Monday, February 1, 2016

Hirmumyrsky.

Huh. Eilen oli ihan jarkyttava keli. En edes tiennyt etta oli luvattu noin hirveita tuulia. ABC Newsin paikallisten uutisten Facebook sivulta loytyy ties mita sanottavaa asiasta. Esim. Pacific Beachissa oli joku kuollut istuessaan autossaan kun iso tammi kaatui paalle. Meidan poikkikadulla oli kaatunut 2 puuta; toisesta oli juuretkin nousseet maan alta niin etta jalkakaytavan sementtilaatat oli nousseet! Poliisit oli paikanpaalla tekemassa kaupungin toita, koska oli sunnuntai ja kello oli jo viiden jalkeen etta kaupungin tyontekijat eivat olleet enaa hommissa. Jos ovat ollenkaan sunnuntaisin. Siella ne siniset sedat heilui moottorisahat kadessa :D

Ma olin toissa 11-6 ja kerrankin piti laittaa ovea vahan kiinni putiikissa, koska meilla lahti tuulen takia monet tuotteet lentelemaan pitkin kauppaa. Kylttikin oli pakko ottaa sisalle, silla se kaatuili jatkuvasti ja siita lahti niin inhottava aani joka kerta kun se pamahti maahan. Huonoista keleista huolimatta meilla kavi asiakkaita, ja se oli kiva juttu.

Eika se hirvea tuuli ollut tarpeeksi, vaan sadekuuroja oli pitkin paivaa. Eika mitaan hissuja pienia sadekuuroja, vaan joka kerta vetta tuli kaatamalla. Onneksi ei satanut kun kavelin aamulla bussipysakille (ja onneks ei kun Robert ajoi toihin!) mutta tietty heti kun nain etta bussi lahestyy alkoi sataa kunnolla. Onneksi bussipysakilla oli katos, eika tarvinut kauhean kauaa siina kokotella sateessa. Sitten ei satanut kunnes olin noussut bussista ja kavelemassa ostoskeskuksen parkkipaikan lapi kohti toita. Silloin alkoi tietenki taas tulla kaatamalla. Koko paivan oli tallaista. Kovaa tuulta, rankkoja sadekuuroja. Jossain Los Angelesin alueella oli tuullut 150 mph! Eli aika kovaa. Meilla tuuli vaan 60 mph, mutta sekin tuntui jo tarpeeksi rankalta. Jos kerran puitakin on kaatuillut...

Meidan takaoven katos ratisi ja piti kovaa metelia koko illan tuulenpuuskista johtuen. Siina sai kylla vahan pelata etta tuleeko se alas sielta. Yolla kahden aikaan herasin ja kuului oikeen tanne sisalle miten rankasti siella tuuli, katos piti metelia ja viimasi. Yks kaveri sano etta ulkona oli ukkonen ja toinen laitto kuvan rantasateesta instagramiin, eli siella on ollut oikeen viimesen paalle inhottavat kelit. Onneks meilla toissa oli "vain" kova tuuli ja sadekuurot. Ranta ja ukkonenhan tasta viela puuttuis.

Nyt siella tuulee jonkun verran, ja valilla kuuluu katoksesta aanta, muttei yhta pahasti kun eilen. Toivotaan etta pahin on jo ohi. Robertkin kerto etta sen auto heilu kotimatkalla, kiitos tuulten. Onneks ei oo mitaan asiaa ulos tanaan..

2 comments: