Friday, March 25, 2016

Well tell that stupid mick, he just made my list of things to do today.

Heipa hei. Tulinpas vahan kertomaan kuulumisia. Ei siis kuulu mitaan sen ihmeellisempaa. En ollut toissa viime viikolla, enka odottele kauheesti toita tallekkaan viikolle. Yleensa ei mee kaks viikkoo perakkain talleen, mut nyt saattaa hyvin mennakki koska oon yrittany olla vahemman painostava ja olla jatkuvasti pomon kimpussa toista. Nain on valtetty valttelya sen osalta, ja ollaan viestitelty kaikesta muusta jne. Mut aattelin etta laitan sille viestia just jostain muusta ja sit ehka se kysyy toihin jne.


Tanaan mun kaveri tulee ottaan musta ja rotista kuvia. En osaa paattaa pesenko hiukset ensin vai ei. Laitanko hiukset kiinni vai ei. Mita laitan paalle? Minkalaiset meikit? Laitanko rillit nenalle vai ei? Kuka rotista olis paras kaveri kuvattavaks? Kukaan toinen ei oo pitkaan aikaan ottanu musta kuvia, missa pitaa siis oikeen yrittaa nayttaa mahdollisimman vahan kiusallisen nakoselta :D En taida enaa oikeen osata tuota toisen ihmisen kameralle poseeraamista, mika ennen tuli jotenkin erittain luontevasti :P

Meilla harkitaan perheenlisaysta: hiiria. Mulla ei ole ennen ollut hiiria, Robertilla on pienena joskus ollu. Se tykkas niista tosi paljon. Kaytiin paikallisessa elainkaupassa, mista Cornelia on kotosin, ja ne menee kiinni kuun lopussa. Kaikki elaimet siella tarvii uudet kodit. Robert sano etta oisko hiirista mitaan iloa, ja sanoin etta oishan niista. Kaski pistaa harkintaan. Nyt pitaa vahan vaan selvittaa nuo tarpeelliset asiat (hakin sopvia koko, alusta, ruoka jne. Ruoan kylla tiedan jo etta mika on hyva merkki, ja jos akvaario kay hiirille niin sellasenkin voin saada ilmaseks. Pitaa vaan jutella hiirityyppien kans asiasta.) Mikas yhen ylimaarasen hakin piilottelussa ois nyt muka vaikeampaa kun kolmen? Varsinkin kun yhdessa on hiiria. Ja siina missa rotat menee hoitajalle piiloon, niin hiiret voi varmasti vieda vaikka naapuriin tai kaverille. Jos ne on akvaariotyylisessa hakkelissa niin ei edes kavereiden kissat paase niihin kasiks, jos nyt kavis niin etta ne joutuu menna piiloilemaan kavereille.

On masentanut niin hirveasti viime aikoina. Ihan jarkyttavaa. Ja mulle tuli lappu jostain collections hommasta kun en oo voinnut maksaa opintolainojani. 12 paivaa aikaa maksaa 6957 kruunua. Mika nyt ei edes oo mikaan aivan jarkyttava summa, mutta jos mulla on 0 dollaria, niin on se sit kylla aika iso summa :P Ja koska mulla ei tuu nyt lahiaikoina olemaan varmaan edes sataa dollaria, niin niista on vaikea edes repasta. Ahdistaa. Pelkaan joutuvani vaikeuksiin. Tassa lapussa sanotaan etta jos ei maksa 12 paivan sisalla, niin sit ne harkitsee asian lahettamista eteenpain jonnekki "in your country of residence." Jos sit kuullaan ettei mulla oo toita enka kay koulussa nii jos siita tulee jotain ongelmia. Tosin country of residence, jos ihan tarkkoja ollaan, niin se on Suomi :D Tai mahdollisesti Ruotsi. Mut ei se oo USA kuitenkaan koska mulla ei oo mitaan virallista residenssia taalla :D Ei ollu edes sillon ku oli viisumi voimassa, koska residence on vasta sitte jos on joku greencard tms :D Niin toivon etta ne tarkottaa jotain sellasta.

Koska vietan niin paljon aikaa yksin ja taalla sisalla, tulee valilla ihan hirvean synkka olo. Pitais keksia jotain muutakin tekemista kun vaan koneella istuminen ja rottien kanssa hengailu. Tosin niitten kanssa olohan on piristavaa, mutta se kuuluu paivittaiseen rutiiniin. Pitais opetella jotain uutta vaikka. Oonkin viime aikoina halunnu opetella mandoliinin soittamista :D Musta se ois siistia. Oon ihan tosissani miettiny tata nyt ainakin viikon verran jos en pidempaankin. Etta sitten kun on rahaa mita voi kuluttaa itteensa niin mandoliini it is.

