Friday, September 11, 2015

"Ois pitany.."

No voi saatana ku ei tasta nyt tuu taas yhtaan mitaan. Nyt tuli eilen illalla viestia niista opintotukihommista ja ei ollu kylla mitaan kauheen miellyttavaa palautetta. Ei nyt valttamatta mitaan huonoa, mut ei todellakaan mitaan sellasta mita oisin halunnu lukea.

Alkuviikosta lahetin siis lisaa tietoa hakemustani varten, niinkun sielta pyydettiin. Nopeeta olivat kuitenki kattonu sen lapi, koska eilen jo tuli viesti sielta. Etta siina mielessa hieno homma! Mut nyt ne marisee jotain siita etta verovirastosta kerrottiin etten oo ollu Ruotsissa kirjoilla sitten vuoden 2009 ja ihmettelivat sita etta kun syys 2013- ja kevat- 2014 lukukausien valilla olin laittanu hakemuksen joka sit torjuttiin. Ne halus siis tietaa mita ma oon silla lukukaudella sit tehny ja missa oon asunu sen ajan. Kerroin etta kavin koulua sen ajan ja asuin taalla. Tuohan on nyt aika helppo todistaa, ku on arvosanat siltaajalta ja voi varmaan hakee jonku vuokra sopimuksen tms silta paska landlordilta. Mut nyt vahan vituttaa ku pitaa taas todistella kaikkee ylimaarasta ja nyt kestaa taas ja kohta ma en varmaan kerkee edes jarkata uutta I-20lomaketta itelleni ja sit en voi menna kouluun ollenkaan.

Ottaa vaan niin paasta etta ku yritin kerranki hoitaa kaikki asiat ajoissa, niin jatkuvasti tulee joku toinen siihen jarruttelemaan. Hain sinne kouluun KESAKUUSSA ja viela nyt 3 kk myohemmin tarvii yrittaa jarkkailla naita asioita! Siis mita helvettia?! Onneks tas on nyt viela sellaset noin 3 viikkoo ennen ku se kouluu alkaa, mut sita ennen ois hyva saada noi niinku oleskeluluvat ja sellaset kuntoon, eli toi I-20 :P Ja ku en tiia et kauanko sen jarkkaamiseen menee. Kyl se vissiin on aika nopee homma.

Voi voi. Positiivista on se, etta Robertin aiti on ehdottanu et jos se maksais ne greencardhommat. Se on ennenki yrittany tuputtaa rahaa siihen asiaan, mut ongelma on siina etta se on aina antanu ne rahat meille suoraan, ja koska me ollaan aina oltu just sillon koyhia (muuten oltais ite yritetty maksaa ne hommat tietenki) niin ne rahat on menny vuokraan ja laskuihin. Mika nyt ei tietenkaan oo ihan kauhee homma, eihan sellasesta nyt voi suuttua. Mut kuitenki. Mut nyt se on sanonu et jos tehtais silleen et me taytetaan kaikki ne paperit ja kaikke ne sellaset hommat ja se vaan kirjottaa sekit sit ku ollaan valmiita lahettaan ne. Sehan kuulostaa hyvalta. Ma vaan haluaisin ensin tietaa etta miten kay nyt mun oleskelun kans. Mulla on vanha I-20 tuolta edelliselta koululta joka on viela voimassa tan kuun loppuun asti, mut koska en oo siella koulussa just nyt, niin en tiia onks se ihan ok. Mut kylla ma uskoisin, koska koulujen vaihdossahan voi kestaa jonku aikaa.  Ja sit ku se menee umpeen niin on viela 3 kk turistinaolemis aikaa. Blaa. Ma haluaisin jututtaa jotain oikeen sellasta immigration lawyer'ia, mut Robertin mielesta se on turhaa. Ehdotin jopa et kerattais rahaa sellasta varten. Varmasti moni kaveri lahjottais muutaman dollarin. Robert sano etta eipa nyt menna asioiden edelle. Ma haluaisin valitettavasti olla tan asian edella niin ettei sit tuu mitaan ikavia yllatyksia mille ei voi tehda mitaan :P Voi helvetti oikeesti. Sitahan voi paivitella ja marista siita etta kun "ois pitany laittaa ne paperit meneen ajat sitte!" mutta minkas ma nyt tahan hataan voin? Be right back, hyppaan mun aikakoneeseen ja meen vaantaan niita papereita vuoteen 2013. Haistappa vittu jos olet sellanen kuka jaksaa paivitella tollasia "ois pitany" hommia.

5 comments:

  1. Musta sä oot tehny joka asian suhteen parhaasi! Ei kukaan voi ennustaa mitä noi virastot milloinkin päättää. Multa vielä vähän aikaa sit perittiin takas 2006 vuoden opintotukea kelan toimesta ..onneks ne on jo maksettu pois, mut kyllä se ketutti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No yrittany ainakin jos ei muuten! Mites ne silleen? Mulla on tota lainaa kertyny kylla ihan kauheesti mut ei se mua haittaa, kun sen ansiosta oon pystyny asua taalla ja kaymaan koulua. Nyt tosin vahan vituttaa ku jos ei sit enaa saakkaan opintotukea ja lainaa, niin tulee vaha sellanen olo etta on menny hukkaan koko homma.

      Delete
  2. En enää ees muista miks ne sitä peri takas, mut kuitenkin nauratti kun koko lukio oli jo siihe mennessä käytynä ollu jo iät ja ajat :D

    ReplyDelete
  3. ois pitäny-jutut on kyllä ihan perseestä, tehty mikä tehty ja niitä ei pysty enää tekee uudelleen uusiks. sit pitää vaan yrittää uudelleen ja onneks sulla on tässä vielä aikaa niinku ite sanoit :) tsemppiä !

    ReplyDelete
    Replies
    1. no niinpa. kyllahan sita tietty itelleen jaarittelee sellasta, mut heti jos joku muu alkaa kritisoimaan niin aattelee etta no mikset heti sanonu sillon aikoinaan :D aina omat vanhemmat ja Robertin jaksaa muistutella etta naa asiat ois pitany teha sillon ja sillon ja tekee mieli sanoo etta ois sita apua kaivattu jo sillon etta kiitos vaan siita :D toivon etta sita aikaa on, en oo nyt ihan satavarma, mutta ainaki luultavasti naita hommia kerkee hoitaa viela. toivotaan niin!

      Delete