Saturday, October 17, 2015

Semi ok 2.

Jaha. Ei nyt sitten tuu opintotukea enaa. Oon kuulemma asunu liian kauan poissa Ruotsista, etta mun Eu-oikeus on menny umpeen. Siis kun mahan sain Ruotsin kautta tukea ja lainaa, koska oli samat oikeudet kun Ruotsin kansalaisella jne. No, nyt ei sitten ole sitakaan oikeutta enaa. Ruotsissahan on muka kaikki systeemit niin hyvat, mutta voin kertoa sen etta taalla on se asia ainaki hyvin ettei tollasia velkoja tarvi alkaa maksamaan heti, ja jos ei pysty maksaa niin ne pyyhitaan 7 vuoden paasta. Ainaki Robert puhuu tallasia. En tieda koskeeko se opintovelkoja, mutta muita velkoja kyllakin! Mutta jokatapauksessa, taalla ei tarvi heti alkaa makselemaan niita. Eika ilmeisesti Suomessa, ainakin nain kerto Linda. Mutta Ruotsissa, siella aletaan heti maksamaan kun loppuu tuen saanti. Eli tan kuun lopussa pitais maksaa joku sellaset 500+ euroa, ja ens kuussa myos. Sita pitaa vissiin maksaa joka kuukausi. Valitin niille siita etta kun ei oo mitaan tuloja niin on vahan vaikea maksaa, mutta sielta vaan sanottiin etta mulle on jo laitettu se kaikista pienin summa. Ei voi muuta ku maksaa tai olla maksamatta enka ma voi maksaa.

Hyvaa on kuitenki se etta meen maanantaina taas tekemaan vahan hommia sinne putiikkiin! Siita tosin saa vaan 80 dollaria, eika mulla oo mitaan keinoa laittaa niita rahoja mun tilille kun ei oo nykyaan tuota Amerikan tilia. On vaan Handelsbankenin tili. Niin etta menee taas niiiiiiiiin hankalaks kaikki. Mut kiva kuitenki etta saa teha vaha jotain.

Meilla on puhelinyhteydet laitettu kiinni. Ei oo ollu varaa maksaa laskua, vuokra on kaikista tarkein niin jaa sitte valilla muut laskut vaha taka alalle :s Wifi toimii sentaan, mika on hyva koska tarvin nettia etta voin kayttaa sita squarehommaa "toissa." Oi voi. Ei kannata kenenkaan soitella tai tekstailla.

Hyvaa on myos etta Cornelian laakekuuri on loppunu! Eilen loppu, ja siita oli hyotya :) Ei oo enaa mitaan ongelmia. Jee!

Etta sellasta. Tehaan tacoja tanaan. Jes. Oli kait jotain tv-ohjelmaaki mita pitais kattoa. Oispa jo maanantai. Sillon tulee Fargo :D ja toita.

Ai niin joo, siella ostoskeskuksessa liikkuu sellanen vanha venalainen mies. Se ei osaa yhtaan englantia, ja se tulee kuulemma vaan tuijottelemaan sinne liikkeeseen valilla ja tuo hedelmia syotavaks. Nain sen tyypin, mutta se ei tuonnu mulle mitaan. Tuli vaan liikkeeseen ja katteli tavaroita ja sano tosi awkwardisti "Hello" ja sit lahti menemaan. Loppuillan se kaveli siita ohi useamman kerran ja tuijotti. Ja kun olin sulkemassa putiikkia, tuli se siihen mollottaan ku suljin. Ihme tyyppi. Haluaisin kysya silta venajaks etta puhuuko se venajaa, mutta jos se vastaa joo niin sehan saattaa alkaa juttelemaan kaikkea ja mun venaja nyt ei oo niin hyva kuitenkaan etta voisin alkaa juttelemaan sille niita naita :s Enka valttamatta edes ymmartais kaikkea mita se sanoo. Niin aattelin etta on varmaan sitte parempi vaan olla sanomatta mitaan :D Tai voihan sita ehka tervehtia venajaks? Monethan osaa tervehtia monilla eri kielilla vaikkei itse kielta sitten osaakkaan. Ostoskeskuksessa sita nakee kaikenlaista :D

Etta tallasta. En jaksa olla ilonen enka surullinen nyt. Oon krapulainen sen sijaan :D Ja vasynyt ja nalkainen ja haluan vaan etta Robert tulee kotiin. Ja niinhan tuo tekee kohta.

Jatan teille tallasen sopon mielikuvan tahan loppuun: Samilla on sellanen pallo sen hakissa missa on kilistin sisalla. Siis sellanen kissan lelu. Ja se ei oikeen leiki silla yleensa. Joskus se siirtelee sita ottamalla hampailla kiinni siita, tai sitten se rullaa sita tassuillaan pois edesta. Mutta tanaan nain kun se lapsi sita edes takas etutassuillaan :D Ihan ku kissa tai koira. En oo ennen nahny sen tekevan niin :D Olipa sulonen :D Ja silmat oli niin kirkkaat ja hilpean nakoset etta tais herralla olla kivaa pallon kans :D Sam peri taman pallon entiselta hakkikaveriltaan, Thomasilta, kuka piti lopettaa helmikuussa. No, hyva etta pallolle on kayttoa!

2 comments:

  1. Mitä tapahtuu jos noita ei maksa takas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En oo ihan varma! Kaitpa ne jonnekki ulosottoihin menee? Mutta mietin etta mista yrittavat ottaa kun en asu Ruotsissa eika mun perhekkaan enaa asu siella kun muuttivat 4 vuotta sitten takas Suomeen. Sopii yrittaa? :D Sanoisin etta rajottaisivat mun tukia ja lainoja tulevaisuudessa mut en tuu enaa samaan niilta mitaan niin ei kait silla niin valia.

      Delete