Saturday, September 24, 2016

Blogtember! 22, 23 & 24.

Miks just nyt pitaa olla kolme tallasta vaikeaa? Vasyttaa niin hirveesti kun en saannu viime yona oikeen nukuttua. Oli sellasta tunnin valein heraamista ja paatin olla reipas ja nousta kun Robert lahti toihin eli seittemalta. Kolmisen tuntia oon tassa istunu unihiekat silmissa, mutta paatin nyt lopulta sitten etten ota nokosia, vaan aattelin vaan power through the day. Mutta unettomuus saattaa nakya naissa vastauksissa, mita on jo valilla tarpeeks vaikea miettia, niin tanaan sitten viela vaikeempi. Oli muuten kylla tosi tosi kiva paiva eilen, etta kiitos vaan kavereille ja Robertille!

22: Syksyn lempparit ja must-have'sit. En tiia mika on must have. Tai siis kyllahan mina englantia taitavana ymmarran kasitteen, mut en nyt tiia etta mika ois sellanen. En hanki mitaan syksya varten, koska taallahan sille ei nyt silleen oo tarvetta. Syksylla ei oikeen edes tarvi takkia, siis ohuempaa sellasta mika menis pitkahihasen paalle. Kunhan muistaa pakata pitkahihasen laukkuun mukaan niin tarkenee syysiltoina ulkona. Ehka sellanen must have kohta on takki. Lakanapeite saa menna kaappiin piiloon hetkeks ja kayttoon tulee takki. Sit kun talvi alkaa nayttaa rumaa naamaan, niin saa ottaa lakanapeitteen kaveriks takille. Aiti on vaha vihjannu etta se laittaa mulle pussilakanoita nii voi kayttaa samaa takkia. Meilla on useeampi ja ne on kaikki likasia, koska niita joutuu pesta useammin kun ei kayta pussilakanoita. En tiia mahtuuko noi kylla edes pussilakanaan ellei se oo joku megalakana... Naa mun syysjutut liittyy lahinna keleihin ja siihen etta miten taalla asiat muuttuu syksylla. Tosin musta ois kiva kun mulla olis vahan ohuempia ihan tavallisia mustia sukkahousuja syksya ja kevatta varten. Ei viitti ihan heti laittaa noita paksuja jalkaan ku paivisin on viela ihan lammin, mutta kun niin monissa on reikia varpaissa.

23: Musta tuntuu silta etta kaikki meian perheessa kulkevat reseptit tulee ihan oikeesti jostain kirjasta tai netista jopa. Enka nyt tiia mika ois sellanen perheresepti. En aina edes kysy aitilta ja isalta resepteja ku on paljo nopeempaa ettia niita netista koska aikaeron takia ei aina tuu vastausta sillon kun sita tarvii. Mun sellanen "oma" vahan summassa tehty resepti mista tykkaan, ja mista Robertki tykkaa on kurry kastike. Ei siis sellanen ita-aasialaistyylinen, vaan enemmanki sellanen kanaviilokki tyylinen:

  • 1/8 cup jauhoja (eli se on muistaakseni 2 ruokalusikallista)
  • voita tai oljya, ihan miten ite haluaa laittaa. mina laitan reilusti
  • curryjauhetta ihan miten ite haluaa. tata kannattaa tosin laittaa aika runsaasti
  • puolikas kasvisliemikuutio
  • 1 cup maitoa (en nyt muista paljoko se on. toisin pain muistan naa paljo helpommin :S)
  • 1/2 cup vetta
Ja sit vaan oljyt/voit pannuun, tietenki, ja curryjauheet sekaan, niin etta siita tulee sellasta curryvoita/oljya. Sen jalkeen lisaat jauhot ja maidon/veden. Yleensa laitan maidon ensin koska sita tulee enemman, niin ei jaa sitte mitaan klontteja myoskaan. Kun nesteet on lisatty, heita sekaan kasvisliemikuutio ja runsaasti lisaa curryjauhetta. Tadaa, kanaviilokki. Ite tarjoilen siis joko rapean tofun tai tekokanan kans ja riisin. Sopii myos kalan kans. Ja taahan on myos aika helppo veganisoida ku vaan kayttaa kasvisrasvaa ja ruoanlaittoon soveltuvaa maidonkorviketta, esim. soijamaitoa. Kookosmaitoa en ehka menis laittaan tahan, koska sit se sellanen perinteinen kanaviilokkifiiling menee pois. Tanaan muuten aattelin teha tata :D

