Sunday, April 10, 2016

Se "akuutimpikin tekeminen."

Nain taisin paattaa edellisen postauksen. No mikas sitten oli niin tarkeaa?

Toissapaivana, eli perjantaina, aloitin paivan samaan tapaan kun aina. Herasin myohaan..hohoo. Ja syotin rotat. Cornelia otti ruokaa ja kavi hiekkalaatikolla ja sellasta. Kaikki oli hyvin. Parin tunnin paasta paastelinkin rottia jo leikkimaan. Cornelian tapoihin kuuluu kuluttaa ensimmaiset puolituntia leikkiajasta rundaamalla olohuonetta ja tutkien paikkoja, ja toinen puolitunti sitten nukkumalla paivaunet sohvatyynyn sisalla koska siella on mukavaa ja lamminta ja saa olla sohvalla :D

Itse istuin tassa koneella vasaamassa blogitekstia. Sohvatyyny on tuossa ihan vieressa niin tiedan aina mita se Cornelia puuhailee. Yhtakkia kuulu sohvan kangasta vasten jotain kummallista aanta tuosta mun vieresta ja kun katsoin vasemmalle, oli Cornelia selallaan ja koko kroppa vapisi ja heilui ja rottaparka yritti paasta takaisin jaloilleen. Se siis sai jonkunlaisen kohtauksen. Nappasin tietysti heti rotan syliin, kaansin sen takaisin jaloilleen ja yritin pitaa rauhallisena. Kohtaus loppukin heti, ja Cornelia havahtui ja yritti hengitella normaalisti. Loppupaiva raukkaa pelotti ja se oli tosi vasynnyt :/  Takaosan liikehdinta oli vaikeutunut kohtauksen jalkeen, ja hiekkalaatikolle asti Cornelia ei jaksanut lahtea toimittamaan tarpeitaan. Ruuminlampokin vaihteli, valilla neiti oli tosi kylman tuntoinen ja sai yrittaa pitaa sita lampimana. Annoin sen sitten menna takaisin sohvatyynyyn nukkumaan, ja tein sille oman pienen pesan pieneen laatikkoon jonne tungin fleecepalasia, etta sitten kun se pitaa laittaa takas hakkiin niin silla on paikka jossa pysya lampimana.

Lampolaatikko osoittautui ihan hyvaksi ideaksi. Valilla sai vahan kylla laittaa lisaa peittoa paalle, koska ruuminlampo laski. Valilla se maisteli ruokaa, ei kylla kauheen paljo kuitenkaan. Nukkuminen oli paljon tarkeampaa. Myohemmin hakkikaveri Rae paatti hoitaa Corneliaa ja meni laatikkoon vahtimaan sita :D Ja hyvin se piti huolen siskostaan. Raen turkki lammitti Cornelian ihoa.

Herasin joskus kolmen aikaan yolla ja paatin tarkistaa etta miten neiti voi. Rae oli mennyt riippumattoon nukkumaan, ja Cornelia oli kylma. Paatinpa sitten muuttaa olohuoneeseen nukkumaan ja otin Cornelian sohvalle. Nukuinpa sitten kasi sohvatyynyssa melkeen koko yon sohvalla :D Mutta Cornelia pysyi lampimana eika lahtenyt sohvatyynysta mihinkaan. Ennen nukkumaanmenoa muuten soi se reilun annoksen puuroa ja joi kunnolla vetta!

Aamulla mun piti lahtea lastenkemuille, niin heitin vahan ruokaa Cornelialle samalla kun valmistauduin. Ruoka maistui ihan hyvin. Pistin Cornelian takaisin sen laatikkoon joka oli hakissa ja toivoin etta se pysyy lampimana silla valin kun oon poissa. Kuinka ollakkaan, kun tulin kotiin, nain etta Cornelia oli jaksanut kiiveta riippumattoon! Vaan kerran eilen oli se hieman kylman tuntoinen, mutta muuten meni koko paiva lampimissa tunnelmissa. Viela eilen sai kylla tarkistaa etta se syo varmasti, ja joka kerta kun tarjosin ruokaa, maistui se hyvin. Ostettiin sille sellasta lapsille tarkotettua juomaa jonka pitais auttaa jos on vahan kuivunut ja silleen. Ja muuta hyodyllista etta neiti saa enemman energiaa ja vahan lihottua ehka. Sekotin sita juomaa puuroon ja se meni kaupaks. Ja! Heti puuron jalkeen, Cornelia IHAN ITSE kavi vesipullolla juomassa ja joi reilusti! Sitten se viela palasi hetkeksi puurokupilleen jonka jalkeen otti viela huikan vetta ja kiipesi ihan omatoimisesti riippumattoon nukkumaan!

Eli paranemaanpain oli han. Nyt viime yona sitten herasin taas siina neljan aikaan ja kavin tarkastamassa etta miten mun pikku nakuilija voi. No sehan oli ihan eri rotta! Oli heti kiipeamassa riippumatosta mun kasivarsille ja nuoli mun kasia eika ois millaan halunnu etta sita laitetaan takas hakkiin :D Oli ihan normaali meininki! Sama nyt tana aamuna, eihan tuo ois millaan malttanu olla hakissa :D Uskonpa etta leikkiaikana tanaan Corneliakin jaksaa tulla ulos hakista :) Kunhan se ei nyt saa mitaan kohtauksia taas, koska pelkaan etta seuraava kohtaus voi tappaa :/

Mutta koska niita ei voi ennustaa, aion nauttia niista hetkista mita mulla on viela jaljella Cornelian kanssa <3 Niinkun oon tahankin mennessa tehnyt :)



2 comments:

  1. oisko se ollu joku kuumepiikkikohtaus ? voiko rotille tulla sellasia ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiian etta niilla voi kylla olla kuumetta, etta onhan se mahdollista! Ite veikkasin strokea, mutta se on toipunu niin hyvin ettei siita jaanny mitaan pysyvaa jalkea, joten ehka se oli just jotain tollasta. Sehan se on kun kohtaukset voi johtua ihan mista vaan :/

      Delete