Saturday, January 6, 2018

Kaikki vaan lahtee 2018.

Oho, en oo viela tana vuonna kirjotellu tanne mitaan. No tassa sita nyt sit ollaan! Mitas kaikkee? No, sellasta ainaki etta nyt on vaha eri tyokuviot. Tai, sama liike, mut mikaan siina ei kylla tunnu YHTAAN samalta. Nimi vaan ja muutama myyja viela sama. Pomo ei jaksanu enaa, ja yhta myyjaa kiinnosti ja silla oli joku business partner, nii ne sit otti hommat haltuun. Toinen pomo, eli pomon mies, meinaa myos laittaa oman liikkeensa kiinni, nii ne on siella kaynny vaha tyhjentamassa paikkoja ja sellasta. Ihan hyva idea silleen, ei siita sen hommasta oikeen tullu mitaan ku ei sita nayttany kiinnostavan se tarpeeks. Ne ois ANTANU sen bisneksen meille ihan mielellaan, mut meilla ei oo oikeen varaa ottaa sellasia riskeja. Me kylla ihan oikeesti mietittiin Robertin kans asiaa, koska ollaan monesti puhuttu siita etta ois kylla ihan kiva ja me saatais siita varmasti ihan kiva paikka. Eilen ku ne oli siina tyhjentamassa nii onnistuivat viela tekeen pari kauppaa :D Aika hauska silleen.

Mita tohon uuteen kuvioon tulee niin siina on hyvat ja huonot puolensa. Hyva on se, etta mulla on enemman vuoroja. Esim. nyt ensimmaisella viikolla olin jo 4 paivaa hommissa. Ens viikolle on kans 4 paivaa. Oisin varmaan ollu viidennenki, jos en ois vartavasten ottanu perjantaita vapaaks koska Robertilla on sillon vapaata (tosin nyt se viestittelee et joku haluais et se ottaaki torstain vapaaks ku jollain tyokaverilla onki synttarit perjantaina. NO OIS OLLU KIVAA TIETAA ENNEN KU TAALLA ALETAAN SUUNNITTELEMAAN VAPAITA.) Se on siis tietenki kiva juttu. Huonoa on se etta se uus pomo on jotenki nii nihkee tyyppi. Tai siis kyllahan sen kans ihan toimeen tulee, mut se on jotenki nii unpleasant. Sen kans ei voi oikeen heittaa mitaan lappaa. Se on joku sellanen kuuskymppinen konservatiivinen nainen. Se sanoo kaikesta "it's okay" niinku ma jotenki muka pyytelisin anteeks koko ajan (en todellakaan pyytele, varsinkaan silta.) Sitapaitsi se on tuonnu tonne lisaa myyjia ja jotku niista on ihan ??????  Niinku joku seta joka tekee kynia. Se tekee tosi hienoja kynia, sellasia fancy kynia mita isat saa lahjaks vaikka isanpaivana. Maksaa jonku satasen. MUT EI SELLASET SOVI TONNE. Ei kukaan tuu ostaan niita. Ihan sama kuin "high end" ne kynat on, nii ei niita kukaan osta. High end ei oo aina hyva asia. Ja sit se mainostaa jonku sen kaverin tekemia puukyltteja. On ne ihan kivan nakosia jotku, mut ne on niiiiiiin generic ne kyltit. Liikkeeseen tuli kaks nuorta miesta, ketka on vakkareita, ja se alko niille mainostaan niita kyltteja ja sit jotain potpourria mita se kylttinainen on tuomassa, ja teki mieli sanoo aaneen etta EI NIITA KIINNOSTA.

