Friday, October 23, 2015

Planned Parenthood.

Teksti sisaltaa "liikaa informaatiota" eli muutaman henkilokohtaisen naisten terveyteen liittyvan anekdootin, etta jos sellainen ahdistaa/inhottaa/olet muuten vain kauhea nosso etka kesta aikuisten ihmisten keskustelua ihan normaaleista jokaiselle varmasti joskus tapahtuvista asioista, niin voit jattaa lukemisen kesken jo tassa vaiheessa :D 

No, nyt tuli taas vahan himopostausta. Oottelen tassa etta pyykit on valmiit ja juttelin tassa kaikkien kavereitten kans kenella on ollu naita virtsaputkentulehduksia ja oon vakuuttunut etta siita on kyse. Kun ei mua nyt muuten nippaa rakosta kun kayn tyhjentamassa :P Ja mahdollisuudet siihen etta tama ois joku seksitauti on sellaset -50000% Niin etta.

Planned Parenthood on taalla USA:ssa sellanen halpa kliniikka missa voi hakea apua naisten terveyteen liittyviin asioihin. Planned Parenthoodissa voi esim. kysella ehkaisyyn liittyvista asioista (ma haen aina sielta e-pillerit, ja ihan ilmaiseksi), hakea raskastestin tai resursseja raskauden keskeytykseen. Siella myos voi kayda tekemassa papa-kokeen, rintojen tarkastuksen ja kokeet sukupuolitauteja varten. Multa on myos kyselty siella tarviinko apua tupakoinnin lopettamiseen tai resursseja vakivaltaisen suhteen jattamiseen :P Tuo edellinen oli aika random; olin t-paidassa ja mulla oli kasivarsissa pari mustelmaa koska oltiin Robertin kans riipastu kannit pari paivaa ennen mun kayntia ja oltiin painittu. Mutta on kait se ihan hyva etta ne kysyy tollasia :D Planned Parenthood tarjoaa myos miehille palveluja, varsinkin naita tallasia seksuaalijuttuja. Nyt kun vahan sain vinkkeja kavereilta ja googlasin, niin sain tietaa etta monet Planned Parenthoodit auttaa myos virtsaputkentulehduksissa! Eli voin varata netista ajan ja menna pissaamaan kuppiin sinne :D Ja ainakin mita nyt ymmarsin niin sielta voi saada myos sitten laakkeet. Ja kaiken pitais olla joko ilmasta tai melko halpaa. Hieno homma!

Planned Parenthood on monien kiihkolaisoikeistolaisten suuri vihollinen, silla ne kuvittelee etta PP "tappaa vauvoja" ja god knows what. PP on siis hallituksen rahoittama operaatio. Ja ne nyt sitten ajattelee etta miten voi hallitus tukea sellasta kliniikkaa missa vauvoja tapetaan. Mun kasityksen mukaan kaikki Planned Parenthoodit ei edes tee abortteja, vaan ohjaavat toisiin paikkoihin riippuen etta mika budjetti on potilaalla jne. Joku naurettava huhu oli myos liikkeella etta PP kayttaa abortoitujen vauvojen ruumiinosia johonkin, en nyt muista mihin, mutta se oli aika typera juttu. Tietenkin nama tallaset ihmiset uskovat mita haluavat kun yrittavat saada tahtoaan lapi.

Tama kliniikka on tosi tarkea monelle naiselle kenella ei ole muita vaihtoehtoja terveyteen liittyen. Kliniikan maksumenetelma perustuu sun tuloihin. Eli kun ma olen kaynnyt hakemassa e-pillerit sielta, ei oo tarvinu maksaa mitaan kun ei ole tuloja. Tosin sillon kun ei maksa, kannattaa kuitenkin yrittaa aina antaa niille pieni summa lahjoituksena. Ollaanpa kerran myos kayty ilmasella day after pillerilla... Aitia ja isaa nyt hirvittaa varmasti lukea tuo lause :P Niitahan saa taalla kaupastakin, mutta siella ne maksaa 50-60 dollaria. Parempi menna Planned Parenthoodin kautta jos saa halvemmalla voi samalla keskustella uuden ehkaisymenetelman aloittamisesta :) Niinkun mina tein sillon.

