Friday, September 16, 2016

Blogtember! 16.

"How do you de-stress?"

Hyva kysymys! Jos oon SUPERMEGA stressaantunu, niinkun nyt viime viikolla/alkuviikosta, niin en tiia auttaako siihen oikeen mikaan muuta kun asian hoitaminen. Hetkellisesti auttaa tietenkin asiasta irtautuminen, niinkun jos hengaan rottien kans ja keskityn siihen etta niilla on kivaa, tai meen kaverin luo vaan puhumaan niita naita ja kattomaan jotain typeraa ohjelmaa, tai etta kotona katellaan jotain typeraa ohjelmaa. Kaljanjuonti saattaa tietenki tuottaa tiettya optimismia, mutta se voi myos tehda painvastaiset ja lisata sita stressia, koska alkoholillahan on se "lahja" lisata joko optimismia tai pessimismia, ja joskus se saattaa just tehda niin etta alkaakin itkettaa ja tulee heitettya melkoset draamat SUPERMEGA stressiin liittyen.

Jos kyseessa on joku ehka hieman vahaisempi stressi, silti paalle painava, muttei sellanen etta NYT HETI PITAA TEHDA JOTAIN, niin sillon just sellanen kotona hengailu auttaa. Hyva sarja ja hyva ruoka. Myos ulkona kayminen. Joskus hyppaan myos kylpyyn (en kesalla yleensa koska on liian kuuma, mut nyt alkaa kylpykelit ilmaantua) ja sytytan kynttiloita, luen kirjaa/katon leffaa/laitan Frank Sinatraa vinyylilta soimaan ja otan kaljan/teen mukaan.) Elainten parissa hengailu on ihan tiedetyypejenkin tunnustmaa hyvaa puuhaa kun stressi painaa paalle, joten oli se sitten omien lemmikkien parissa haaraaminen tai vapaaehtoishommissa oleminen (vaikka Project Wildlifella varsinki hommat usein on kiireellisia niin tulee niista hyva olo) on se stessia lievittavaa.

Just tama hyva ruoka homma auttaa tosi paljon. Jos meno on sama kun just asken oli, niin mielta lannistaa sellanen riisi-ja-tofu-meno, mutta jos jaksaa/kerkeaa tehda yhdessa jotain ruokaa oikeen kunnolla, niin kohenee mielikin. Ja tietty sellaset asiat kun puhtaat lakanat. On ihana syoda hyvin yhdessa tehtya ruokaa ja kattoa jotain hyvaa sarjaa, ja tietaa etta rotskuilla on kaikki hyvin ja menna puhtaisiin lakanohin nukkumaan ja nukkua just ne 7-8 tuntia. Stressaantuneena se ei tietenkaan aina onnistu, mutta siihen pyritaan. Kun ei oo stressia niin vahemmat unet ei edes haittaa, mutta just kun asiat vaivaa kunnolla on kiva yrittaa nukkua mahdollisimman paljon.


Nain siis stressi. Huomenna on vblogi paiva. Siina kehotetaan puhumaan mista aiheesta tahansa, ja se on aika laaja kategoria. En tiia yhtaan etta mista puhuisin. Haluaisin sitapaitsi tehda sen englanniks, ja en oo yhtaan varma etta miten asian toteutan. Jyytyybiin joku unlisted video ehka? Nain oon kuullu. Paskalla vebbikameralla siis on toteuttava, mutta pystyy tehda. Mutta mista helvetista sita puhuis? Toivottavasti ei haittaa jos teen englanniks, en vaan kesta omaa suomenkielista puhetta :P

No comments:

Post a Comment