Tuosta generic asiasta viela sellasta etta ne alko heti muuttelemaan asioita siella liikkeessa. Kassatiski kaannettiin toisinpain, meille tuotiin ihan OIKEE kassakone kateismaksua varten ja ihan OIKEE sellanen Square register korttimaksuja varten, ja siina on ihan chip lukija ja kaikki. Kaikki entisen pomon huonekalut ja displayt lahti, ja se toi omat tilalle. Nyt se nayttaa tosi aitimaiselta, mut jotkut asiakkaat onneks on viela tunnistanu meidat samana liikkeena. Aika sellanen generic kasityoliike just. Uus pomo sano etta han haluaa etta siina on sellanen "rustic" look. Joopa joo. Ollaanpa hetki ikarasisteja; kylla se ika joskus nakyy siina kaden jaljessa. Nakyy tuossa liikkeessa. (Ikarasisti on typera sana. Ku ei silla oo mitaan tekemista rasismin kans. Ikaismi? Seki ois jo parempi.) Nii ja se kultanen seina milla ennen oli sellanen sammalpeite keskella ja iso peili? Sammal revittiin pois, peili on naapurissa oottelemassa lahtoaan, ja kultanen seina peitetaan sunnuntaina tummanruskeilla lankuilla. Kato ku pitaa olla sita rusticia. Naa kaikki displayt sun muut nayttaa sellaselta mista mun aiti tykkas joskus vuonna 2008, eli KYMMENEN VUOTTA SITTE. Mut en valita. En koskaan ikina milloinkaan...


Ei muuten, siis ihan sama pestihan se on. Siina istuskelen paivat pitkat ja luen kirjaa tai selaan nettia ja jos joku tulee kaymaan nii juttelen niitten kans ja teen kauppoja ja sellasta. Sama palkka, mut multa on leikattu tunti. Et se ehka vaha vituttaa, mut toisaalta, onks silla nii valia jos saa kerran olla useamman paivan viikossa? Eipa kait. Ihan hyvin meni toi viikko. Vaan myos vahan harmittaa se, etta meilla ei oo enaa mitaan keinoja teha lounaat liikkeessa. Esim. meilla oli ennen toaster oven ja vedenkeitin ja myos jaakaappi. Jos toi kylman lounaan kotoa niin ainaki sain sen jaakaappiin kunnes oli aika syoda. Monesti kavin ostaan pakastepizzoja lounaaks koska se on halpaa ja ne sai toaster oveniin. Kun mulla oli lammin kuppeja niin niita sai napparasti tehtya vedenkeittimen avulla. Nyt ei voi teha mitaan ruokaa, koska tuo pomo ei syo mitaan muuta ku jotain meal supplement hommia. Jotain tollasia juomia se juo, ei edes vetta. Joutuu nyt sit alkaa tuomaan lounaat kotoa, mut ei oo jaakaappia nii en tiia mites sitte. Nyt viikolla kavin tietty hakemassa, mutta tastalahtien jos siella tulee oltua noin usein joutuu ottaa kylla omat evaat mukaan. Muuten tulee kalliiks. Ja omistanhan sentaan lounaslaatikon ;D Sille jotain kayttoa siis.



En tiia miks valitan, suurimmaks osaks kaikki on melko ongelmatonta. Oon siella kuitenki yksin suurimman osan paivasta. En tykkaa siita etta se pomo tulee sinne jo puoli tuntia ennen sen vuoroa (ma oon 10-5 ja se on 5-8) koska ei oo mitaan tarvetta tulla nii aikasin. Sit joutuu sinnittelemaan sen viimesen puoli tuntia sen kans. Eilen se tosin tuli vasta 4.45 ja sit siihen tuli heti joku valittava asiakas kenella oli jotain dealingseja entisen pomon kans ja se sai sit hoitaa ne ku ma lahin siita. Se on muuten Trump aanestaja, ja vaha sellanen nii et on aina vaha hermot kireella. Se tosin ei oo ikina tuonnu mitaan poliittista esille mun ollessa lasna, ja veikkaan etta se johtuu siita etta oon jotenki kliseisen liberaalin nakonen. Etta jotain hyotya siitaki on joskus :P Mut se on just sellanen et jos sanot et joku on muuttamassa ulkomaille nii se on heti silleen et "ai eiks ne tykkaa Amerikasta?" Silmat vaan rullaa paassa ku kuulee tollasta. (Se myos kuvittelee et oon joku avuton lapsi, koska se kysy et osaaks tayttaa tyynyja? NO VITTU MITAS LUULET? OON OLLU TAALLA KAKS VUOTTA TOISSA JA KYLLA NYT 2 VUOTIAS LAPSIKI OSAA LAITTAA TYYNYNY TYYNYLIINAN SISALLE.)



