Sunday, April 29, 2018

Bluebird.

Jooooo'o.  Eilinen oliki sitte aikamoinen paiva.

Tuossa edellisessa pahkailin sita etta Maevella on melko varmasti jonkunlainen sydanvaiva. No, eipa tarvinu hirveesti sitte enaa pahkailla; aamulla se sai tunnin kestavan kohtauksen millon se ei saannu henkee kunnolla. Ennen se on antanu rauhotella ittensa ja se ongelma on hoitunu nopeasti, ja sen perusteella ajattelin etta jos nyt viikonlopulle tai edes maanantaille sais ajan elainlaakarille niin saa sen asian hoidettua. Tama sen sydanvaivahan oli sellanen asia minka tajusin tassa nyt viikolla, mutta ilmeisesti tajusin sen liian myohaan. En tienny kenelle kirjottaa, niin kirjotin pomolle ja pyysin sita viemaan meidat elainten ensiapuun, ja ajattelin ensin etta viedaan lopetettavaks koska naytti silta etta loppu haamottaa. Mut sit sen tunnin paasta, se alko palautua suht. normaaliks, ja just sillon pomo ilmesty tohon kadulle, niin en enaa oikeen tienny etta mita teha. Paatettiin yhdessa etta viedaan nyt kuitenki tutkittavaks. Sanoin etta ei oo itella niita rahoja, ku mun palkat laitan aina Robertin tilille, ja itella on vaan viikon tipit lompsassa yleensa, etta niilla kylla maksaa ihan jonku tarkastuksen, muttei mitaan muuta. No lahettiin sit kuitenki. Aattelin etta kylla ne siella sit kertoo mika on homman nimi ja kaitpa sielta jotain laaketta tulee. Long story short; alkuperais suunnitelmaan paadyttiin. Maeve piti lopettaa :/ Olin jo itkeny koko aamun, sen ajan mita sen kans vietin taalla kotona ja se elainlaakarinreissu meni kans ihan taysin nyyhkimiseen. Pomo makso kaynnin ku itella ei ollu rahaa muutaku tarpeeks siihen lopettamiseen. Ihan kauhee aamu. Onneks teen toita kuitenki sellaselle ihmiselle kuka on hirveen empaattinen ja aina valmis auttamaan, ja kuka rakastaa elaimia ja ymmartaa tallasia tilanteita. Se toi mut kotiin kymmenenmaissa (mun pitais kymmenelta olla jo putiikissa valmistelemassa paivalle) ja sano etta tuut toihin sit kun kerkeet. Siis miten hieno ihminen oikeesti?


Naama turvonneena sit toita vaantelin koko paiva, ja pomo sano etta tanaan saa mokailla, ei haittaa, on ihan ymmarrettavaa. En kylla mokaillu yhtaan ja se kehu sita etta hoidin tyot tosi hyvin. Valilla tietenki itketti ja puhuin Maevesta jonku verran. Onneks sit kuitenki toista paastyani oli jotain kivaa ohjelmaa suunnitteilla, niin piristy tosi paljo. Pomo heittaa mut yleensa kotiin toitten jalkeen, ja sanoin sille autossa etta tanaan oon ekstra kiitollinen siita etta just SE on mun pomo, koska monien pomot ei ois noin joustavia jonku lemmikkiasian takia, eika monet ois tullu hakeen ja vienny elainlaakarille ja lainannu rahaa siihen viela kaikenlisaks. Sille tuli kyynel silmaan, ja niin tuli mullekki. Miten oonki onnistunu tekemaan toita nain ihanille ihmisille?! Kaskin sen ottaa se raha mun palkasta tanaan, ja niin se teki. En todellakaan jata tollasta maksamatta.


