Thursday, December 7, 2017

Santa Ana.

Ulkona on aivan ihanaa. Lammin Santa Ana tuuli pyyhkii nii etta meian screen door ratisee ku se heiluu tohon etuoveen ja takaoven peltikatos heiluu siihen malliin etten yhtaan ihmettelis jos se tuosta irtoais jossain vaiheessa. Kuulostaa tosi sarkastiselta sanoa etta onpa ihanaa tuolla ulkona, mut on oikeesti. Santa Ana tuulet on ihania. Tuntuu jotenki nii ihanalta seista pihalla kun lammin tuuli hyvailee ja tukka hulmuaa. Shortseissaki vois olla, ja siella ei oo yhtaan liian lammin, eika kylmakaan. Sopiva. Puhdas pyykki tuoksu asken ku menin kaymaan pihalla, ja mietein et ku haen meidan vessan maton narulta niin naen varmaan jonku naapurin pyykit keinumassa pyykkinarulla, mutta ei siella ollukkaan ku vaan se meidan matto. Mahtaakohan olla tuuli joka heiluttanu maton puhtaan tuoksun ihan tohon kadulle asti? Taalla sisallaki on ihanat olosuhteet, ja mietin etta pitaisko avata lisaa ikkunoita. Harmi tosin etta just nyt on naa tuulet; Los Angelesin laani palaa maahan, ja kun kattoo niita videoita siita kun ihmiset ajaa 405 moottoritieta pitkin, vois luulla etta maisema on jostain elokuvasta missa ollaan automatkalla helvettiin. Ihan hirveeta. Eika naa tuulet auta sita maastopaloa ollenkaan, ihan painvastoin. Pahentaa tilannetta. Sita tulta ei saada sammutettua, ja tuuli vaan pahentaa tilannetta. Tuntuu jotenki vaha pervolta seista tuolla ulkona silmat kiinni fiilistelemassa jotain tuulenpuuskaa ku kahen tunnin ajomatkan paassa ihmiset pakenee kotoaan ja niiden omaisuus palaa tuhkaks. Venturassa vissiin pahin kohta, ja Lindalla on siella joku kaveri kenet se tunsi netista ja sillon ku Linda oli taalla vierailemassa 2 vuotta sitte ne tapas ensimmaista kertaa kasvotusten. Onkohan silla kaikki ok? Toivotaan niin.


Olin eilen melko reipas. Nousin Robertin kans ja jotain sain tiskailtuakki jopa. Ja sit juttelin Jessican ja Edithin kans muutaman tunnin ja pesin rottien hakin. Se vaan etta tanaan tajusin etta NYT on torstai, eli hakkienpesupaiva, ja maanantaina olin viimeks pessy sen. Eli se ei edes ollu mitenkaan pesun tarpeessa ihan viela. Koko ajan eilen luulin etta oli torstai. No, ei se mitaan. Kiva ettei tanaan tarvi pesta, mut nyt menee vaha naa pesuaikataulut sekasin :D Laitoin kylla nyt pahvin hakin pohjalle, t-paitojen alle, nii vaha imee paremmin sita nestetta ja myos hajua ja muutenki lammittaa hakkia vaha ku se pohja on aika kylma nyt talvella jos on kastuneita kohtia t-paidoissa. Saattaapa ehka parjatakki sinne maanantaille asti. Pesupaivat on siis maanantai ja torstai. Oli tarkotus tanaan pesta vessan lattia ja vaha tiskaillakki. Tiskata kerkee viela, lattian pesemisesta en nyt tiia ku pitais suihkuunki menna ja mieluusti paastella nuo rotat tahan leikkimaan. Ne tuolla jo suunnilleen rukoilee etta paasevat leikkimaan. Tein deviled eggseja! Etta en nyt ihan taysin laiska oo ollu. Ja ne onnistu viela kaikenlisaks. Oon niita kerran aikasemmin yrittany teha mutta hoppuilin niitten kans koska en malttanu oottaa etta paasis syomaan ne. Mut nyt tein ne kunnolla. Nayttaa tosi hyvilta. Deviled eggs on ainaki Robertin perheessa sellanen juhlajuttu, etta aina Thanksgiving- ja joulupoydasta loytyy niita, mut voi niita muulloinki syoda. Esim. ma aattelin syoda tanaan :D Syomisesta puheenollen nii pitais jotain lounastaki teha ku en oo koko paivana syonny ku salaatin. Aamupalaa ei vaan tehny mieli alkaa vakertamaan nii join sit vaan jaakahvia.


Huomenna on Robertilla vapaapaiva, ja pitaa ilmeisesti kayda vahan asioilla. Jospa sais jotain joululahjaa ostettua ehka. Sit oli tarkotus myos kayda elaintarhassa uusimassa kausikortit ja pyorahtamassa siella. Kattoo toi uus Africa Rocks osio mika sinne valmistu tana kesana. Kiva kayda pitkasta aikaa. Ne pikku babirussat nyt tuskin enaa on pienia :(


Aloinpa taas joogaamaan, ja lopetin nakojaan saman tien. Viikonloppuna kaks kertaa joogailin. Sit sunnuntaina oli nii hirvee olo ja piti viela toihin nii ei jaksanu, ja maanantainaki jai valiin vaikka aikaa ois kylla riittany, ja tiistaina oli toita ja sellasta. Eilen jai valista ku yritin olla nain muuten reipas. Tanaan paas unohtumaan. Huomenna tuskin edes kay mielessa. Joooos nyt sit lauantaina koittais taas. Ku tuleehan siita hyva olo ja auttaa vahan tan turvotuksenki kans ku mahassa aina tuntuu sellaselta etta sinne on pumpattu ilmaa :P Siihen ois myos auttaa kaljan vahentaminen, tai edes se ettei jois mitaan PBR:aa :P

Nyt kolisee tuo takapihan katos taas. Kello on jo varttiavaille kaks iltapaivalla, ja nalka kurnii mahassa, etta parempi astua hetkeks pois lapparin edesta.

No comments:

Post a Comment