Saturday, December 3, 2016

Vaikeita tilanteita ja viela vaikeampia tyyppeja.

Pakettimysteeri senkun jatkuu. Asken tuli posti, sen mukana ei mitaan kivaa. Ainoat mita sielta tuli oli muistutus siita etta taman kuun vuokraan tulee lisamaksu koska maksettiin se myohassa viime kuussa, ja joku Coxin larpake. Cox on siis tama meian internet provider. Joopa joo.

Eilen sain tracking numeron pakettiin, ja napytin sen USPS:n ja Postin sivuille. USPS:n tiedoissa oli etta se on valmiina lahtoon Suomesta (oli saapunu viimeiseen lajitteluun Suomessa 16 paiva marraskuuta) ja Postin sivuilla sanottiin etta se on matkalla, ja viimenen paikka missa se oli kaynny oli Helsinki-Vantaan ulkomaan terminaali. Sekin 16 paiva. Kun isalle mainitsin tasta niin se sano etta no sitten se on jo lahteny Suomesta. Saa naha. Kuulemma Postin sivulla sanottiin etta New Yorkissa on postiruuhkaa aikalailla talla hetkella. Eli saattaa olla etta se on saapunu New Yorkiin, muttei sita oo lajiteltu siella viela. Kunhan nyt ei jaa jumimaan mihinkaan tulleihin missa joku penkoo sen koko laatikon ihan sekasin. Inhottaa vaan se etta kun siita ei oo siis Suomen jalkeen mitaan tollasta konkreettista paikkaa etta missa se on talla hetkella. Sekin vahan antais mielenrauhaa jos siina edes lukis etta se on nyt New Yorkissa tai jossain taalla Amerikanmaalla.

Taitaapa Robertin bonukset menna aika nopeaa. Nyt tulee maksettua vuokra, ja sehan on tietenki vaistamatonta, kuten myos laskut ja sellaset, ja ne on nyt maksettu. Mut nyt voi olla etta sen tarvii hankkia uudet eturenkaat autoon, kun sen autossa tuli joku valo paalle nyt joka ilmotti siita etta ilmanpaine on aika alhainen. Viimeks kun kavi niin niin piti takarenkaat hankkia. Ne tosin saatiin yllattaen ilmaseks. Mutta sitahan ei voi olettaa etta naa eturenkaatki ois ilmaset. Sit sen sisko haluaa rahansa takasin, mika on ymmarrettavaa. Ollaan sille velkaa. Vituttaa vaan se, etta kun sen taytyy olla niiiiiiiiiiiiiin hirvee kusipaa asiasta. Eilen kun Robert oli toissa, niin se oli kirjottanu sille etta hei, voisinko tulla hakeen ne mun rahat tanaan tai huomenna, ja Robert ei ollu vastannu. Niin se oli sit heti peraan laittanu sellasen viestin et UHH...ARE YOU IGNORING ME?? Mies on TOISSA. Ei se voi joka vitun viestiin vastata. Ja muutenki viimeks ku oltiin siella nii se kyseli koko ajan vaan niista Robertin rahoista ja oli muutenki jotenki tosi tactless. Ymmarran etta ne rahat ois kiva saada, ja etta niiden maksamisessa on menny hetki (mita se ei meinaa ymmartaa vaikka sille kuinka sanoo etta JOS MEILLA EI OO TARPEEKS RAHAA MAKSAA VUOKRAA, NIIN MITEN KUVITTELET ETTA MEILLA ON 400 YLIMAARASTA ANTAA SULLE) mutta voiko oikeesti olla puhumatta niin rumasti omalle veljelleen? Muutenki tuollanen "you owe me, so I can talk to you however I want" meininki on niin oksettavaa ja arsyttavaa ja vituttaa aina se miten se kohtelee Robertia, niinku se aina tietaa paremmin koska han on vanhempi ja blaablaablaa. Osaa se vanhin siskoki oli tosi kiree ja niin, mutta se on ihan reasonable tyyppi, ja sen kans voi oikeesti neuvotella asioista. Sitapaitsi, taa sisko kenelle ollaan velkaa ASUU VANHEMPIENSA KANS. Ne ostaa sille ruokaa, maksaa sen lapsen sairausvakuutukset, eika sen tarvi maksaa vuokraa tai mitaan sellasta. Ja se alko siita huutamaan Robertille puhelimessa kerran etta kun hanella ei ole tuloja ja eihan siihen voinnu mitaan muuta sanoa ku etta joo, ja eipa oo meillakaan ihan hirveesti, ku ne tulot menee siihen elamiseen etta neiti on hyva ja pitaa sen suunsa kiinni kun ei tarvi maksaa mistaan ite. Tulee kylla vahan sellanen entitled brat vakisinki mieleen. En yhtaan ihmettele etta niilla kahella menee sukset ristiin aina valilla kun taa nuorempi on aina tosi inhottava.