Mentiin Robertin kans melkeen heti ku tulin kotiin tonne samaan ostoskeskukseen missa olin ennen toissa. Sinne on tosi kummallista menna, en tunne enaa ketaan siella. Cellular Expressissa oli joku taysin vieras nainen toissa, ja nii oli Handmade Marketissaki. Tosin sinne ei oo enaa mitaan asiaa :D Kaytiin Rubio'sissa syomassa. Mun ruoassa oli romaine-kaalia, ja taalla on melkonen romaine-paniikki meneillaan ku monista on loytyny e.colia. Mut siita on jo yli 24 h sitte eika oo vaantany mistaan ja paskaki on ihan normaalia :P Robertki rauhotteli etta kaitpa tollanen ketju heittaa huonot kaalit meneen ja hankkii uudet, turvalliset tilalle. Muuten saattaa lakisyyte odotella. Se on yks sellanen hyva juttu tassa maassa :D Ruoka oli tietenki hyvaa. Sit kerettiin kayda Targetissa, ja sain vihdoinki ostettua itelleni uudet rintaliivit. Ku oon tahan asti omistanu vaan yhet (joululahja rintaliivit oli jotenki liian pienet vaikka oikean kokoset oli lappujen mukaan, ja synttari rintaliivit taas oli rinnanymparyskoolta liian isot.) Sit kaytiin Paylessissa ja ostin vihdoinki kunnon tyokengat! Ostettiin vaha karkkia kans, ku oltiin menossa leffaan.


Avengers: Infinity War oli siis aivan alyttoman hyva. Valilla halasin karkkilaatikkoani :D Valilla sanoin aaneen etta "oh shit!" ja alussa vaha oksetti jopa koska jannitti :DDD Enpa oo hetkeen ollu kattoon sellasta leffaa missa yokottaa koska jannittaa. Sanoin Robertille heti ku valot himmeni etta musta tuntuu silta ku oisin ensimmaista kertaa menossa johonki laitteeseen Disneylandissa. Samanlainen jannitys ja into oli paalla. Kaikki studion, tekijoiden ja nayttelijoiden antamat lupaukset tuli toteen. Kuin usein voi sanoa noin elokuvasta?! Paatettiin heti etta tama on nahtava toistekki. Ootellaan vaan etta opening weekendin leffakavijat lakkaa ravaamasta nii paasee sit viikolla vaha rauhallisempiin tunnelmiin. Kotona juteltiin elokuvasta melkeen kahteen asti, mut silti sai nukuttua hyvin. Robert laitto heratyksen kaheksaks, mutta herasin vaha ennen sita.


Mollyn ensimmainen paiva yksin oli tanaan, ja sain siivottua hakin koska herasin just ennen kaheksaa. Eipa tuo nayttany hirveesti huomaavan, samaa teki ku ennenki. Uskon etta nyt ku siita on ollu yli 24 tuntia nii se on ymmartany ettei Maeve enaa tuu takas. Molly pitais kans vieda elainlaakarille, mutta sen ongelma, vaikkakin vakava, ei oo yhta akuutti. Se sentaan hengittaa :s Toihinki kerkesin hyvin, ku Robert vei. Silla oli vapaapaiva tanaan. Oli aika kiireista, ja aika hyvin mielin tuli tehtya tyot. Robertin kans juteltiin vaha Maevesta. Kysyin etta teinko oikein ja puhuttiin se asia lapi. Tuli parempi mieli. Puhuin siita viela pomon kans, ja oltiin sen kans jo kayty pari eri versioita tasta keskustelusta edellisena paivana.


