Sunday, December 8, 2019

Joulupukki on Suomalainen.

Hei taas jalleenkerran! Ilmeisesti on tata aikaa blogitella nykyaan. Kerronpa tassa nyt etta miksi just tanaan on aikaa;

olin koko viikon kattonu toissa roikkuvasta tyovuorolistasta etta tanaan, nyt sunnuntaina, meen vasta iltapaivalla toihin. Tyovuorolistassa luki etta 2.30. Eli sulkemisvuoro. Robertin piti vasta 10.30 toihin aamulla, niinpa nousin sitten sen kanssa ja ajattelin etta asia on silla selva. Menin olohuoneeseen, paastin rotat jalottelemaan ja kattelin hetken tv:ta. Tulin kaymaan koneella ehka tunnin myohemmin, tilaamaan Robertille joululahjaa ja huomasin etta tyokaverilta oli tullu viesti. Ois kuulemma pitany tulla toihin kaheksaks. Niin luki sahkopostiin tulleessa vuorolistassa, vaikka toissa olevassa lukiki jotain ihan muuta. No, ei siina sitten mitaan, sanoin etta voin tulla pian, mutta sanottiin etta ei tarvi koska iltavuoroilija on jo kutsuttu paikalle (se asuu siina meian tyopaikan takana muutenki etta han on kateva tollanen tuuraaja.) Sanottiin etta tuut sitte vaikka 2.30 tai 3. Niinpa menin sit siivoilemaan rottien hakkia ja kerkesin lounastaki syoda ja katoin sita vuorolistaa sahkopostistani uudestaan ja nain etta iltavuoroilijan oli tanaan tarkotus alottaa vasta kolmelta, niinpa paatin menna kolmeks, koska nythan tavallaan oltiin vaihdettu vuoroja. Tietty sit just ku olin lahossa, tuli tyokaverilta viesti etta no ootko tulossa vai ei. Heti ku tulin toihin, oli tuuraaja valmis lahtemaan ja sano etta yks toinenki tyokaveri oli sekottanu ajat. Sen ois pitany tulla kaheltatoista jo, mutta sano etta tuleeki neljalta koska se oli kans kattonu jotain toista vuorolistaa. Oli toisaalta ihan hyva etta menin edes hetkeks, koska siella ei ollu ketaan kuka ois voinnu olla keittiossa sillavalin ku iltavuorolainen keittionpuolelta meni ruokatunnille ja koska ma pystyn olemaan keittiossa ja kassalla, niin jain edes sen aikaa etta se paasi pitamaan taukoa. Bloooo. Huomenna on vapaapaiva. Oisin voinnu jaada, ja se neljalta tulija lahtea, mutta kotona on yhta sun toista projektia mika painaa paata talla hetkella nii ehka ihan ok olla nyt sitte talleen vapaalla taas. Robertki tulee kohta nii saa vaha tehtya jotain. Ja rahasta nyt en oo nii huolissani ku kaveri palkkas taas kissavahdiks. Nyt alkavalla viikolla kolme paivaa ja sita seuraavalla viikolla alkaa 2,5 viikon keikka ja se maksaa siita.



Joululahjoja pitais ostella. Tilaamani rottien lahja tuli, mutta sainki kaks samaa osaa nii nyt joudun lahettaan sen takas. Robert sai muutaman paketin eilen mutta en tietenkaan saa kurkkia ku ne on kaikki mulle :D Robertille on tulossa kaks lahjaa nyt ainaki, ja sitte tyokaveri tekee maalausta sille nii siina on kolme lahjaa. Pitais viela keksia jotain muuta. Eikohan me tassa jotain keksita viela.


