Thursday, October 15, 2015

Jotain gentrifikaatiosta


Aattelinpa tulla valittamaan vahan lisaa kun on vaha kurja olo nyt sitten taas. Tuo t-paita mysteeri kylla viela vahan ihmetyttaa :D Mut tuli nii paljo kurjempi olo ku jouduin soittamaan Robertin aidille ja selittaa mita tapahtuu ja blaah. Se kuulosti arsyyntyneelta. En ma yhtaan ihmettele. Silla on yks lapsi kuka asuu siella kotona niitten luona kuka tienaa hyvin mut vielaki lojuu niitten nurkissa, ja sit silla on toinen lapsi kuka joutuu jatkuvasti pyytaa silta rahaa vuokraan ja asuu omillaan (eli Robert.) Etta en nyt syyttele sita siita etta alkaa menna vahan kurjaks taa touhu. Ollaan nyt melkeen 4 kuukautta jouduttu pyytamaan avustusta vuokran suhteen ja nyt kavi talleen vittumaisesti etta pitaa maksaa lisamaksuja yms ku ei menny se sekki sitte lapi. Huoh.

Robertin aiti ehdottelee etta me muutetaan jonnekki toiselle alueelle. On kait se pakko alkaa miettia sita kun taa meidan alue alkaa kayda kalliimmaks (blaa blaa gentrifikaatio yms. Ei tarvi edes sanoo. Aina joku sellanen mega fuck the system hahmo jaksaa muistutella tallasista. Aina loytyy joku joka haluaa marista gentrifikaatiosta. Tosin valehtelisin jos sanoisin etten oo huomannu sen vaikutusta talla alueella. Tama oli kuitenki halpa alue viela 5,5 vuotta sitte kun tahan tultiin! Vaikka nuoremmat ihmiset hakeutukin tanne jo sillon!)  Robert on melko itsepainen, etta se tinkii mielummin kaikesta muusta ku siita etta missa asutaan. Ja kylla ma ymmarran sita: sen ei tarvi toitten jalkeen ajaa mihinkaan ellei oo ihan pakko, kun voi kavella kauppaan, pankkiin, yms. Ja me asutaan moottoritien vieressa, etta vaikka silla onkin pidempi tyomatka, niin se ei oo koskaan ollu mikaan ongelma, kun niin napparasti paasee sinne tuosta vieresta. 20 minuuttia ei oo paha varsinkaan kun ei tarvi miettia liikeneruuhkiakaan kun on toissa myohempaan! Mun kannalta tama on hyva alue sen takia koska voi just kavella paikkoihin, ja jos matka on vahan pidempi eika jaksa kavella, niin pyoralla paasee katevasti. Ja tasta meilta on hyvat bussiyhteydet, ja mulla ei oo koskaan ollu ongelmaa paasta kouluun (tonne vanhalle eika tonne uudelle mita kavin tasan paivan verran) ja molemmat vapaaehtoistyopaikatki on suht lahella, kiitos bussin ja trolleyn. Ja huominen tyopaivaki tuolla La Mesan ostoskeskuksella kay oikeen hyvin, silla sielta ostarilta tulee bussi suoraan tohon meidan kadun varteen. Eli no problemo. Kun piti menna moikkaan rottia sillon ku ne oli hoidossa niin vaikka se oliki sellanen 1,5 tunnin bussimatka niin ei sekaan ollu mitenkaan hankala, kun tasta meilta meni bussi suoraan pysakille mista sai vaihdettua toiseen joka meni sit sen hoitajan luo. Mahan en siis aja autoa. Ei ole ajokorttia. Ei oo koskaan ollu. Tata vauhtia, sellasta tuskin tuleekaan :s Vaikka kylla haluaisin koska vaikka ihan hyvin oon parjanny tahan mennessa ilman, niin on kylla ollu ihan tarpeeks sellasia tilanteita missa sita tarvittais. Esim. elainlaakarilla kayminen ois paaaljon helpompaa jos ei tarvis suunnitella niita kaynteja Robertin aikataulujen mukaan ja mielen mukaan, ku se ei jaksa herata aikasin aamulla ja blaa blaa. Aattele kun vois vaan sopia laakarin kanssa ajan etta tullaan siihen aikaan ja pakata rotta autoon ja menna eika kuunnella kenenkaan marinoita? :D Njoo.

Mitas muuta alueeseen liittyen? Joo, sita etta melkeenpa kaikki kaverit asuu talla alueella. Joskus jos on tylsaa tai yksinainen olo, on kiva kun pystyy kavella tai pyorailla kaverin luo. On kiva jos kaverin luona on illanistujaiset eika tarvi miettia minne parkeraa, miten paasee kotiin, voiko juoda, kuinka myohaan voi olla, jne. Tekisinko niin jos matka muuttuis tunnin matkaks julkisilla? Tuskinpa. Varsinkaan kun siihen tarvii rahaa, sita kun on niin harvoin. (Tama scenario on siis jos nyt yhtakkia muutettais ja asiat ois talleen niinkun ne on viela) Pelkaan ettei kukaan tulis kaymaan meilla edes. Eihan meilla kylla nytkaan kay ketaan, mut ma sentaan kayn valilla kavereilla. Jos meilla ei nyt kay ketaan, enka ma paasis kaymaan kenenkaan luona, niin tulisko meille edes sit kukaan kaymaan? No, onneks mun kaverit vihaa ajamista vahemman ku Robert, ne on liian laiskoja kaikki kokeilemaan tota julkisilla menemista, etta ehka ne sais jotenki houkuteltua kylaan aina sillon tallon :P Kaljalla ois varmaan ihan turha lahjoa ketaan kuka jotuu ajelemaan, etta sita pitaa varmaan alkaa kokkailemaan oikeen kunnolla jos nain kay!