On ollu kiva mut myos kurja naha pomoa ja sen miesta ku ne on tyhjentamassa paikkoja. Ne tulee paivalla sillon ku oon toissa, ku ne haluu valtella sita uutta pomoa. Ymmarran kylla :D Ja meian naapurista lahtee kohta yks kiva tyyppi kans, se on ollu siina varmaan 10 vuotta toissa ja se on mua vuoden vanhempi. Sen kans aina dorkailtu kaikista Marvel-jutuista. Kaikki vaan lahtee. Kaikki tutut lahtee. Oon yksin kuuskymppisen Trump-naisen kans. Oon saannu kaikkee salaa entisesta versiosta mun tyopaikasta. Sain sielta kivan kultasen peilin, mut en oo sita tuonnu viela kotiin. En tiia mihin sen laittaisin tosin, mut onneks on nauloja nyt nii sen voi laitta jonnekki roikkumaan. Aattelin joko olohuonetta tai makuuhuonetta. Sit saadaan se toaster oven, tosin en kylla nyt tiia mihinkohan helvettiin me se laitetaan. Kaitpa se menee tohon poydalle niinku kaikki muutki keittiovalineet. Pitais saada joku erillinen taso mihin laittaa joitain noista. Sain myos uuden koristetyynyn ja sit tyynyn minka laittaa toisen tollasen paallisen sisaan jonka sain jo joku aika sitte toista. Nyt meillaki on koristetyynyja, ou jee. Hyva juttu, varsinki ku heitettiin syyskuussa sohvan oma yks noista selkanojatyynyista pois. Mietittiin kerran et jos ottais kokonaan noi pois ja vaan laittais just koristetyynyja. Sain toisen KittyGram topin. Nyt omistan 3 KittyGram paitaa :D Sit saatiin kans sellanen kyltti mika meilla roikku seinalla missa lukee etta Please, No Farting in the Shop. Ajattelin etta sen vois iroonisesti (no hohhohooo) laittaa vaikka vessaan. Mutta se vois myos olla hyva vaikka keittiossa. Siellahan ei ehka oo kiva jos haisee pierut. Tai jos sen laittais ulkooven ja screen doorin valiin? Monet on mahdollisuudet. Ehka teen sellasen aanestyksen et mihin se menee se kyltti, ku oon nain hauska tyyppi :P Saatais myos uus lemmikkikala! Tai kakski jopa. Ensin sanoin et otetaan molemmat, mut nyt alkaa tuntuun et ei meilla oo kylla tilaa molemmille, eika varsinkaan tossa jatkojohdossa. Sielta kylla sais lisaa jatkojohtoja, mut tollasta lammitinta mika meilla on ei sais laittaa jatkojohtoon, nii ei siita ois oikeen mitaan hyotya vaikka se vapauttaiski jonku verran tilaa. Mietein et ehka me otetaan vaan yks niista kaloista. Niille kaloille kaikille loyty onneks uudet kodit kaikille, ja se mita me ei oteta muuttaa sit entisen pomon keittioon. Et onneks seki paasee kotiin jos ei se meille tuu. Varmaan helpompi senki ottaa vaan yks kala sinne kotiin. Meillahan on ennenki ollu tilaa yhelle nii kait se yks nyt mahtuu tanne. Kysymys on etta kumpi me otetaan :s Ne on molemmat ihania. Paitsi toinen niista tanssahtelee tosi paljo ku kayn ruokkiin sita, nii ehka me otetaan se. Se yks ei siis nayta koskaan innostuvan ku meen sen luo. Eli se tanssiva tykkaa selvastikki musta. Se me otetaan, joo. Se on saman varinen ku meian Clarence oli.


Elukoista puheenollen, Mollylla on pari pattia :/  Ja Maevelle rahisee keuhkot. Yritan saada perjantaille ajan elainlaakariin. Toivottavasti ne kestaa sinne asti. Tullu vaha lisaa rahaa sillon kans. Muuten ne voi hyvin. Mollya kiinnostaa herkut kaikista eniten talla hetkella ja Maevea meian keittio, minne se ehdottomasti EI saa menna. Niila oli kans hyva joulu, ja Space pod on kaytossa! Kaikki herkkutikut menny jo, mutta Yogies-pussista loytyy viela rotille karkkia.