Perjantaina oli December Nights. Kaytiin Robertin kans kaljalla mun tyopaikalla ja otettiin siita mukaan Venalainen. Perilla kaytiin Panama 66:ssa kaljalla, ja sit Venalainen lahtiki kotiin. Mut Kanadalainen ja sen kaveri tuli sit siihen ja mentiin niille kansainvalisille taloille. Suomentalo oli tietenki ensimmaisena mielessa, ja sielta ostettiin lohikiusausta, hernekeittoa ja joulutorttuja. Oli todella hyvaa! Tietenki piti vaha paasta puhumaan suomea samalla. Jatkettiin Ukrainan talolle, Robert osti makkaraa ja mina borschia. Jalkkaria haettiin Ruotsin talolta, jotain rommikakkua. Toki piti taas vahan loistaa kielitaidoilla. Siella ollaan aina niin ilosia ku tulee juttelemaan. Paikalla oli myos Suomalainen joulupukki, niinkun joulupukin kuulukin olla, niin mentiin ottaan sit kuvia sen kans :D Ostettiin viela mukaanotettavaks pari palaa marjapiirakkaa ja joulutorttuja. Piirakka meni jo ja tortuistaki on enaa yks jaljella. Tassa vaiheessa kaverit sano heippa, ja me jatkettiin Robertin kans kansainvaliselle anniskelualueelle. Ostettiin lebanonilaiset oluet, mitka oli ihan standardi lageria, ei mitaan sen ihmeempaa. Robert haki irlannin kojulta viskishotin ja sit mentiin tietenki Suomen kojulle. Ostin glogin, juttelin vaha suomea taas ja Robert jonku shotin. Niilla oli aikasemmin ollu mielenkiintonen drinkki, jotain ruisviskia puolukkamehulla, mutta se oli tietenki loppuunmyyty. Viela yhelle kerkes ennen ku alue meni kiinni, joten mentiin Israelin kojulle, missa israelilaismies tykkas etta osasin niin hyvin lausua sanan bubbe, etta mun taytyy tietenkin olla juutalainen. Koska en ollut, niin sitte Robertin tayty tietenki olla juutalainen. No, ei haitannu ettei oltu, mies jutteli ja kerto vitseja ja juomat oli hyvia. Oli hauska jutella sen kans. Sit lahettiin meneen. Kateinen loppu sopivasti siina kesken nii kaveltiin sit sielta Balboa Parkista Livewireen ku se on siina kotimatkan varrella ja otettiin viela yhet oluet ja sit mentiin kotiin nukkumaan. Oli tosi hauska ilta. Todella onnistunu!


Nyt ei oo sit mitaan kovin jannaa tiedossa. Kotihommat stressaa. Keittion allas taas nii tukossa etta ylakerran naapurien tiskivedet tulee meian altaaseen. Ollaan kahenlaista tokottia kokeiltu, viimeks ku nain kavi nii toi ensimmainen toimi tosi hyvin mut nyt ei kylla toimi yhtaan mikaan. Tai ei ainakaan naa kaks kertaa oo nyt tapahtunu minkaanlaista muutosta. Kolmas kerta toden sanoo? Pitais siis siivota, jos joutuuki pyytaa landlordia paikalle. Stressaa ku ei voi pesta niita astioita keittion altaassa, ku jostainhan se siivoaminen on alotettava ja auttais ku sais noi astiat pois edesta. Nyt joudun kaatamaan bleachia kylpyammeeseen ja hoitamaan sen homman sitte tuolla vessan puolella. On taa yhta vaantoa. Stressaa nii vitusti, ettei oo mikaan ihmekkaan etten tajunnu katella sita sahkopostissa ollutta vuorolistaa. Mut nyt ku noi tiskit tulee hoidettua nii saa laittaa uusiks noi keittion kaapit! Ostin sellasta vanhojen sanomalehtien nakosta kontaktimuovia sita varten. Oon yhen laatikon ja kaapin jo laittanu. Jee!


No mut nailla mennaan. Toivottavasti kaikilla oli mukava itsenaisyyspaiva. Robert kulki siella Balboa Parkissa toivottelemassa suomenkielella kaikille suomalaisille hyvaa itsenaisyyspaivaa :D

No comments:

Post a Comment