24: Recreate an outfit/project. Aattelin ensin etta onpa hauska, pollin jonku Tytin tai Lindan postaaman outfitkuvan ja recreaten sen! Sit aattelin etta en ma ehka jaksa ite pukeutua ku en oo edes kaynny suihkussa viela, niin aattelin etta jos otan jommaltakummalta kuvan ja sit laitan vaan esille samantapaset vaatteet ja otan niista kuvan, nii sehan kavis myos! Ja sit muistin etta taa vaatii kameraa, eika mulla ole nyt kun taa paska webbikamera tassa kasin, koska Robertilla on puhelin mukana toissa enka ma edelleenkaan saa tanne ikina mitaan kuvia, joten se siita outfithommasta. Lohdutuspalkintona piristan/masennan (koska tunnen oloni hyvinkin rumaksi talla hetkella) itseani lisaamalla tahan muutaman suosikki outfit kuvan itsestani. Joo'o.

Kuvan rillit sain kaverilta, mekko on kirpparilta, sukat amazonista, kengat ostin kun asuin Ruotsissa (ja nyt niita ei oo enaa, eika noita rillejakaan) ja kaulakorut on jostain blingbling liikkeesta Ruotsissa jota ei vissiin oo edes enaa.

 Samaiset rillukkaiset ja kaulakoru ja sukat. Shortsit ostin viime Suomenreissula Jim & Jillista ja kengat ostin samana vuonna Footlockerista tai jostain sellasesta taalla. Laukun olin saannu joululahjaks aitilta ja isalta joku vuosi. Jos hiuksissa on joku rusetti niin se on Claire'silta.
 Hiuspanta on joku aidin tuoma Halpa-Hallista joskus miljoonaviiskytvuotta sitte, helmet Robertin aidilta, Teen Idols-paita Interpunkista, hame aidin antama joululahja, samainen laukku ja sitten noi kissakengat, joita ei enaa oo, on Robertin aitin ostamat. Oon vaha tallanen charity case.
 Kaulakoru on kaverin tekema (siina lukee BITCH FACE :D), villatakki on jo 8 vuotta vanha H&M villis joka on ehka jo vahan liian tiukka, lappuhaalarit on viime Suomenreissulta neki, Seppalasta tais olla, mutta en kesta niita enaa nii ne lahtee kohta takas Suomeen Jessican kayttoon, paita on kaverin vanha, sukkahousuista ei nyt kukaan valita, kengat samaisen kaverin vanhat ja laukku on koruntekijan kasialaa myoskin. Ja mun hiukset ihan vitun upeet. Oispa nytki.
 Rillit Claire'sista, villatakki on H&M:aa, tosin lahjaks saatu, kaulakoru, laukku ja kengat on samat ku viime kuvassa, Maxies t-paita on virallista merchia suoraan keikalta ja hame on Tytin vanha.
 Rusetti oli jo tuolla aikasemmin, villatakki Jessican entinen, varmaan H&M:aa, kaulakoru on kaverin tekema rusetti missa on nompparellisydammia, mekko oliki tuolla jo, sailorliivi on Hustler-pornokaupasta :D Sukat amazonista ja Reinot aidilta saatu ;D En tosin kylla kayttany niita tuon asun kans.
 Koru on Shockista, Ruotsista forever ago, takki H&M:lta ku oltiin Havaijilla, Jetty Boys t-paita on taas naita virallisia bandihommia suoraan bandin jasenten kasista, laukku sama ku ennenki kuten myos hame. On tuolla alla joku H&M huppariki kait.
 Tekonahkis on kirpparilta, tote bag on sita bandi kamaa, sama laukku, housut on ???? lahjaks saatu ja Doc Martensit tais tulla siita kenkakaupsta mika oli ruokakaupan vieressa ku asuttiin Ruotsissa. En muista sen nimea.
Last but not least, talvi asuste. H&M takki, kaverin tekema laukku, samaiset doc martensit, sukat amazonista, hame Tytin vanha ja pipon teki kaveri netista. Tassa mollin triviajuontajan sohvalla.

Nain.

No comments:

Post a Comment