Monday, September 21, 2015

Bussimatkailija/Trolleyturisti.

Miks tykkaan kulkea julkisilla niin paljo? Tietty tulee monesti valitettua sita ku busseja saa ootella miljoona vuotta jne, mut nain muuten tykkaan tosi paljon. Oon aina tykanny. Kotikaupungissani kulkee muutamat harvat bussit mutta asuin ite tarpeeks lahella keskustaa, ettei siina mitaan busseja tarvinu. Se ei oo mikaan bussikaupunki oikeen. Johtuukohan siita? Goteborgissa viihdyin "som fisken i vattnet" niinku Ruotsissa sanotaan. Siellahan niilla kulkee joka paikkaan. Siis julkisilla.

Tanaan kavin Chula Vistassa. En oo ennen menny tolla sinisen linjan vaunulla (paitsi ehka joku pari pysakkia keskustassa), enka varsinkaan SD:n city limitsien yli. Ma tykkaan kun nakee uusia maisemia ja oppii uutta omasta kaupungista ja sen ymparilla olevista alueista. Esim. se meni sellasen ison shipyardin ohi! Ja nyt tiian missa meidan Navy Base on. Jjjaaa sit se Barrio Loganin pysakki on ilmeisesti ihan siina Coronadon sillan alla! Siistii. Nain myos jalohaikaran :D Aattelinki et naen varmaan jotain merilintuja matkanvarrella. Sininen linja menee muuten tohon Meksikon rajalle asti. Siihen niinku aidalle. Siita sit voi kavella yli jos haluaa.

Robert ehdotti etta menisin viela jonnekki ku oli taas tuo paivan lippu. Mut en keksiny yhtaan et mihin oisin menny, ja siina ku vaunussa viela mietein et pitaisko nousta toisen kyytiin ja vaan ajella ympariinsa ihan huvikseen ja katella maisemia, niin ehti kroppani automaattisesti nousta jo pois kyydista ja suunnata kohti sopivaa bussipysakkia mista paasi kotiin. Kyllahan sita kerkeais viela, mut parin tunnin paasta tulee pimee, ja ei se sit oo enaa kivaa ajella ympariinsa ku ei nae mitaan :D Robert heitti lapalla et menisin Del Mariin, missa se on toissa, mut sinne on kait vaha hankala paasta. Tai ainaki siita lahimmalta bussipysakilta on joku maili sinne sen tyopaikalle.

Kavin Chula Vistassa siis siella koululla, jonne nyt en ehka edes mee koska blaabadiblaa. En nyt jaksa enaa miettia koko asiaa. Tanaan, ainakaan. Pakkohan sita on tassa taas joku paiva miettia. Jokatapauksessa, aina kun oon kaynnyt on Robert vienny. Mut tanaan siis suuntasin sinne omin avuin. Oli vaha paskasti kylla ne reitit laitettu. Tai siis, ei ollu kauheen turvallinen reitti jalankulkijoille mun mielesta. Ihan ku ne ois tehny ne tiet ensin ja sit ne jalkakaytavat oli sellanen afterthought etta "ai oho, kato ihmiset kaveleeki joskus!" Piti siis sielta trolley pysakilta kavella sinne koululle, sellanen 15 min kavelymatka. Ja melkeen kaikki ne ylikulut oli ihan paskasti laitettu. Oli nappi valoille, mut ei valoa?! Ja yhessa kohassa oli nappi toisella puolella tieta, mut ei mun puolella ja se valo ei sit vaihtunu sen takia koska siella toisella puolella ei ollu ketaan oottamassa sita valoa :D Ja koska se ylikulku meni silleen maantien yli, niin siina oli ihan vitusti liikennetta koko ajan, autoja jotka tuli maantielta ja toiset menossa maantielle. Siina sai koko ajan miettia etta viittiiko tassa nyt ylittaa. Onneks sit kun paasin H Streetilta Bay Boulevardille oli se pelkkaa jalkakaytavaa koko matka. Ei tarvinu siina ylittaa ku J Street, ja siinaki on vaha sketch tuo ylikulkujarjestelma, mutta siina on myos vahemman liikenetta etta jos hyvin sattuu, ei tuu ketaan. Oi voi. Inhottavan alueen lapi pitaa kavella. Pitkaa matkaa sellasta teollisuusaluetta ja sellasia businessrakenuksia. Joku hobo yritti saada mun huomion kun olin matkaamassa takas pysakille. Heilutteli kasiaan ja vihelteli. En kattonu kun sen yhen kerran ku se riehu nitten kasiensa kans ja sillonki esitin etten kattonu sita :D

Joo'o. Sellanen paiva. Nyt kylla tosin tekis mieli vaan katella liikkuvia maisemia ikkunasta. Mut ehka joku toinen paiva kun pystyy taas ostaa paivalipun. Pitais soitella sinne elainlaakariin mut Robert ei vastaa mun viestiin, ku pitaa aina konsultoida sen kanssa siita ajasta ja paivasta etta mihin aikaan ja mille paivalle sopii parhaiten varata aika, kun se joutuu kuitenki ajaa sinne. Kylla sinnekkin paasee bussilla, mut en kylla ala kiikuttaa rottaa bussissa tunnin verran :D Etta ehkapa ma soitan sitte vasta huomenna. Jos vaikka sovitaan jotain tanaan ku Robert tulee toista. Niinpa niin. Ihan kun oisin nahny salaman asken. Tanaan piti sataa ja ukkostaa. Sadetta ei oo nakyny, ja ukkosen piti alkaa joskus illemmalla. Nyt taidan ottaa vahan leipaa ja katella Salkkarit. Ja mahdollisesti nukkua paivaunet koska vasyttaa niin kauheesti kun on nyt 3 paivaa perakkain ollu kaikkee actionia ja kahtena paivana pitany herata aikasin.

No comments:

Post a Comment