Thursday, November 30, 2017

Kia ora!

Nyt on glogia!!!!!! Tana vuonna ajattelin koittaa olla hyvissa ajoin liikkeella, koska ne loppuu yleensa Ikeasta joulukuun aikaan. Pyorahdettiin siis siella eilen, ja nappasin mukaani kaks pulloa. Alkoholitontahan se on, mutta tekee niinku muutki tekee, ja lorauttaa sekaan rommia. Isalta kyselly jo viime vuonna etta mita siihen kannattaa laittaa :D Meilla oli viime vuonna valmiina joku pullo jotain fancy rommia, mut sit jai glogit ostamatta ku ne oli loppu nii Robert joi ne rommit sit jonku muun kans. Ma juon aika vahan mitaan lantrinkeja nii jai maistamatta.


Mut ennen sita tuli tehtya kaikkea muutaki. Istuttiin toki kotona johonki kahteen asti iltapaivalla, mut sit iski nalka ja sattumalta tormattiin sellaseen ravintolaan ku Dunedin New Zealand Eats ku tassa surffailtiin aikamme, ja paatettiin menna sinne. Vaikka se onki tassa North Parkissa, nii se on tuolla toisella puolella, ja piti muutenki hankkia se paivalippu bussikortille, nii mentiin sit bussilla sinne. Se oli tosi ihanan nakonen paikka, sellanen vaha piilossa ku oli kaikkia kasveja, ja oli terassia ja puoliterassia ja kaikkee. Oli sellanen hyllyki mista sai hakee peittoja jos tuli kylma ja aaaah. Se oli jotenki super ihana paikka. Ja ruoka oli tosi hyvaa, ja ma oisin voinnu ottaa kaljanki ku Robertiltakaan ei kysytty henkkareita. No, en ottanu. Mut ehka ihan hyva niin. Tosin tasta paikasta tuli tosi paljo mieleen Bare Back, mista oon kylla varmasti kirjottanu joskus aikoinaan. Se on sellanen toinen Uus-Seelantilainen burgeripaikka, ja taa ruoka oli niinku aaaaaaaaaika samanlaista. Robert otti yhen hampurilaisen milla oli ihan taysin sama nimi ku silla mita se yleensa tilas Bare Backissa. Ja ma oon melko varma etta otin ite kans saman mita yleensa. Ainoa asia mika oli eri, oli se etta vegepihvina oli mustapapupihvi, ku Bare Backissa on sellanen joku riisikasvipihvi. Mut ne dippisoosit ranskalaisiin oli kans samat ja nii oli ne ranskalaisetki. Niissa eri juttu oli joku mauste, mut muuten oli samat sellaset tosi ohuet tikut. Mietin et onks niilla kaynny silleen et omistajat lahteny eri teille, ja sit toinen avannu eri nimella saman tyylisen ravintolan ja kayttany samoja resepteja. Ihan sama joka tapauksessa, kiva ettei tarvi PB:hen asti lahtee jos haluaa heittaytya Uuden-Seelannin tunnelmaan, ku se keskustan Bare Back meni kiinni monta vuotta sitte. Ku on nyt tuoki.

Kaveltiin siella muutama kortteli ja kaytiin Verbatim-kirjakaupassa. Se on sellanen pieni ihana kirjakauppa missa on aika hyva valikoima ja hyvat hinnat. Kaytetty kirjakauppa siis. Sinne voi vieda kirjoja vaihtoon ja myyntiin kans. Niilla on myos fanzine valikoimaa. Aika kiva. Kaikennakostahan sielta loyty taas, mut Robertille ei kannata enaa ostella mitaan kirjoja ku se vaan lukee joka toinen vuosi lapi sen vitun Wheel of Time sarjan uudestaan. Oon sille ostellu kaikkia kirjoja ja kylla se sit joskus ne lukee mut ku ainaaaaaa pitaa lukee sama sarja. Ei siis ostettu mitaan, enka loytany mitaan joululahja ideoita.

