Saturday, May 7, 2016

Teekutsut.

Koska meilla on vasta lauantai, ja teilla muilla varmasti jo sunnuntai, niin toivottelen nyt kaikille aideille hyvaa aitienpaivaa! Ja jos minut tunnet, tiedat etta tama onnittelujen toivottelu koskee myos niita kenen lapset ovat nelijalkaisia ja karvaisia! (Tai kaksijalkaisia ja hoyhenpeitteisia, tai vaikka nelijalkaisia ja suomuisia! Tai kaloja. Tai hyonteisia. Niitakin on lemmikkeina joillain. Toivottavasti myos minulla. RUKOILIJASIRKAT FOREVER.)

Itsekkin paasin vahan viettamaan aitienpaivaa tanaan perheen naisten seurassa. Robertin aiti, molemmat siskot, vanhimman siskon tytto ja mina kaytiin jossain sellasessa oikeen tea roomissa. Sinne siis piti oikeen varata poyta. En ollu ennen kaynny missaan tallasessa, ja kuvittelin ettei siella varmaan tehda muuta kun litkitaan teeta. No, olihan se vahan silleen, mutta hintaan kuului myos pienta naposteltavaa.

Se paikka oli ihan jarkyttavan tacky! Naytti joltain hirveelta antiikkiliikkeelta missa hallitsi epajarjestys. Tai sellaselta kaupalta missa myydaan kaikkee pienta mita jonkun mummun kaapeista saattaa loytya. Mutta mitapa tuosta, muuten oli oikeen miellyttavaa!

Tilattiin ensin pannullinen talon teeta, joka oli raikasta ja hedelman makusta, koska siina oli kaikennakosta hedelmaa seassa. Juotiin just sellasista Englannin-kuningatar-kupeista. Sellasista pienista porsliinikupeista joissa oli jotain ruusun kuvia. Tilattiin viela toinen pannullinen teeta, jotain joka maistu hasselpahkinalle ja suklaalle, ja sekin oli aivan ihanaa. Alkupala tarjoiltiin, ja se oli jotain broccoli-kermakeittoa, johon oli heitetty sekaan pala brie-juustoa ja manteleita, ja sen seuraksi tarjottiin pieni croisantti ja talon yrttivoita. Voin kertoa etta vei kielen mennessaan!

"Paaruoaksi" (koska teen kanssa nyt harvemmin vedetaan mitaan kunnon ruokaa" tarjoiltiin kolmikerroksinen tarjotin taynna kaikenlaista hyvaa. Ensimmainen kerros sisalsi suolasia herkkuja; crostinia sulaneella juustolla, pienia kolmioleipia kahdella eri taytteella (kurkku/tilli oli lemppari!) ja juusto scones'eja. Toinen kerros sisalsi hedelmaa, jalkiruoka scones'eja, sitruuna kastiketta ja kermaa. Ja ylin kerros oli tietenkin se kaikista makein; mantelikekseja, suklaamoussepaloja, vanukasta, bread pudding kermavaahdolla ja oli varmasti viela yks toinenkin juttu, mutta vaikea muistaa kun tunkee herkkuja naamaan niinkun elettais viimesta paivaa :D Olo oli kun Marie Antoinettella! Oli siis sen verran laadukasta tarjoiltavaa ja muutenkin se koko esillepano oli siihen suuntaan. Harmittaa ihan hirveesti etten ottanu kameraa mukaan niinkun alunperin ajattelin, koska oisin todellakin ottanut kuvan naytettavaks, mutta ehka tuosta tea room linkista loytyy myos kuvia. En oo ite selannu muuta kun ruokalistan verran tuota sivua. Herkutteluhetken paalle tilattiin viela lisaa teeta, talla kertaa jotain vihreaa jossa oli muka ananasta, mutten kylla maistanu mitaan muuta kun sen vihrean teen maun. Helposti kotona voi juoda 6-8 kuppia teeta paivassa, mutta sillon ne juodaan yksittelen paivan mittaan, mutta tuolla tuli litkittya sita teeta kuppi toisensa peraan. En oo varmaan ikina juonnu nain paljo teeta, mutta iloisena yllatyksena tuli se, ettei tarvinu kayda vessassa kun kerran :D Taitaa niilla pienilla kupeilla olla jotain tekemista asian kanssa!

Jos ei se maksais 25.95 per nuppi, niin kavisin varmasti toistekkin, oli siis tosi miellyttavaa. Ja musta ois siistia vieda Linda tuollaseen paikkaan jos se tulee joskus uudestaan kaymaan. Sekin on sellanen teen litkija, niin varmaan kiinnostais :) Tosin niilla on halvempiakin paketteja, joihin sisaltyy vahemman syomista.

Robertin keskimmainen sisko viela yritti houkutella baariin, mutta ei huvittanu. Monesta eri syysta; olin taynna koska sita teeta meni ihan hirveasti, ja just syonny kaikkee hyvaa, myos se etta kun syo paljon kaikkea hyvaa makeaa alkaa vasyttaa, henkkarit on edelleenki eraantyneet niin en viitti alkaa seikkailemaan missaan baareissa missa en oo ennen kaynny, vaikka se vakuutteliki etta sen seurassa ei pyydeta henkkareita koska se on tight baarimikon kans, ja koska vihaan sita kun silla on surkee viinapaa ja ajaa autoa ja musta ei oo kauheen kiva tietaa etta mun elama on niin merkitykseton jollekkin kenen pitais olla osa mun perhetta. Niin ja ei mulla kylla oo mitaan rahaakaan, koska huomenna vasta tulee rahaa. Silla oli joku yks ilmasen kaljan poletti. Bloo. En tiia viittinko ottaa nokoset, vaikka edelleenki vasyttaa ihan jarkyttavasti. Rottien hakkeja pitais siivoilla tana iltana, etta ehka on hyva nukkua hetken ennen sita.

Huomenna takasin kohti La Mesaa, silla on tyopaiva ja toitten jalkeen suoraan elokuviin, koska se teatterihan on tosiaankin seina seinaan tyopaikkani kanssa. Mikas sen mukavampaa kun menna suoraan leffaan toista :D

No comments:

Post a Comment