Tuesday, September 20, 2016

Blogtember! 20.

Asia, jota toivoisin muidenkin tietavan/uskovan. Heti ensimmaisena tulee mieleen sukupuolen asiat. Ihmiset on aika hyvia hyvaksymaan transhenkilot nykyaan, ainakin nain yleinen tunnelma vihjaa sita etta trans on tuttu kasite nykyaan monille, eika ihmisia silleen jaksa kiinnostaa. Etta jos joku on trans, niin sitten se on trans. End of story. Mutta sitten naa tallaset toiset sukupuoliidentiteetit, niin ihmisilla ei taida niista olla kauheen suurta kasitetta. Muutenki sukupuoli on maailman ahdistavin asia, sellanen pakotettu juttu. Rakel Liekilla oli muuten Kioskissa hyva juttu tasta sukupuolesta ja etta miten kakshaarasesti ihmiset ajattelee. En nyt jaksa ettia sita Youtubesta, mutta sielta loytyy ja siina haastetellaan sukupuoletonta tyyppia ja muistaakseni myos transhenkiloa. Siina keskusteltiin just tasta etta kun sukupuolella on niin monta eri esiintymistapaa, ettei se oo pelkastaan mies/naiskysymys. Arsyttaa se ihan hirveasti, etta kun joku yrittaa vihjata ettei ne tunne minkaanlaista samaistumista mihinkaan perinteiseen sukupuolimalliin, niin sit monesti kuulee kaikkee typeraa etta jaha, nyt taalla taas keksitaan jotain omia termeja sun muuta. En tieda onko kenellekkaan kasite tumblrista ja siita miten siella muka pitaa aina olla erilainen tuttu asia, mutta tallasta nakee netissa jatkuvasti. Musta on ehka hieman eri asia tosin jos kyseessa on joku joka vaittaa olevansa kissa tai delfiini, koska sukupuoli ja laji on ehka hieman eri juttuja, ja sukupuoli ihmisten asia, joten ymmarran jos joku ei koe olevansa mitaan sukupuolta/useampi sukupuoli/jne, mutta toi elainjuttu, niin se on vahan....jaa'a. Ymmarran etta on varmasti olemassa myos sellasia nuoria ketka ajattelee etta ahaa! nyt voin olla hieman erilainen! Musta se on ihan normaalia, eika sellasesta kannata suuttua jos netissa joku Musta_Enkeli_2001 sanoo olevansa sukupuolineutraali, ja sit vuoden paasta ne onki etta "olipa vaha tyhmaa vaittaa jotain tollasta." Teinit tekee tollasia. Big deal. Se on vahan tokeroa etta kaikki heitetaan tuohon samaan lajaan, etta kaikki on vaan jotain teineja ketka yrittaa olla erilaisia ja lesoilla uusilla sukupuoliidentiteeteilla. Koska jotkut niista ihmisista on myos aikuisia. Jotkut on teineja ketka ihan oikeasti miettii tallasia asioita, koska teini ikahan on SITA aikaa kun aletaan miettimaan omaa identiteettia. Ja jotkut oikeasti aikuisena vasta alkaa miettimaan koska niista on saattanut nuorena tuntua vahan hassulta, ja aina sillon tallon, mutta eivat oo miettineet asiaa sen enempaa asiaa kunnes netissa tormaa sellaseen termiin mika yhtakkia kolahtaa. Sellaseen mika sanoo etta HEI, SEHAN OLEN MINA!

Sama muuten koskee seksuaalista suuntautumista. Mutta siita nyt ei varmaan tarvi taalla jauhaa yhtaan sen enempaa. Kyllastyttaa varmaan ku heiluttelen bi-lippuani (siis talleen figuratively) taalla jatkuvasti.

Kaikkien ei tarvi ymmartaa. Koska sellaset mega relit nyt ei halua edes kuunnella. Mutta siis niinkun ihan normaalit tyypit. Sellaset ketka ei oo edes ehka ajatellu asiaa. Jos itse sitten kokee perinteiset sukupuoliroolit tarkeina, niin ihan ok sekin on, mutta niita ei kannata alkaa vakisin tunkemaan muihin. Sellanen on mun mielesta ihan kamalaa kun projisoidaan sukupuolirooleja muihin sen takia kun itse kokee ne tietylla tavalla. Esim. mulla on sellanen oikeen naisellinen maailman eniten nainen naiskaveri. Sellanen etta jos ois joku kilpailu missa haetaan sukupuolistereotyyppeja ja haetaan naiskilpailijaa, niin ilmottaisin sen siihen. Se projisoi jatkuvasti stereotypioita joita se ite uskoo, niinkun etta kaikki naiset haluaa olla laihoja, kaikki naiset haluaa korjata rikkinaisen miehen, kaikki naiset kaipaa kynsihoitoa ja hemmottelua joka liittyy kauneuden hoitoon jotenkin, kaikki naiset lukee juorulehtia, jne jne jne jne jne. Okei, se ei tosin halua lapsia, niin ehkei se oo ihan taysin stereotyyppi, ja sita ei nayta vaivaavan jos puhun naisista joskus sen sijaan etta puhutaan vaan miehista. Se siis monesti olettaa just etta meita kiinnostaa samat asiat pelkastaan sukupuolen takia.

Senkin haluaisin etta ihmiset ymmartais naista sukupuolenasioista, etta kaikki transhenkilot ei aina leikkauta alaosiaan. Se on joillekki tosi hankalaa. Joitain ei vaivaa ne osat. Jne. Siis ihmisiahan on monenlaisia, ja syita on monia. Niin ei kannata olettaa etta jokainen kay lapi saman kun aletaan siirtymaan siihen omaan sukupuoleen. Sitten naista muista identiteeteista, niin niilla on monesti vahemman tekemista biologisen sukupuolen kans ja enemman just sen identiteetin kans. Ja jotkut saattaa muunnella kroppaansa, tai vaikka peitella/tuoda esille tiettyja osia, ja toiset on ihan ok biologisen sukupuolen kans, ja antavat identiteetin nakya muilla tavoilla. Niinkun vaikka pukeutumisella.


Koska otin paussia taman kirjottamisesta koska yks nettikaveri alko jutteleen Book of Mormonista (siis se musikaali, ei itse mormoonien satukirja) niin en enaa muista mita tahan ajattelin lisata. Jee, kerranki vaha pidempi ja more comprehensive vastaus! Huomenna sit taas sellanen vaha tylsempi kysymys.

Ps, katoin jaakiekkoo. Vahanko paska peli. Go Team USA tuossa noin 1,5 tunnin paasta!

No comments:

Post a Comment