Mietinpa nyt vaan etta paljonko tasta bonuksesta jaa sitte kateen. Toivottavasti nyt edes jotain, niin on helpompi sitte Robertinki saastaa palkastaan, niin on sit aina varaa ajoissa aina vuokraan ja laskuihin. Ja nyt kun mullakin on 2 tyovuoroa viikossa nykyaan niin saan itekki saastettya rahaa vahan helpommin. Tyovuoroista puheenollen...

Yks meidan myyjista (kuka siis tuo kasintekemia tuotteitaan meille myytavaks) on sellanen nuori, varmaan joku 18-vuotias (Trump aanestaja, by the way...) joka kyseli kovasti josko han vois tulla meille toihin. Pomo sano etta no en nyt oikeen tiia etta tarvitaanko me ketaan (en tajua miks kaikki luulee etta noin pieni putiikki tarvii yhtaan enempaa porukkaa. Se etta meilta lopetti YKS tyontekija ei oikeesti merkitse yhtaan mitaan) ku Jenny tekee mielellaan tiistaita ja on ennenki tehny tiistaita. Mutta JOLLAIN TAPAA se kasitti sen niin etta ainahan meille apu kelpaa. No sit se ilmaantu yhtena paivana paikalle "toihin" mutta sen onneks kavi niin etta pomo oli tekemassa joulukoristeita niin etta ne ois valmiita Black Friday'ta varten, ja silla oli hirveesti tekemista, niin apu kelpas. Siis tama oli vaan tan yhen paivan verran.

Fast forward seuraavalle viikolle, kun taa tyyppi on pomittanu pomoa tekstiviesteilla toitten teosta. Oli tiistaiaamu, ja pomo viestitteli sellasta etta tama tyyppi lahetti tallasen viestin ku etta "en voi tulla ens viikon tiistaina viela toihin, mutta voin tulla hakemaan avaimen!" Johon pomo sitte sano etta sori mutta et saa mitaan avainta koska et oo taalla toissa eika sulla oo mitaan training'ia. En nyt muista etta vastasko se tuohon mitaan, mutta arvatkaas mita? Illemmalla kun siina toissa istuskelin ja kuvittelin jo etta asia oli loppuun kasitelty, tulee tama nuori neiti tiskille esittelemaan ittensa ja sanoo reippaasti etta "I'm taking over for you on tuesdays!" Johon vastasin vahintaan yhta reippaasti etta "Actually, you're not!" Ja etta on varmasti sattunu joku vaarinkasitys koska oon jutellu pomon kans ja mulle on annettu tama tiistai sunnuntain lisaks. Sitten se lahetti pomolle jonku nyyhkis viestin missa se sano vaan etta "teinko jotain vaarin?" Huoh. Lopulta pomo sai sen sitte ymmartamaan ettei me nyt talla hetkella tarvita yhtaan apua. Tiian kylla miks monet haluaa tuonne toihin, se on tosi kiva liike ja tyo on rentoa, mutta en tajua yhtaan etta mika siina on niin vaikeeta ymmartaa ettei noin pieni liike kaipaa mitaan suurta henkilokuntaa? Se pyorii kaksistaan ihan hyvin. Ja osaan ottaa vastaan tavaraa, osaan kattoa kirjat lapi, osaan maksaa myyjille, osaan ottaa tilauksia vastaan, ja vastata suurimman osan kysymyksiin. Etta kylla se homma toimii ihan hyvin nain.

Joo'o. Toivottavasti en nyt ite ollu vahintaan  yhta inhottava kun eras perheenjasen kenen nakemista tanaan odottelen jo innolla. Not. Kukaan muuten ei kayta enaa not-juttuja, eihan? Oonko nyt ihan fossiili? Sanooko kukaan edes fossiili? Apua. Vanhenen ihan silmissa ku kirjottelen naita juttuja :P

Huomenna sitten toita, ja toivottavasti siihen ei sisally mitaan vaikeita tyyppeja tai tilanteita, koska arsyttaa kun pitaa jatkuvasti neuvoa pomoa etta miten valtella naita tallasia Tayloreita (Taylor on sen nuoren mimmin nimi, en tiia miksen aikasemmin vaan sanonu sita :D) kun ruova vois vaan heti sanoa etta sori, ei nyt. Aina kun joku tulee kysymaan kerron vaan etta ei, me ei nyt palkata ketaan koska taa on niin pieni liike niin tanne ei tarvi hirveesti henkilokuntaa ja kaikki sanoo vaan et ok, makes sense. Ei se oo oikeesti yhtaan sen vaikeampaa, ja sen voi sanoa ihan natisti. Simppeli pimppeli.

2 comments:

  1. mä todellakin sanon NOT. varmaan aika junttia sinäänsä ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehka joo :D mut ku se nyt vaan on niin tehokas :D

      Delete