Se elainlaakari muuten sano etta taidan olla oikeessa, etta sydanvika se on. Kylla ma nyt rottani tunnen :D Ja on tassa nyt kaheksan vuoden ajassa nahty kaikenlaista, etta tietyt terveysongelmat on tunnistettavissa. Harmi vaan etta tunnistin myohaan. Musta tulee ihan helvetin hyva elainsairaanhoitaja :D Onko sille muuten mitaan parempaa nimea suomeks? Englanniks vet tech, eli veterinary technician. Periaatteessa siis sairaanhoitaja, koska ylempi titteli on sitte elainlaakari. (google translate sanoo etta elainlaakintateknikko! se kuulostaa oikeelta. en oo ite kylla koskaan kuullu kyseista sanaa, mutta ei oo myoskaan ikina omassa elamssa tullu vastaan tilannetta missa se ois suomeks sanottu/sita ois tarvittu osata.) Pitaiskohan oikeen aim high ja kouluttautua ihan elainlaakariks? Veli neuvo nain, etta ensin se teknikon paikka, tekee sita tyota vuoden tai muutaman, ja se auttaa paattamaan sit et haluaako jatkaa ylemmas. Se teki ite samallalailla (se on sairaanhoitaja, ja mietti etta alkaisko ihan laakariks) ja se autto paatoksessa. Elainlaakarin avustajaks en halua. Se on sellanen vaihtoehto kans, mika on halvempi, mut en halua avustajaks. Haluan teknikoks. Ne tekee enemman, ja niilla on enemman sanavaltaa ja oikeestaan avustaa enemman kans. Ainaki nain oon ite kasittany. Haluaisin myos teha hommia exotics kliniikalla, eli kaikkea mika ei oo kissoja ja koiria. Lintuja, jyrsijoita, matelijoita jne. Mahdollisesti ehka villielaimia. Jompikumpi. Maailmassa on niin monta kissa- ja koiralaakaria/teknikkoa jo. Kokemuksesta tiian etta on vaikeempi loytaa laakaria kuka diagnosoi ja hoitaa exotics.



On ihan helvetin tylsaa just nyt. Robertin vapaapaiva paatty tyyliin siihen etta tulin kotiin. Kiva. Se halus vaan hengailla makuuhuoneessa ja kattoo videoita, ja ma en. Halusin juoda kaljaa ja jutella ja hengailla. Nyt se tosin heras! Ohhoh.

Huomenna vapaata ja skype vanhempien kans, ja laatuaikaa Mollon kans. Ja pyykkia.




Hei, nyt on seuraava paiva! Syotiin jatskia ja katottiin vaha Infinity Wariin liittyvia juttuja, ku nyt voi ku on nahny sen elokuvan. Sit mentiin nukkuun, ja nyt oon skyyppailly perheen kans ja Molloinen on juoksennellu tassa. Laitoin sen nyt vahaks aikaa hakkiin, nii se saa syoda ja juoda ja sit ku oon pessy pyykkia nii varmaan paastan sen taas tahan jalottelemaan, ku se on nii surullinen tuolla hakissa yksikseen :( Olipa muuten hyvaa jatskia. Sita loytyy viela kaks pintia lisaa tuolta pakastimesta. Soin karkkia aamupalaks, etta on hieman sokerinen olo :s

Tanaan keilailua, mutta en meinannu kylla ite keilailla ku joku aina sit alkaa neuvomaan ja sit ei oo enaa hauskaa :D Ku ei se mikaan kilpailu oo kuitenkaan, mutta aateltiin Robertin kans poiketa naapuriin pelaamaan vaha arcade peleja kans. Sellasta. Mitakohan kaikkea sita tekis talla ajalla? Viime vapaapaivana tein itelleni listan kaikesta mita halusin teha; rottailua, Jessican kans skypettamista, Simsin pelaamista, pari jaksoo The Stripia (oli muuten alyttoman hyva sarja, en ois kuvitellu :D0 ja sarjakuvien lukemista. Oli varmaan jotain muutaki. Ainoa mita en kerenny teha oli lukea Sin Citya, mut ei se mitaan! Vois ehka pelata Simsia samalla ku Molly tallustelee menemaan, se kuitenki nukkuu aika paljo tuolla komerossa. Huomennaki on vapaata, ja olis tarkotus naha yhta kaveria, mut ku vapaapaivasta huolimatta kaikki aina haluaa naha nii hirveen myohaan ja se vituttaa. Ku ite haluaisin naha paivalla, mut se haluaa aina naha illalla, vaikka se oiski vapaalla kans. Menee sitte koko ilta siina ja sielta on nii kurja tulla kotiin iltasin vaikka se onki lahella, mut ku se alue on vaha sellasta bloooo-aluetta. Vi far se. Nyt lopetan, koska oon napytelly tata jo eilisesta asti.

No comments:

Post a Comment