Mun vuosi alko tosi kivasti silla etta heti tammikuun ensimmainen paiva lahin aamupaivasta Balboa parkiin kavereitten kans, ja ne katto aikamoisen brunssin meille. Oli juustoja, leipaa, jugurttia, sipseja, hedelmia, mehuja ja shamppanjaa. Oli tosi hyva porukka, ihana keli ja ruoka maistu. Et kylla kelpaa. Harmittaa etta Robertin piti menna toihin. Musta tuntuu et se ois tarvinu tallasta puistohengailua. Musta uus vuosi ei ollukkaan nii kiva kahestaan kotona ku mita se ois voinnu olla, nii oli sit kiva menna puistoon nakeen kavereita. Oli jotenki niin tosi yksinainen olo ku oltiin vaan kahestaan. Ja siis ei siina mitaan, kylla musta meilla on yleensa kivaa kaksin, mut uus vuosi nyt on sellanen bloo. Ja olin sitapaitsi liian kannissa ja emotional etta itkin surkeeta elamaa ja sita miten kaikilla muilla menee niin hyvin. Ihmisten iloset vuosikatsaukset oli sellanen viimenen niitti.

Oon jo tana vuonna kerenny lukea kokonaisen kirjan. The Witness Wore Red, Rebecca Musserin kirjottama. Kertoo sen elamasta FLDS lahkossa, ja siita miten se lahti sielta, ja miten se avusti Warren Jeffsin tuomiossa. Sairaan mielenkiintosta ja itkin bussissa monta kertaa sita lukiessa. Tuntuu myos silta, etta ku luki sen itsensatutkiskelua niin siina heras joku sellanen asia minka ajattelin kuolleen ihan taysin viime vuoden aikana. Etta en oo viela tana vuonna kerenny tuntea oloani taysin toivottomaks :P Mutta mitapa tuota nyt lahtea hehkuttamaan, nyt on vasta kuudes paiva tammikuuta. Kaikkee voi viela tapahtua :P Nyt luen toista tollasta mormoonikirjaa, kertoo Brigham Youngin yhesta vaimosta, kuka kans lahti just sen takia et ku ne ei oikeen osaa kayttaytya naisia kohtaan. Understatement of the year. 



Jaa'a. Oiskohan se siina? En oo viela soitellu sinne lakifirmaan niista mun laina asioista, 11 paiva on menny se 30 paivaa, eli nyt viikolla joutuu. Toivottavasti se paikka aukee jo kaheksalta, muuten menee hankalaks :s Joutuu kysyy onko ok jos tulee hommiin vaha myohemmin sit. Robert sano et kokeile tanaan, mut nyt on lauantai. En tiia oonko mentally prepared. Robertin keissi oli vaha eri, se soitti viime viikolla omaansa ja nyt sit makselee tota velkaansa. Menee kuulemma vuosi, mut se nyt ei oo nii paha. Mulla menee tyyliin koko elama. Tottakai aion soittaa sinne, muutenhan asia vaan pahenee. Ja todellaki ennen sita viimesta paivaa. Mut ei vaan tanaan....Vois kylla ehka googlettaa etta mitka niitten business hoursit on nii selviaa sitte millon sinne voi soitella.


No nii, eikohan tassa oo nyt ihan tarpeeks tekstia kerrakseen.

2 comments:

  1. Semmosta. Aika paljon asiaa. Avaaks ne vanhat omistajat uuden liikkeen jossain vai mitä ne alkaa tekemään ?

    Toivottavasti sujuu kuitenkin Trump-naisen kanssa niin että saat jatkossakin vuoroja ja toivottavasti asiakkaat jatkaa käymistään :)

    Tsemppiä alkavaan vuoteen ja parempaa vuotta siis :D

    Laitoin sun paketin siis perjantaina Postiin joten toivotaan et tulee joskus perille !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ne, oisin varmaan menny niitten mukana jos ne ois avannu uuden jonnekki. Ne haluaa teha jotain swap meet keikkoja vissiin. Toistaseks on sujunu ihan hyvin :D Yritan valttaa sen kans hirveesti juttelemista, ku se on aika stiff et sen kans on vaikee muutenkaan keskustella.

      Samoin sulle :D Saa naha ton paketin kans ku itarannikolla on hirveet blizzardit ja kaikkee :S

      Delete