Sekin talla alueella on hyvaa etta on tekemista (hahahaha, sanon mina, kuka valittaa tylsyydesta jatkuvasti :D) Mut niinkun oikeesti. Me kaydaan Robertin kans aika paljon keikoilla, ja ne keikat yleensa sattuu olemaan talla alueella, kavelymatkan paassa aina. Oli tosi kurjaa kun asuttiin entisessa talossa ku joutu aina ajaa kaikille keikoille. Piti ostaa liput aina etukateen silta varalta jos ei kerkeakkaan ajoissa paikalle. Ja jos ei ostanu lippuja niin piti nimenomaan menna tosi aikasin paikalle! Nyt on niin helppo kun voi vaan kavella. Sillon ku Robert on toissa ja on joku keikka niin voin vaikka menna edelta tai Robert voi tulla laittamaan auton parkkiin ja nopsaa vaihtaan vaatteet ja menoks. Ja sekin on tietty kiva ettei tarvi miettia etta voiko ottaa viela yhden kaljan :P Ja sit on triviat monissa baareissa minne on kiva pystya kavella ja ehtia ajoissa etta saa paikan. On vaikka mita herkullista ravintolaa ja hyvaa olutpubia, harrastusmahdollisuuksia (niille kenella on varaa, tietenki!), pikkuputiikkeja, levykauppoja, kahviloita, indieleffateatteri! Jossa oon tasan kerran kaynny, mut meinattiin menna kattoon se the Interview sinne ennen ku se ilmaantu Netflixiin. Balboa Park ja elaintarha on lahella. Keskusta on lahella. Meilla on kiva farmers market joka torstai. Pyorailyyhteydet on hyvat. Talla alueella nyt vaan on kaikki. Kaverit. Hengailupaikat. Keikat. Ruoka. Parhaat oluet. Ruokakauppa lahella. Bussit. Meilla on tosi hyva elainkauppaki tassa lahella mista just eilen kavin hakeen ruokaa, ja mielellani tuen tollasta pienempaa kauppaa. Cornelia on muuten sielta :D

Ois siis vaan niin hirmu vaikea lahtea tasta mihinkaan. Robertin aiti ehdottelee kaikkia tosi kaukaisia alueita missa ei oo oikeen mitaan. Ja sielta on vaikee lahtea mihinkaan, mun ainaki. Pelottaa ajatus siiat etta joutuis asua jossain missa ei oo oikeen mitaan, kun ollaan jo kerran tehty niin ja sen takia me tannepain tultiinki. Tiian etta me molemmat halutaan asua keskikaupungissa, mutta se ei nyt taida enaa olla mikaan ratkaisu. Kait se pitaa meidanki ajatella vahan niin, etta tuskinpa se Robertin aiti nyt ikuisuuksiin haluaa rahottaa meidan asumisia. Eihan sen pitais tarviakkaan. Etta ehka se Robertkin vois ajatella vahan silleen, eihan sekaan nyt halua pahottaa aitinsa mielta.

No joo. Santee/Chula Vista/El Cajon (eeeeiii hyyyyyi vittu, ei varmana menna El Cajoniin :D)/joku muu joka ei oo San Diego ja varsinkaan San Diegon keskikaupunkialuetta, taalta tullaan. Mielummin nyt edes joku Clairemont tai joku sellanen nii ois edes viela San Diegon kaupungissa. Tai Kearny Mesa tai joku sellanen paska. Mut ei mitaan kaupungin ulkopuolella olevaa. Mutta kaitpa nuo on sitte ne halvimmat vaihtoehdot. Minapa katon huvikseni Craig's Listista!

Nii ja muuten! Naapuriltaki oli viety joku random vaate narulta. Tuli kaymaan ja juteltiin. Mukava nainen. Harmittaa sen puolesta, silta vietiin liivi jolla oli tunnearvoa koska se oli tosi vanha ja sen aitin vanha :( Inhottavaa etta joku kay nyysimassa toisten vaatteita tolleen.

Moro. Ma meen miettimaan muuttoa joka ei varmaan koskaan tule kuitenkaan. Ku miten meilla muka ois varaa muuttaa ku ei oo varaa mihinkaan muuhunkaan? :D

3 comments:

  1. muuttaminen on niin saatanasta.

    hei osu vastaan tällanen blogi, ootko nähny ?
    http://veerakaukanakotona.blogspot.fi/
    joku ulkosuomalainen "teilläpäin" (eli ei varmaan lähelläkään, en osaa noita paikkoja paikallistaa ;)) !

    ReplyDelete
  2. normal heightsissa se asuukin. oliko se jossain teiän huudeilla kun tuli muistikuva et oot sellasesta paikasta ainaki maininnut ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. juu, tossa vieressahan tuo on :D ihan kavelymatkan paassa. pari kaverii asuu Normal Heightsissa.

      Delete