Koska tuosta niitten rahoittamisesta oli kauheasti puhetta tassa viime aikoina, monet naiset ympari nettia alkoivat kirjottelemaan omista kokemuksistaan liittyen Planned Parenthoodiin, kayttaen tagia #istandwithPP (tai jotain sinnepain. En nyt muista ku oon tallanen vanha pieru kuka ei kayta hashtageja.) Nama kertomukset todistivat sita miten tarkea palvelu tama on monille. Tama vois nyt sit vaikka olla mun sellanen. Vaikka tassa aika vahan omista kokemuksista tuli juteltua nyt :D Mutta onneks tuonne on helppo varata aika, se on lahella tossa City Heightsissa JA ei tarvi murehtia etta meneeko ihan vitusti rahaa (ei, sen puolen hoitaa Fester ja Sam ja nuo helvetin tait ;____;) :D Nyt lahen kauppaan hakeen helpotusta viikonlopulle kun tonne ei alat seuraavat ajat kun vasta maanantaina. Kuulemma kaupasta saa jotain laaketta joka helpottaa tata kusemisen tuskaa. Tiedatteko mika tekee tasta kokemuksesta VIELA "hauskempaa?" Mulla alko kuukautiset eilen. Heittakaa nyt viela lisaa jotain naistenvaivoja tahan :D Miten ois hiivasieni? :P  No, sanoisin etta asiat on aika hyvin koska oon 28 vuotta ja taa on mun ensimmainen vitsaputkentulehdus :D Eli ihan hyvin on tahan mennessa mennyt! Monille naita tulee usein, ja mulla on nyt vasta tallanen. Siskolta, kenelle niita tulee useammin (silla on myos ollu krooninen sellainen pienempana, minka takia niita tulee varmaan helpommin nain aikuisena) sain hieman vinkkeja miten selvita viikonlopusta. Karpaloa tai sitruunaa (sain myos mun bonus siskolta, eli Robertin siskolta, vinkin etta greippi on hyva juttu. Rakastan greippia :D) Kyl taa tasta!

Ja kun PP:sta oli puhe, niin ehkapa ma hankin sen papa-kokeenkin vihdoinkin. Siina on kans yks juttu mita en oo kokenut vaikka ikaa onki jo sen verran etta se pitais olla rutiinikeikka :P Aina valittavat siita kun kayn hakemassa uudet pillerit, etta ois jo pitanyt kayda useammassa papa-kokeessa ja rintatarkastuksessa. Sen takia on aina nihkeeta lahtea uusimaan niita pillereita kun aattelen aina etta no ei ne niita anna mulle kohta kuitenkaan kun en koskaan kay niissa kokeissa. En oo tienny oikeen etta minne menna, koska mun PP on sellanen express kliniikka, eli ne ei suorita niita siella, mut nyt kun tiedan tasta niitten oikeen terveyskeskuksesta, niin voin menna sinne hoitamaan ne. Ehkapa ma buukkaan itelleni paikanpaalla ajan niihinkin! Siita onki jo 7 vuotta sitten kun kukaan ulkopuolinen on sorkkiny mun varkkia metallisilla instrumenteilla ja kumihanskoilla :P Ennen ei sellanen jannittany, mutta mulla on mennyt niin herkaks nuo vehkeet etta nyt kylla pelottaa oikeasti. Oi voi.

Kiitos Planned Parenthood. Ja toivotaan etta saan hoidettua virtsarakkoni entiseen uskoon, ettei tarvi kyyneleet silmissa kayda kusella :D

4 comments:

  1. Tsemppiä viikonloppuun! Hieno et o tommonen paikka mist saa apua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Kylla taa jo tuntuu vaha paremmalta ku oon muistanu juoda kunnolla ja ostin ison pullon greippimehua jota oon kitannu oikeen kunnolla, niin ei enaa edes satu kauheesti kun kay vessassa. Et ehka me selvian sinne maanantaihin asti :D

      Delete
  2. ...ja halvalla ! mullakaan ei oo koskaan ollu virtsistä, toiv ei tuukaan ikinä. hiiva oli kerran ja oli tosi kivuliasta :( onneks sillä jollain puikolla ja salvalla meni nopeesti ohi. saakohan siellä ameriikassa ilmasen papan ku täyttää jotain vuosia ? täällähän helsingissä otetaan vissiin 25veenä, espoossa 30veenä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halpa on tassa se keyword :D mulla on kahesti ollu hiiva, kerran ihan noin "muuten vaan" ja kaytin just sita puikko-salvayhdistelmaa ja sit toisen kerran sen takia ku soin antibiotteja ja laakari anto jotain nieltavia pillereita sita varten ettei tarvinu ronkkia alapaata niitten rasvojen kans :D Ilmasekshan sen voi saada tuolta PP:sta, ja sinne pitais vissiin alkaa meneen vahintaan kaks kymppisena tms. Ne suosittelee etta heti kun on seksuaalisesti aktiivinen niin pitaa alkaa kaymaan, mutta mulle sanottiin sit taas et tassa vaiheessa ois pitany kayda kahesti jo.

      Delete