Sunday, August 23, 2015

Kierratys.

Heitin pois kaikkee turhaa tanaan. Koulukirjoja dumppasin tonne kujalle ja pistin Craig's Listiin ilmotuksen etta sielta sais hakee ilmaseks koulukirjoja. Tuli jo joltain viestia et voisko se saada kaks niista kirjoista ja sanoin et ei muuta ku kayt hakeen, tuolla ne on ulkona :D Kiva paasta eroon ylimaarasesta. Nii etta sitte kun mut lahetetaan pois taalta niin ei tarvi Robertin siivota pois kaikkia mun tavaroita :P  Ehheheh. En nyt osaa olla yhtaan positiivinen. Ei se kannata tosin tollenkaan ajatella koska sit saattaa kayda toteen ne huonot asiat. Self-fulfilling prophecy on ilmion nimi.

Kaveri lahjotti meille monta pussillista kierratettavaa. Sen toissa ei kukaan kierrata, niin se yleensa tuo pullot ja tolkit sun muut kotiin ja jattaa ne sit niitten kujalle etta kodittomat saa itelleen, mut se aatteli natisti, etta me tarvitaan varmaan sita rahaa. Se oli tosi kivasti ajateltu, mutta mua vahan havetti. Tuli niin koyha olo. Kun kaveritkin antaa pusseja taynna pulloja jne. Mut kun heitin ne isoihin pusseihin niin muovista sai kokonaisen pussin, tolkeista myos ja meilla on varmaan kahen ponton verran lasia. Eli ihan kivasti tulee varmaan rahaa. Ainaki kympin veikkaan et sais. Tiistaina kaydaan kierrattamassa. Taalla ei oo kaupoissa mitaan sellasta pullopalautusta niinkun Suomessa ja Ruotsissa. Taalla on kierratyspiste yleensa kaupan pihassa, ja ennen ei ollu sitakaan. Muistan ku piti menna ihan kaatopaikalle asti kierrattaan. Ja yleensa jonotat kaikkien alueen kodittomien kans siella kierratyspisteessa :D Ja muut kierratettavat, ne menee kierratysponttoon kujalle siina samalla kun vie roskat. Ne on jaettu roskaponttoon ja kierratysponttoon, niin heitan aina rottien pahvit kierratykseen ja nyt myos meni useampi lehti sinne.

Nyt meen syomaan jotain ja paastamaan flickornat leikkimaan. Fester meni aikasemmin takas hakkiin, koska teki jotain mita se ei saa tehda. Oon yrittany opettaa noille nuorimmille etta jos ne kaytaytyy huonosti, niin pitaa heti menna takas hakkiin ja leikkiaika loppuu siihen. Raen kans se on jo alkanu vahan toimia, ja Festerkaan ei kylla yleensa tee mitaan pahuuksia, mutta kun tekee, niin pitaa opettaa etta nain ei tehda. Etta sellasta.

4 comments:

  1. on kyl niin ihmeellistä toi kierrätys muualla ku pohjoismaissa !! jotenkin ei aina ihan tajuu et miks on niin hankalaa kierrättää... muistan joskus hollannissa ku ostin limupullon ja se kassa sano ilosena et se on sitte palautuspullo ja voit tuoda sen tonne laitteeseen ku oot juonu, ihan uus juttu. sanoin et thanks vaan ja i'm from finland että tuttu juttu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. muistan etta Tanskassaki on samanalainen kierratys ja oisko Saksassaki jopa! Etta ilmeisesti aika yleinen tuo laitehomma Euroopassa. Robertki ihmetteli miten katevaa on laittaa sinne laitteeseen pullot jne :D Mut onhan toiki aika kateva etta kauppareissulla kayt vaan heivaan kierratettavat ponttoihin ja sit kun meet sisalle kauppaan niin samalla saat ne rahat siita. Arsyttavaahan se on vaan etta tarvii saastaa nii hemmetisti niita kierratettavia etta tulee mitaan rahaa.

      Delete
  2. Onpa vaikeaksi tehty kierrätys!

    ReplyDelete
    Replies
    1. musta se on aika helppoo ku samalla ku menee kauppaan niin voi vieda kierratettavat! mut on se aika arsyttavaa koska sit niita keraantyy niita pusseja kotona ja vie tilaa ku yritat saastaa lasia yms siina. ja roskien kanssa vie sit loput kierratettavat mista ei saa rahaa, niinkun esim pahvit ja lehdet :)

      Delete