jyrisi ja salamoi ja oli siis melkeen niinku pelottava keli :D Siina monella meinas tulla paskat housuun ku ukkonen tuli ihan siihen paalle ja salamat oli sellasia pitkia, pelottavia, jotka iskee maahan. Ei ees satanu aamulla ku herasin, mut heti ku kaveri tuli tohon pihalle oottaan mua niin alko vaha tihkuttaa. Ei se ois edes haitannu, aattelinki siina etta no ei pienessa tihkussa mee ees hiukset pilalle. VAARIN. Heti ku mentiin bussin kyytiin nii alko kaatosade. Hetken saatiin seista jonku kivan naisparin sateenvarjon alla, mut ne lahti sit ja siina me oltiin ihan markina ja koitettiin nauttia paraatista. Lopulta se sade oli niin naurettavaa etta kaveri ei nahny mitaan koska sen rillit oli niin marat eika ollu mitaan pointtia niiden pyyhkimisessa koska sita vetta vaan tuli ja tuli, aina vaan lisaa, ja makaan en sit lopulta nahny enaa mitaan koska vesi valu silmiin ja sen mukana meikit jotka kirveli ah niin ihanasti silmissa :D Mun laukussa olevasta villatakista ei enaa ollu siina vaiheessa lammikkeeks, mutta kaytettiin sita ahkerasti silmien pyyhkimiseen :D Siihen se ainaki soveltu. Laukkukin oli nimittain lapimarka. Ja jos ei tuo jo kuvaile miten jarkyttavasti siella sato niin tassa ois viela tallanen hauska pieni sadejuttu: alushousutkin kastu. Molemmilla. Mulla oli mekko paalla, mutta ku mekko kastu, liimaantu se kroppaa vasten ja siinahan tietenki kastu perse ja kaikki. Kaverilla oli shortsit ja sukkahousut ja sillaki onnistu kaymaan talleen ikavasti. Siina oli pyllynposket vahan kylmana!

Ei meita silleen haitannu toi kastuminen, siina kun oli jo kastunu, ei voinnu muuta ku nauraa asialle. Paatettiin sit lahtee takas tannepain ja ooteltiin bussia. Joku jatka joka oli aktiivinen trans-asioissa (oli just ite ollu trans nuorten kulkueessa siina paraatissa) jutteli siina meille. Se kysy etta ollaanko meki LGBT+ ja sit sanoin etta mina oon ja etta mita kirjainta edustan ja sellasta ja se oli vaan silleen etta "sweet!" Ja tuli jotenki sellanen tosi validated olo, etta joku joka on aktiivinen osa sita yhteisoa on silleen "jes!" Se oli kiva olo. Lammitti siina missa muuten hytistiin :P

Tannepain tullessa oli aika huvittavaa koska taallapain ei ollu satanu yhta rankasti, ja me naytettiin niin naurettavilta, eika kukaan muu ollu yhtaan niin maran nakonen ku me :D Autoilijatki tuijotteli ja osotteli. Mentiin U-31:iin koska kaveri halus tarjota kaljan ja hampurilaisen. Kun tultiin sisaan yks tuttu oli siella ja se huudahti etta "miten te ootte noin markia?!" No mitenkohan. Piti menna vessaan kuivattelemaan ennen ku kehtas istua alas. Otettiin sit yhet kaljat ja vegepurilaiset lounaaks, ja sit onneks kaverin poikaystava tuli ja pelasti meidat, ettei tarvinu enaa ootella bussia tai mitaan sellasta :D  Kun tulin kotiin, otin heti marat vaatteet pois ja menin kuumaan suihkuun, ja nyt on hyva olla. Lammin ja puhdas!

Se mika tassa nyt askarruttaa eniten on se, etta miks HEINAKUUSSA sataa?! Taalla pitais olla kuuma tahan aikaan vuodesta. Itseasiassa, taalla on nyt ollu kivat asteet talla viikolla ja on kuulemma ens viikollaki ja nyt viikonloppuna, mut miks piti sataa ja nain paljo? Tahan aikaan vuodesta viela. Hyvahan se on ku taa osavaltio kuihtuu ihan silmissa, mutta siis eiks se sade vois tulla talvella niinku sen kuuluuki ja sit kesalla ois vaan lammin niinku normaalisti? .___. Jooko?

Mut sellanen Pride! Olipa kiva kayda kattoon paraatia. Ne itse festarit ei oo kauheen houkuttelevat. yks niista Jonas veljeksista esiintyy siella. En muista kuka. Oisko ollu Nick?) Mut se block party ois voinnu olla kiva. Ehka ens vuonna sitte!

4 comments:

  1. se on tää global warming miks on paskat säät. täälki eilen sato tosi paljon, oltiin mökillä käymässä, istuttiin sit lähinnä sisällä kattomassa teeveetä. sit taas tuol etelä-euroopassa on +40C ja ihmisil vähän huono olo. plaah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no ei meilla muuten oo onneks satanu, mut ilmeisesti ne oli jotku hurrikaanin jamat jotka iski paalle :D mut ihan hyva etta sataa valilla ku on nii kuivaa muuten. kurja vaan et just heinakuussa pitaa sataa. mut joo, oon nahny kavereilta ja tutuilta eri puolilta Suomea etta siella on ollu aika kostee kesa! mut ihan varmasti siellaki iskee sit kuuma joskus ens kuussa!

      Delete
    2. nii just ku työt alkaa ni pitää mennä sinne hikoilemaan :(

      Delete
    3. joo, aika ikava kylla jos ei saa yhtaan nautittua saasta :s

      Delete