Thursday, February 4, 2016

Toinen Ystavanpaiva.

Suomessa helmikuun 14 paiva on tunnettu nimella Ystavanpaiva, ja siellahan se keskittyy ystavyyteen yhtalailla kun romantiikkaan, kun taas taalla USA:ssa ystavyyteen keskittyvat vain sinkut sina paivana ja meidan pariutuneitten pitaisi osallistua ties mihin vakinaiseen romanttiseen homppaan. Nyt tanaan olenkin siis nahnyt Facebookissa ja Instagramissa ties minkalaista hauskan Ystavanpaivan toivotusta, eli siis tanaan on joku Friends Day. Veikkaan etta tama on vastine Valentine's Day'lle taalla meillapain, ja ihan oma paiva niille ketka ei vieta VD'ta. Silla mina, pariutumisestani huolimatta, en vieta Pakollista Romantiikka Paivaa, ja mielellani keskittyisin juhlistmaan ystavyyssuhteitani. Meilla on kuitenkin Robertin kanssa aikaa toisillemme aina, ja jos ei ole, tehdaan toisillemme aikaa ja tykkaamme hemmotella itseamme ja toisiamme ihan arkenakin. Sen sijaan, ystaville tuntuu valilla jaavan vahemman aikaa. En nyt sano etta jos vietat Ystavanpaivaa romanttisissa merkeissa, olet naurettava ihminen. Et tietenkaan ole. Kukin tyylillaan. Olen ennen ilmaissut mika siina paivassa hairitsee, se ei ole se etta juuri SINA vietat sita paivaa. Ja mulla on kuitenkin monia kavereita ja tuttuja kenella on lapsia ja se on varmasti tosi hyva paiva ottaa vahan vapaata lapsista kerrankin ja viettaa romanttista aikaa kullan kanssa.

With that being said, halusin kertoa teille muutamista parhaista ja lahimmista ystavistani. Amerikkalaisten ystavieni nimia en kirjoita, silla joskus jos linkitan blogiini Facebookissa, kay taalla mun kavereita taalta "lukemassa" ja se ois varmaan tosi ikavaa jos joku niista nakis oman nimensa tekstissa jota ei ymmarra tai osaa lukea. Sen takia en yleensa kirjottele muuta kun suomalaisten kaverien nimia tanne, tai Robertin, kenelle yleensa selitan muutenki mita tanne kirjottelen.

Tytti - Tytin olen tuntenut 13 vuotis synttareiltani asti! Me siis vietetaan meidan ystavyysvuosipaivaa joka vuosi mun synttareina. Meilla oli ala-asteella yhteinen kaveri, Tytti oli tuntenut sen tyypin ihan pienesta asti kun asuivat lahella, ja mina tunsin taman yhteisen kaverin tarhasta ja koulusta. Vietin perheen ja sukulaisten kesken itse syntymapaivana kekkereita kun tama kaveri oli ollut Tytin kanssa kavelylla ja muisti etta tanaan on mun synttarit ja tulivat sitten meidan ovelle. Niinpa tutustuin Tyttiin ja tykastyin heti tahan ihmiseen :D Kolme vuotta myohemmin meilla tuli vahan erimielisyyksia, tosin johtuen yhdesta typerasta valikadesta, ja ma muutin sillon Ruotsiin. Valimme paikkasimme kuitenkin samana vuonna, Tytin syntymapaivana kun mulla oli sita tosi ikava ja halusin toivottaa sille hyvaa syntymapaivaa. Oon niin ilonen etta tein niin koska sen jalkeen ei olla koskaan oltu riidoissa mistaan. Tytti on musta aina ollu tosi cool, ja oma itsensa. Se on aina ollut jotenkin hirveen varma siita kuka se pohjimmiltaan on. Tykkaan myos siita etta Tytti on naisellinen mutta eri tavalla kun muut. Se ei ole perinteellisesti naisellinen, ja se on musta aina ollut tosi siistia. Sanoisin etta Tytti on periaatteiden nainen, ja pitaa kiinni uskomuksistaan. Joskus ehka vahan liian tiukkaan, mutta jostainhan sita on pidettava kiinni! Ihailen Tyttia vielakin nain aikuisena ja uskon etta tulen aina ihailemaankin.

Linda - Tana kesana olen tuntenut Lindan jo 10 vuotta. Joskus mietin etta tapasinpa hanet myohaan, mutta 10 vuotta on kylla jo aika pitka aika :D Siina vaiheessa asuttiin jo Ruotsissa, mutta Linda, mina ja siskoni pyorittiin samoissa "piireissa" IRC-galleriassa, ja tiedettiin siis Lindan olevan meidan kotikaupungista kotoisin. Oltiin sina kesana menossa taas Suomeen kylailemaan ja huvikseen alettiin juttelemaan Lindalle. Kotikaupunkiin saavuttuamme nahtiin Linda sattumalta Prismassa ja kysyttiin sitten etta haluaisiko han nahda joku paiva ja tehda jotain :D Ja siita se sitten lahti. Meilla oli kaikilla sama yokottava huumorintaju ja muutenkin samanlaiset ajatukset asioista. Viime vuonna sain kuulla Lindalta jotain mika mielestani on saannut aikaan vielakin syvemman yhteyden ja ymmarryksen valillemme ja arvostan sita ihan hirveasti. Lindakin on sellainen tyyppi ettei valita mita muut ajattelee. Ellei se ihminen ole joku tarkea sille. Sanoisin etta sillon han pelkaa loukkaavansa ihmista jotenkin, vaikkei ikina olekkaan mitenkaan loukkaava. En osaisi edes kuvitella Lindaa sanomassa edes vahingossakaan mitaan sellaista mika loukkaisi toista ihmista! Mina taas joskus itse pelkaan loukkaavani Lindaa, koska han on sellainen ettei mielellaan jaa tunteitaan toisten kanssa, ainakaan surullisia sellaisia, ja mina taas olen vahan perseellinen suustani valilla. Linda on hapeilematta oma itsensa ja yrittaa aina ottaa muut mukaan ja olla kiva. Sellainen kenen ei tarvi yrittaa olla kiva, ei sellainen pakkopositiivinen, vaan ihan aidosti vaan sellanen. Sellanen Linda!

Jessica - Jessica on 4 vuotta nuorempi pikkusiskoni ja maailman tarkein ihminen minulle, Robertin lisaksi. Ja joskus tuntuu silta etta Jessica on maailman ainoa jarkeva ihminen, koska me ollaan melkeenpa aina samaa mielta kaikesta ;D Vaikka olisin loukkaantunut tai arsyyntynyt jostain IHAN typerasta, pitaa Jessica puoliani, ja mina sen. Puhun siita aina muille niinkun se olisi maailman paras tyyppi, ja niinhan se onkin. Harmittaa aina niiden puolesta kenella ei ole niin laheiset valit sisaruksiinsa kun meilla. Ei tarvi varmaan selittaa niille kenella on samanlaiset valit minkalaista on kun oma sisko/veli on paras ystava. Se on kuin salainen kerho johon kenellakaan ei ole salasanaa jolla murtaa lukko. Sisaruksilla on oma salainen kieli, ja vaikkei se kuulostaisikaan eri kielelta, on se sita kuitenkin. Sisaruksilla on oma maailma. Jos mun tekee mieli valittaa jostain, niin Jessicaa ei haittaa kuunnella ollenkaan, eika sita kyllastyta se valittaminen siina missa muut saattaa miettia etta "miten toi jaksaa aina valittaa ja olla niin negatiivinen?" :D Vaikka meillakin on tata valimatkaa, ei meidan valit ole mitenkaan viilentyneet. Ja vaikka silla onkin lapsi nykyaan, ei se ole vaikuttanut mitenkaan asiaan. Samoista asioista jutellaan vielakin. Toivon tosin etta olisin viime reissulla saannut viettaa enemman laatuaikaa siskon kanssa ja ettei se miesystava olisi ollut mukana jatkuvasti kun mulla ei kerta ollut omaa ukkoa mukana, mutta ihan hyvinhan tama on kaynnyt Skypenkin valityksella :) Eika me nyt varmaan mitaan sen jannempaa oltaisi tehty irl kuitenkaan, naurettu typerille jutuille ja heitetty paskaa lappaa :D Yleensa sanotaan etta nuoremmat sisarukset ihailee vanhempia sisaruksiaan, mutta meilla se on kylla varmaan toisinpain. Oon Jessican suurin fani.

A - "Veli." Ei siis oikea veli, ei edes velipuoli tai mitaan sellaista. Vaan paras miespuolinen ystavani, kenella on huonot valit mun ikaiseen pikkusiskoonsa, kuka on sellainen niinkun olisin aina toivonut unelmieni isoveljen olevan. Asuttiin samassa talossa ja tutustuin yhdella mun monista reissuista tanne. Me ei ensin tultu toimeen ollenkaan. Mun mielesta se oli tosi arsyttava, ja se taas kohteli mua liian raavaasti ja aijamaisesti, mika on ihan ok, mutta joskus on kuitenkin otettava huomioon se etta en oo ehka mikaan iso mies kuitenkaan :D Robert ja se oli parhaita kavereita ja ne 2 yleensa hengaili keskenaan siina missa muut kamppikset teki juttuja omien kavereittensa tai toistensa kanssa. Kerroin Robertille kerran etta kylla ma haluaisin tykata tasta tyypista, se vaikuttaa tosi hauskalta jne mutta en jaksa sen asennetta mua kohtaan. Robert valitti tiedon veljelle kuka sitten tuli kerran juttelemaan mulle ihan suoraan ja pyysi anteeksi. Siita lahtien me ollaan oltu parhaat ystavat. Meilla oli tapana kavella kulmakaupalle ja ostaa leivat ja katsoa Entouragea. Ensimmainen kerta kun hengailtiin kahdestaan mentiin syomaan isot pannarilajat IHOPiin ja mulla on vielakin kuva siita mun lajasta. A ottaa "enouden" hyvin vakavasti ja aina kyselee "siskon lasten" kuulumisista ja leikkii niitten kanssa kun tulee kaymaan. Sen sijaan etta menisi mummulleen asumaan aina kun tulee takasin kotikaupunkiin, tulee han meille asumaan. Han oli mun Man of Honor meidan haissa. Han arvostaa mun neuvoja suhteissa ja saa oloni tarkeaksi, ja ma arvostan hanen kannustustaan sama mita yritan tehda. Han on jo pidemman aikaa asunut toisessa osavaltiossa, mutta me soitellaan aina valilla. Robertin lisaksi han on ainoa ihminen kenelle sanon ihan suoraan etta "rakastan sua" puhelun paattyessa. Joo, oon vahan suomalainen, okei? :D

S - Mulla oli maailman typerin syy olla pitamatta tasta ihmisesta kun olin nuorempi. Maailman naurettavin syy, ja oon niiiiiin kiitollinen siita etten antanut sen asian sumentaa sydantani, silla mita enemman taman ihmisen ymparilla olin, sita enemman tajusin etta taa tyyppi on ihan loistava ja vaikka kuinka halusin olla pitamatta tasta tyypista, en vaan voinnut antaa sen olla niin. Olisi jaannyt tosi hyva ystava tuntematta jos olisin antanut naurettavien asioiden kayda edelle. Tahan tyyppiin tutustuin vuonna 2008, muttei oikeen vietetty mitenkaan saannollisesti aikaa yhdessa kun vasta kun ehka 6 vuotta sitten kun tultiin tahan asuntoon. S on kateva kasistaan ja tekee vaatteita, laukkuja, koruja, pinsseja...you name it! Eika han pelkastaan taiteile perinteisten kasitoiden parissa, vaan valokuvaus ja graafinen suunnitellu onnistuu myos. Joskus olen ehka ihan vahan kateellinen etten ole itse niin taitava kasistani, mutta olen hanen toittensa suuri fani ja kannustan aina hanen hulluja ideoitaan. Me ollaan vahan niinkun Daria ja Jane sarjasta Daria (me vahan naytetaankin niilta.) Jos jommallakummalla on joku typera idea, on toinen heti mukana taysilla. Han on kyyninen kaverini, jos tarviin jotain joka vihaa asioita yhta paljon kun mina ja haluan olla inhottava jonkun kanssa, on han heti paikalla, ja toisinpain :D Ja joskus jos jompikumpi on liian inhottava, niin jarruttelee toinen. Tanaan olen menossa lainaamaan hanen kasityolahjojaan. Se on sellainen kaveri etta joskus on ikava vaikka nahtiinkin vahan aikaa sitten.

Toinen S - (JA toivottavasti joku huomas etta naista nimikirjaimista muodostuu sana ASS :D) Edellisen S:n miesystava. Hirvean herkka ja ymmartavainen ihminen, sellainen joka tukee ja arvostaa kaikkia jotka tekee hanelle saman. Mulla on ehka vahan soft spot tahan ressuun kun han on potenut/potee masennusta ja oma siskoni on kaynnyt lapi saman. Taitava muusikko, osaa soitella useampaa instrumenttia ja tekee musiikkia koneella. Jarjestaa keikkoja ja pyorittaa pienta levyyhtiota. Toivon talle ihmiselle hyvia asioita, mutta joskus han pilaa omat mahdollisuudet. Sillon yritan muistuttaa hanta asiasta, ilman etta tuomitsen silla han tekisin samoin. Yrittaa aina saada muut mukaan juttuihin ja yrittaa parhaansa. Sanoisin etta ehka hieman aliarviouitu ihminen.

Kolmas S - Vaikka tahan ihmiseen oon ottanut hieman etaisyytta nyt melkeen 2 vuotta, on se kuitenkin laheinen ystava. Se vaan on vahan sellainen etta jos silla on paljon stressia elamassa tai jotain ikavaa sattuu, niin purkaantuu sen tunteet radikaalisti ja kaverit saa siita selkaansa koska jokin ihan pieni mitaton asia jostain mita sanoit/teit joskus dinosaurusten aikaan tulee kaivettua esille. Se on vahan kurja jos tarvii kaveria pelata, mutta parasta mita voi silloin tehda on muistuttaa etta oon taalla jos tarviit mutta pitaa vahan etaisyytta. Nyttemmin menee sitten taas paremmin, eika ole ollut hetkeen mitaan tulivuorenpurkauksia minka yli varvastella. Han on paljon lahjakkaampi kun edes tietaa olevansa, paljon vahvempi mita luulee olevansa. Ammatiltaan opettaja, eli todella fiksu ihminen. Toivoisin etta han tekisi enemman sellaisia asioita elamassa mitka tekee hanet onnelliseksi ja joskus mietin etta pidatellaankohan me sen vahemman aikuistuneet kaverit sita. Parhaat juorut kuulee taalta, ja parhaimmat kemut jarjestaa tama ihminen. Hyva kokki ja hyva kuuntelija.


Ja viela yksi A
- Kaveri netista, josta on tullut laheinen. Juttelen sille samoja asioita mita muille laheisille ystaville, ja oon siita taallakin kirjotellut. Kun jutellaan skypessa, tuntuu ihan silta kun juttelisin vanhalle kaverille. Ilahdun aina kun tama kirjoittaa mulle ja oon niin iloinen etta ollaan tutustuttu! Ja kohtahan me nahdaan ensimmaista kertaa irl jopa! Tama ihminen jakaa rakkauteni elaimiin ja hyvaan olueen ja siihen etta omg, Miguel oli siella keikalla!! Harvan nettikaverin kans sita alkaa noin vaan juttelemaan paskasta ja sellasista :D

JA TIETENKIN ROBERT - Ihminen jolle olen kertonut sellaisia asioita joita en ole kertonut kenellekkaan muulle. Ihminen joka on saannut mut rentoutumaan monessa eri asiassa. Mies kenen kanssa seksi ei ole pelottavaa ja vain miehelle tarkoitettua. Mies kuka ymmartaa ja kuuntelee kun puhun naisten asioista. Paras ryyppykaverini, paras leffakaverini, paras unikaverini. Me alettiin juttelemaan syksylla 2007 ja talvella 2008 olin jo koneessa matkalla tapaamaan unelmieni miesta ja siita lahtien ollaan oltu yhdessa. Kun mua ahdistaa, Robert lohduttaa. Robert yrittaa aina parhaansa olla hyva mies, ja toivon etta teen edes murrososan siita mita se tekee. Robertin ei tarvi mun mielesta edes yrittaa, se tulee ihan luonnostaan. Toivon etta olen yhta hyva vaimo ja kumppani kun Robert on mies. Joskus han ei tieda mika loukkaa ihmisia ja joudun vahan puhuttelemaan, mutta han on ymmartavainen mies eika millaan tavalla ehdoton. Arvostan kaikkea mita han tekee vuokseni ja ehka joskus olen typera enka osaa nayttaa sita kunnolla. Nyt harmittaa etta tama osio on suomeks kun kerrankin sain edes jotenkin puettua tunteeni sanoiksi :D Puolustan aina Robertia tilanteessa kuin tilanteessa ja olisin valmis laittamaan nyrkit heilumaan hanen puolesta vaikkei mulla olisi edes mitaan mahdollisuutta selviytya taysin ehjin nahoin (tai hampain :D) Meilla on ikavia aikoja takanamme ja silti ollaan pysytty lujina. Voin vaan kuvitella miten upeaa meilla tulee olemaan kun ne paremmat ajat vihdoinkin suodaan meille. Toivoisin etta Robert haluaisi elamaltaan enemman aina valilla, meissa molemmissa on se vika ettei valilla osata nahda omaa potentiaaliamme ja ollaan hirvean epamotivoituneita. Joskus han elaa sen varassa etta SITTEN KUN mulla on greencard ja oikea tyo jne niin SITTEN...Mutta han on paatannyt etta hakee viela kouluun jonain paivana ja tuen ja kannustan hanta niin paljon kun vaan voin. Ja tiedan etta han tuntee samoin. On ihana olla sellaisen ihmisen kanssa kuka tietaa mita ajattelet ja mita tunnet ilman sanojakin. Ja hei, kuka nyt ei halua sellasta partneria kuka tajuaa vinkin kun sanot etta "on ollu hirvea makeannalka koko paivan" ;D Kaksi suklaapatukkaa ilmestyi tahan poydalle :D Oot maailman paras, Karhu.



Etta sellainen "ystavanpaiva." Ja jos joku sinkkukaveri tarvii sitten oikeana ystavanpaivana seuraa, niin I'm your gal :D Juodaan vaikka pirtelot tai kaljat ja mennaan tekemaan jotain hauskaa ja platonista :D

4 comments:

  1. waaa<3
    huvittavaa että mullaki on paras miespuolinen kaveri ainut markuksen lisäks kenelle pystyn sanoa että rakastan sitä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa <3 mikakohan siina oikeen on? :D miks on nii vaikea sanoa jollekki samaa sukupuolta olevalle?

      Delete
  2. ihania huomioita ystävistä ja miehestä. toiv sait ton lopun käännettyä sille englanniks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos :) en jaksanu kaantaa, mut eikohan tuo tuu suusta joskus ihan itestaankin :D

      Delete