Monday, December 21, 2015

Winter solstice.

Tanaan on 21 paiva joulukuuta, eli virallisesti talven ensimmainen paiva. Jos ette tienneet, niin vuoden ajat vaihtuu yleensa 21 paiva koska sillon on joko solstice tai equinox, riippuen mika aika vuodesta on (syksy ja kevat - equinox, talvi ja kesa - solstice. En tiia mita naa on suomeks enka nyt kylla jaksa lahtea googlailemaankaan. Joku tasaus se on?) Tosin keleista olis voinnut kylla jo paatella pidemman aikaa etta on talvi, kun on hieman nipannut kun on kaynnyt pihalla!

Raelle hankittiin vihdoin niita vitamiineja. Tanaan oon soittanut elainlaakariin ja kysellyt annostelusta. Se annos on niin pieni etta sen voi ruikata sellasen napun paalle :D Rae tykkaa syoda noita napuja mun kadesta muutenkin, niin tan pitais olla aika helppo nakki. Eipa oo kylla kauheesti ollu ongelmaa antaa sille kipulaakettakaan. Eilen ja toissapaivana sen jalkaan taas sattu, joten kysyin kannattaako rajottaa sen hakista ulkoiluja ja elainlaakari sano etta kun se kerran vaikutti auttaneen ennen kun vietiin se sinne tarkastukseen, niin antaa menna vaan.

Eilen juttelin ensimmaista kertaa Skypessa yhden nettikaverin kans. Meista on nyt parin vuoden sisalla tullut tosi hyvat ystavat ja oon siita joskus kirjotellutkin taalla :) Se tulee ehka miesystavansa kanssa kaymaan meilla kevaalla! Huippu tyyppi :) Ja ne on molemmat mun ikasia, niin kiva valilla vahan tavata oman ikasia tyyppeja :D Tuntuu etta kaikki on aina joko paljon nuorempia tai sitten vanhempia. Tosin suurin osa mun kavereista on Robertin ikasia eika sekaan oo ku 4 vuotta vanhempi. Se nyt ei oo niin hirveen iso ero kuitenkaan. Tosin onhan se hauska kun on kaikenikaisia kavereita :)

Huomenna Robertilla on vapaata, ja ajateltiin hoitaa jouluostoksia pois alta. Robertille mulla onkin jo lahjat, mutta rotille ei, eika kylla oikeen kenellekkaan muullekkaan. Yleensa oon niin surkee etta lahetan mun perheelle paketin vasta tammikuussa, eli en siis osta ihan viela niitten lahjoja. On kylla tullu jo keksittya muutamalle lahja. Jessicalle tietenkin se meidan jokavuotinen lappa, The Gift Of Giving ;) Oltiin ajateltu tosin ihan oikeasti tana vuonna tehda lahjotukset toistemme nimissa jonnekkin elainsuojeluyhdistyksiin, tai johonkin elaimiin liittyviin. Ma ajattelin etta ehka Project Wildlife, Fund For Animals, Humane Society tai Wee Companions ois hyva. Kaikki paikallisia yhdistyksia. Humane Societyhan on tietenkin niinkun maan kattava, mutta ajattelin niinkun tonne meidan kaupungin HS:lle, jos siis niille teen lahjotuksen. Mutta siis Robertin perheelle pitaa hankkia jotain lahjoja. Ehka se mies hankkii mullekkin jotain, onpa ollu aika hiljasta silla saralla :P Ei taida tulla paljon paketteja jouluna tana vuonna :D Mutta sen jalkeen tulee lisaa ;D Ma kato kun oon kiltti aina niin saan paljon lahjoja ;D No ei vaan. Oon kylla aina yllattyny niitten maarasta, kun ajattelen etta ihan vaan yks tai kakskin riittaa. Tuossa sohvalla on tadin lahettamat ja niilta tuli jo 3-4 pakettia per nuppi. Ja ajateltiin etta siina samalla kun kerran ostoskeskuksessa pyoritaan niin sitahan vois menna kattoon ton uuden Star Warsin samalla!!! :D JEE! Jannaa. Nyt vahan kylla jannittaa. Odotan sita tunnetta kun ne In A Galaxy Far Far Away... tekstit rullaa ruudulla.

Jouluisista asioista puheenollen, meidan joulu tuleekin nyt sitten tana vuonna vietettya Robertin perheen kanssa. Se paasee tarpeeks aikasin toista etta paastaan syomaan niitten kanssa. Onhan se ihan kiva, niita varmaan vahan harmittaa kun kaks vuotta perakkain ollaan tultu vasta joulun jalkeen kaymaan. Toivon etta joku on taas tehny niita deviled eggs'eja koska aaajdjgksngs. Ja etta siella on taas green bean casserolea tarjolla. Oli thanksgivingilla vahan heikot tarjoilut.

Mitas muuta? No ei kait tassa sen kummempia. Yritan houkutella Robertia Taco Belliin tanaan koska kerran se lupas etta sit kun on rahaa niin mennaan joku ilta Taco Belliin. Nyt on rahaa eika olla menty vielakaan ja siita on miljoona vuotta sit kun ollaan kayty. Joskus taytyy vahan saada Taco Bellia naamariin. Vuokrattiin Ant-Man eilen, se pitaa palauttaa ennen yhdeksaa niin mehan keretaan kattoo se just sopivasti ennen sita kun tuolla miehella on niin aikaset vuorot nykyaan :)

Nyt meen parantamaan tata mun yskaa helvetista. Kylla kait taa on vahan paranemaan pain lahteny kuitenki, kun paivalla ei yskittany niin kauheasti ja aanikin kesti koko paivan. Illalla sit yskitti reilummin ja aanikin karsi siina samalla, mut kait taa tasta. Hinkkasin oikeen viimesen paalle vaporubia rintaan ja kaulaan ennen nukkumaanmenoa ja kylla siita mun mielesta oli hyotya. Tuntuu etta limaa irtoilee. Vaikken sita nyt aina jaksakkaan lahtea rakimaan tuonne vessan puolelle :P Kyl taa tasta. Ehkei ihan jouluaattoon mennessa, mut kohta kuitenkin. Taitaa jouluaattopippaloinnit jaada mun osalta aika kesyiks :P Sellasta pari kaljaa vaan linjaa. No, eihan tuo aina huono idea ole.

Nyt lopetan jorinat ja teen jotain muuta. Rottiakin sais paastella ulos kohta ja niitten hakitkin pitaa pesta kun en eilen kerenny. Morrrjens.

2 comments:

  1. tasaus ja seisaus on ne päivät, en muista millon mikäkin.
    mukavat joulundeerokset teille !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma veikkailisin etta tasaus on kesa ja talvi ja seisaus sitte syksylla ja kevaalla, mutta voin kylla olla ihan vaarassaki :D kiitos samoin!

      Delete