Kotona istuessa talla viikolla on tullu katottua ihan hirveesti Wes Anderson leffoja. Maanantaina katoin The Grand Budapest Hotelin ja Darjeeling Limitedin. Grand Budapestin olin nahny kerran, kun lennettiin Havaijille. Darjeeling Limitedia en ollu nahny, mutta muistan etta se tuli aina Canal plussalta ku asuin vanhempien luona viela. Tiistaina katoin Rushmoren ja Royal Tenenbaumsin. Kumpaakaan en ollu aikasemmin nahny, mutta Royal Tenenbaumskin tuli aina Canal plussalta. Varsinkin Royal Tenenbaumsista tykkasin! Jason Schwarzman oli sulonen Rushmoressa ja tunsin oloni vanhaksi pervoksi. Hoh. Keskiviikkona oli Robertilla vapaapaiva niin pidin makin sitten vahan taukoa leffojen kattelusta, mutta eilen, torstaina siis, katoin The Life Aquatic with Steve Zissoun ja Moonrise Kingdomin. Life Aquatic oli uus tuttavuus, vahasen katoin siita tv:sta kerran mutta olin ihan pihalla. Tykkasin nyt siita ku nain kokonaan. Moonrise Kingdomin olin nahny kerran, sekin kerta lentokoneessa. Tais olla kun menin Suomessa kaymaan viimeks. Sit tanaan aattelin top it all off kattomalla mun lempparin, Fantastic Mr. Foxin. Jos pitais teha joku top lista noista, niin se ehka menis talleen:

1. Fantastic Mr. Fox
2. The Grand Budapest Hotel
3. Moonrise Kingdom
4. Royal Tenenbaums
5. The Life Aquatic with Steve Zissou
6. Darjeeling Limited
7. Rushmore

Mut oli ne kylla kaikki hyvia, tavalla tai toisella. Tykkaan varsinkin niista mitka on silleen tyypillisen Wes Andersonmaisia :D Missa on kaikki Wes Anderson kliseet. Niista tulee aina sellanen warm and fuzzy olo. Sellasta oloa oonkin tassa yrittanyt tavoitella viime aikoina, ja siks olikin mukava katella naita leffoja. Oli myos mukavaa se etta keskiviikko aamuna, Robert halus vaan pidella lahella. Ei mitaan pippelijuttuja, vaan vaan pidella lahella ja silleen. Sellanen on niin mukavaa jos on huono olo.


No nyt menen tasta ruikuttamasta. Pitaa varmaan vahan kerailla pois ylimaarasia juttuja ku se kaveriki tulee. Ei taalla oo silleen sotkusta, mutta on tossa mainokset lattialla ja pulloja poydilla jne. Pelattiin triviaa eilen. En juonnu kaljaa, by the way. Mietin etta se tuskin auttaa tata oloa, joten on parempi jattaa lantrailyt ainakin hetkeksi niille kenella on the mental capacity to deal with it. Minulla sita ei talla hetkella ole, ilman etta ajatukseni lahtee karkuun jonnekki hautausmaille.


ps. "mick" on sellanen derogatory term irlantilaiselle tyypille. Niinku etta "you dirty mick, go back to Ireland" tai silleen. Sori irlantilaiset, en oikeasti ajattele etta ootte likasia ja teian tarvii menna takas Irlantiin.


pps. Onnee maailman ainoalle vauvalle josta tykkaan, eli Edithille! Kuka tayttaa tanaan 1! Kohta osaat sanoa tati, toivottavasti :D <3

4 comments:

  1. Munki pitäis maratoonata noita leffoja :D alko tekeen kauheesti mieli kattoa noita. mua vaan harmittaa ku mun rushmore dvdssä on joku vaiva ja se anto mun kattoa sen vaan yhen kerran ja sen jälkeen se lakkas toimimasta :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa oot varmaan nahny noi kaikki jo ajat ennen ku ma katoin ne? :D onpa kumma et kavi tolleen :S DVsiivukaseteista tuliki mieleen et mun pitaa koittaa sita Live Freaky Die Freakya tolla toisella koneella ja jos se toimii siina nii rippaan sen sulle!

      Delete
  2. Hiiret olis kyllä söpöjä<3 kaverilla oli joskus niin oon kerran päässy hoitamaan niitä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpa <3 Ei olla vielakaan paatetty etta otetaanko niita hiiria vai ei :D Pitaapa kysella mita mielta tuo isanta oikeen onkaan asiasta :D

      Delete