Kaveltiin siita viela bussipysakille, mut ei viittitty jaada oottamaan. Robert sano etta ku on viela aikanen, nii mennaanko kaljalle. No, mentiin sit Belching Beaveriin yhelle. Istuttiin siella kylla ehka joku kaks tuntia sen yhen kaljan kans ku oltiin viela nii taynna. Siita sit jatkettiin bussipysakille ja mentiin Mission Valleyyn ostoskeskukseen katteleen vaha joululahjaideoita. Kaytiin Targetissa ja sielta loyty kaikennakosta kivaa mita voi toiselle ostaa. Tiian jo yhen jutun minka ostan Robertille. Loysin myos Powerline t-paidan mun koossa, nii ostin sen, ku mun edellinen oli kokoa miesten L, ja leikkasin siita hihat pois ja siita tuli ruma nii leikkasin lisaa ja sit sita ei enaa voinnukkaan kayttaa :D Mut nytpa voin! Miks Targetin miesten osasto on paljo parempi ku naisten? Miesten osastolta loytyy kaikki kivat popkulttuuri t-paidat ku naisten osastolta loytyy pari rumaa Star Wars paitaa ja ehka joku Mikki Hiiri paita. Miesten osastolla on kaikki siistit Star Wars paidat ja kaikkee Marvel kamaa jne. Sitapaitsi siella oli sillee vahan sen tyyppinen paita mita oon havitellu ja ku oltiin kierrelty naisten osastoa hetken, Robertki oli sita mielta etta mun kannattaa varmaan kattoo uusia housuja miesten osastolta ku ne naisten housut oli kaikki nii rumia :D En tajua ku monesti jos jollain kaverilla on jotain kivaa paalla, nii kysyn etta mista ostit, ja vastaus on Target. MITEN MA EN IKINA LOYDA MITAAN KIVAA TARGETIN NAISTEN OSASTOLTA? Vai joutuuko netista tilata? Sehan voi olla.

Sit kaytiin viela sarjakuvaliikkeessa. Sielta piti hakea inspiraatiota joululahjoihin. En nyt tiia loytyko sita, koska en osannu sanoa etta mita sarjaa haluaisin lukea ja noi sarjakuvahommat menee joskus nii vaikeeks nii en tiia osaisko Robert ostaa. Mut olihan siella kaikkee kivaa. Kavi saaliks sita miesta kuka siella oli toissa, Slayer-paidassa ja joutu kuuntelemaan jotain soft rock kanavaa radiosta josta tuliki joululauluja.

Kello oli jo yli kaheksan, ja Ikea meni kiinni yheksalta. Mietittiin etta kerkeisko viela, mut muistin sit etta eihan tossa Mission Valleyn ja Ikean valilla oo ku yks trolleypysakki, etta ihan hyvinhan sinne kerkeaa. Nii lahettiin sit sinne, ja hyvin kerkes. Vihaan Mission Valleya, ku siella on tollasia pienia taskuja missa hengaa kaikkia horhoja. Siella MV:n kirjaston pihalla trolleypysakin vieressa oli joku kamoflaasimies, seiso vaan siella pimealla parkkipaikalla ja hengas ja sit seuras hetken ku kaveltiin siita ohi. En kylla kerenny edes huolestua ku se kavelymatka valoon oli nii lyhyt ettei kamomiesta nakyny kovin pitkaan. Sit joka paikassa haisee aina kusi. NIII ja ku oltiin siina Mission Valley Centerin trolleypysakilla, nii siina vieressa menee joki, ja sellanen lenkkireitti, mut siella on siihen aikaan illasta tosi pimeeta, ja vaan osa siita reitista on hyvin valaista, nii sielta kuulu vittu jotain AAAAAHHH!!!1 MOTHERFUCKER!!!! huutoja. Ja ihan ku oisin kuullu etta "I've been stabbed again!" sielta jostain. Toivon todellaki etta kuulin vaarin. Siis ku siella hengaa just kaikkee ihan sekopaista porukkaa. Mua silleen yleensa mitkaan kodittomat pelota, tassa NP:ssa ne on ihan normaaleja tyyppeja ketka haluu vaha rahaa ruokaan tai kaljaan tai tupakan jamat, mutta vittu ku meet tonne Mission Valleyyn nii siella ne kaikki on ihan tays sekopaita. Sellasia pelottavia tyyppeja. Huh huh.

Kavi onneks nii hyvin ettei tarvinu oottaa ku minuutin verran etta seuraava trolley tuli ku tultiin sielta Ikeasta. Eika siina pysakilla ollu ketaan muita. Jos Mission Valley on noin ahistava illalla, nii en voi kuvitella milta tietyt east county pysakit nayttaa tohon aikaan. Onneks ei tarvi, ku nii harvoin matkaa siihen suuntaan. Paitsi nyt toihin, mut se on siella east countyn paremmassa paassa, vaikka ne tietyt ostoskeskushengaajat nyt on sita perus east county laatua.


Sit vaan nokka kohti kotia, sita bussiakaan ei tarvinu ku kymmenen minuuttia oottaa. Seuraava ois lahteny puolituntia myohemmin nii hyva etta kerettiin. Kotona vaan kateltiin jotain videoita ja sit mentiinki aika pian sen jalkeen nukkumaan. Tuli kylla nukuttua tosi hyvin! Jaksoin nousta Robertin kans nyt ku se lahti toihin.



Tanaan oon menossa syomaan kaverin kans. Ma valitsin paikan talla kertaa, mennaan tohon Sipziin. Sellanen vegeravintola. Mietein jotain thaikkua ensin, mut ku silla on kala allergia ja noissa ei koskaan tiia tuleeko niihin kalasoosia, nii aattelin etta no Sipzhan on vaha sen henkinen eika ainakaan tarvi miettia etta tuleeko siihen ruokaan mitaan sellasta mita ei syo/pysty syoda. Sitapaitsi se on aika edullinen ja ne annokset on aika isoja. Ja sielta saa aivan alyttoman hyvaa tom kha-soppaa. Ja niitten vegaanisushi on myos aivan mahtavaa. Kaytiin tuolla Tytin kans kaks kertaa ku se oli taalla, ja musta tuntuu silta etta ens kerran ku Tytti tulee kaymaan, Sipz on sellanen pakollinen paikka. Sit meen varmaan sielta triviaan, ku Robert on kait menossa. Talla kertaa kerkeen ehka pelatakki koska meen syomaan jo viidelta. Viimeks tulin sinne viimesen kierroksen puoli valissa, etten hirveen moneen kysymykseen kerenny vastata, mutta Robertilla oli homma hallussa. Kolmas paikkahan siita rapsahti :D Mut nyt ehka kerkeen jopa! Vahintaan valieraan jos ei muuten.


Huomenna ois yksien kavereiden kamppiksen synttarit, mut olin oikeestaan unohtanu koko asian, ja koska me ei oikeen sita kamppista silleen tunneta, nii aateltiin jattaa menematta. Meian suuret perjantaisuunnitelmat liikkuu lahinna ruokaostoksissa ja kuusen koristelussa. Paasee vihdoinki kunnolla kauppaan. Nyt viikonloppuna on myos Balboa Parkissa December Nights-tapahtuma, eli sellasta joulutunnelmaa, nii aateltiin lauantaina menna sinne. Siella saattaa naha kavereita! En taida paasta juomaan glogia koska niilla on erikseen sellanen spirit garden, ja sinne joutuu nayttaa kait henkkareita. Ainaki muistan joskus viimeks ku oon kaynny nii oli nain. Tosin jos sinne paasee, nii sit ei vissiin enaa tarvi nayttaa niita ku ostaa jotain. Mutta aateltiin kayda vaha maistelemassa maailman makuja. Suomen talo tarjoo joulutorttuja, pullaa, riisipuuroa ja hernekeittoa. Toivon et ois vege hernari, koska tekee mieli ihan hirveesti. Oli niilla mun mielesta jotain muutaki. Yritin selittaa Robertille mika on pulla. Ne oli kirjottanu pullan vaarin; siina luki pula. Pulaa tarjolla. Ei kuulosta hyvalta. Ruotsin talolla oli vaan lihapullatarjoilu eika oikeen mitaan kivaa. En nyt muista mita muilla oli tarjolla, mutta Iranin talolta saa aina aivan sairaan hyvaa teeta, nii joutuu varmaan kayda siella vaha lammittelemassa. Yks vuosi Robert osti Espanjan talolta paellaa. Mietein, etta jos ei oikeen voi ottaa glogia siella, nii tuo omat glogit termoksessa :D Koska miksei? Pysyy lampimana ja sinne nakkaa ne rommit sekaan nii on oikeen festive feeling. Ja toisaalta, ei kait silla oo nii valia ku on kotona omat glogit ja ku sinne voi menna maisteleen ruokia ja vaan hengaamaan. Vi far se.

Tallasta tanaan. Tulispa lisaa hommia kohta. On aika nihkeesti ollu. Nyt vihdoinki alkaa jouluryysis, ku tiistaiki oli yllattavan tuottoisa paiva. Toivottavasti se meinaa sita, etta myos pomon nettibisnekset lahtee taas kayntiin joulun aikaan nii silla ei oo aikaa hoitaa kauppaa. Olin tosi paljo hommissa ennen joulua viime vuonna ja sita edellisena, nii oli hyvin varaa ostella lahjoja. Ja ku me meinattiin nyt Robertin kans teha se 12 days of Christmas joulusukkakalenteri, nii pitais olla pienia lahjoja ja niihinki tarvii rahaa. Pienia, eli lahinna vaan jotain tyyliin uudet sukat, karkkia, raaputusarpa, joku viiden dollarin lahjakortti johonki pikaruokalaan tms.


Joo'o. Siella on aurinkoki noussu, nii vois menna vaikka kaymaan pihalla. Morrrrjens.

No comments:

Post a Comment