Friday, March 30, 2018

"Miksei kukaan aja enaa pyoralla?!" - Jenny, 2006.

Tuntuu etta on kaikennakosta paivitettavaa mutta myos kaikkee turhaa sanottavaa mika on ollu mielessa :D

Esim sellanen juttu etta onko Suomeen rantaunu sellaset dockless bike hommat? Niinku etta kulmille ilmestyy pyoria mita voi vuokrata sovelluksen kautta? Koska tanne on nyt noin kuukauden sisalla ilmestyny kaks sellasta palvelua ja ne on aiheuttanu paanvaivaa mutta myos iloa. Allow me to elaborate: Noin kuukaus sitte olin kavelemassa toihin, ja ylitan kaks North Parkin paakatua tyomatkalla. Molemmilla paakaduilla oli yhtakkia sina aamuna muutama varikas pyoram, eli Lime bike ja Ofo bike. Tiesin heti etta kyseessa on joku vuokra-idea. Kolme tuntia myohemmin (eli sillon ku olin vaan 3 h paivassa toissa) kotimatkalla niita oli enemman. Samalla viikolla niita ilmaantu paakatujen ulkopuolelle, eli meian kadulle jne. Sit seuraavalla viikolla niita oliki jo epamaarasissa paikoissa, eli nurmikoilla, joka residential streetilla tukkimassa jalkakaytavaa jne. Homman nimi on se, etta niita voi nimenomaan jattaa ihan mihin vaan. Kaks viikkoa sitte mun tyopaikan edesta heitettiin vaikka kuinka monta Ofo-pyoraa lava auton kyytiin. Niita oli ihan helvetisti just siina. Musta naa vuokrapyorat on tosi hyva idea muuten, mutta anteeks vanha ammyytteni; oon taysin samaa mielta mita monet San Diegolaiset on. Ihmiset siis jattaa niita ihan mihin sattuu ja nyt niita on korjattu pois monilta alueilta. Niita nakee viela North Parkissa, mutta niinku sanoin nii mun tyopaikan edesta korjattiin pois suuri maara. Enka nyt enaa naa yhta montaa nailla kahella paakadulla. Monesti naen kuitenki tyyppien polkevan nailla pyorilla. Ja toissapaivana nain jonku pihalla tallasen pyoran. Viime viikolla meian kadulla joku dickwad jakso vielaki parkkeerata tallasen nii ettei paassy kulkeen. Tai kyllahan tavallinen jalankulkija viela menee siita ohi, mutta ei pyoratuolilla kulkeva oikeen. Monet naapurustot San Diegossa on vienny asiaa eteenpain koska naa pyorat joutaa sinne sun tanne. Ymmarran pointin, ja musta se on tavallaan hyva idea, mutta oon myos yks niista nirppanokista keta vituttaa naitten pyorien ilmestyminen ja se etta ne on JOKA HELVETIN PAIKASSA. Sitapaitsi se aiheuttaa varmasti lakisyytteen jossain vaiheessa koska ne pitaa pystya hakea mista tahansa, ja aattele jos ootki jonku nurtsilla parkissa ja joku hakee pyoran sun pihalta? Nii, mitas sitte?


Vanhus kuittaa. Sit toinen juttu on taa entinen tyokaveri. Varmasti oon siita kerenny puhua ainaki sen verran etta oli tyokaveri ainaki hetken verran. Sehan siis tosin lahti kaveleen. Siihen on tallanen backstory etta sillon ku hain tuolta toita, oli C, eli maailman makein pomo, kerenny palkata tan toisen tyypin. Mut sit sain toita kuitenki apulaisena to-la, 12-3. Eika siina mitaan, koska ei tarvinu kuluttaa rahaa bussiin ja palkka oli parempi ku edellisessa paikassa. Mut sit aina huomasin toissa etta pomo oli tan toisen korvassa ja jatkuvasti muistutteli sita asioista jne, ja itekki monesti jouduin huomauttaan asioita ja se oli muutenki sellanen WHAT?! tyyppi, etta jos sille jotain sano ainaki viis kertaa, nii se oli silti joka kerta silleen et WHAT?! koska se ei kuunnellu ikina. No, se aiheutti tietenki ongelmia toissa, ja taa tyyppi oli ollu vaan kahessa tyopaikassa ennen tata, ja oli lahteny meneen molemmista. Pomo kerto etta taa tyyppi monesti meni itkeen vessaan kesken tyopaivan (pomo ei oo millaan tavalla ilkee, se on rehellinen mutta silti antaa aina mahollisuuden) mutta se kasitti kaiken henkilokohtasena kritiikkina ja hoki sita etta han ei koskaan kykene tyydyttamaan pomon vaatimuksia. Se oli ilmeisesti myos lahteny toista pari kertaa tallasten tunteen puuskien takia, mut nyt oli sit se viimenen kerta, ja pomo pyys toihin ja olin siella heti 20 minuutin paasta (koska kestaa 20 minuuttia kavella sinne :D) Ja nain paadyin tekemaan enemman vuoroja. Ja nyt teen myos niita pet sitting juttuja kans. Ja myos toimistokeikkoja. Oon toissa oikeestaan 6 paivaa viikossa, mut niin on Robertki.

JA! Meian green card homma meni eteenpain asianajajan kasista ja se on maksettu! Ja sit niinku sanoin nii sain maksettua sen ensimmaisen lainamaksun, ja vaikka meilla nyt nousiki toi vuokra nii seki saadaa maksettua, koska nyt tulee rahaa enemman ku sen jalkeen ku olin koulussa (eli viimeks kevaalla 2015 :s ja sen jalkeen tuli aika paskasti rahaa) Toki nyt pitaa alkaa maksaan ton asianajajan kulut, mutta ne oli vahemman mita ensin ajattelin (ainaki mun mielesta) ja sen voi maksaa osittain.

Mitas muuta? Ostettiin ennakkoliput Avengers Infinity Wariin, koska ei voida menna ensinaytokseen (eli to-pe yona) ja yleensa mentais aamulla/aamupaivalla mutta mulla on toita siihen aikaan ja Robertillaki on todennakosesti, nii varattiin liput halpaan teatteriin, mutta myos sellaseen missa oli viela hyvat paikat vapaana ja aikasimpaan iltanaytokseen :D Koska sen jalkeen on pakko menna nukkuun. Koska tyot.

Toista puheenollen, on jotenki noloa joutua oppimaan tyo asiat uudestaan. Tai sellanen tyomoraali. Mainitsin tasta mun pomolle tanaan. En oo tehny nain paljo toita sit sen jalkeen ku asuin Ruotsissa. Enka ees oikeestaan tee kokonaista tyoviikkoa (40 vs. 34 + ylimaaraset hommat mita teen.) Ku olin toissa Handmade Marketissa, ne hommat oli niin rentoja. Nyt on eri meno, ja oikeesti toita yhtakkia. Tuntuu ihan ku oisin teini joka just alottaa hommat ekaa kertaa. Aamulla pitaa heti alkaa pilkkoon ja taytteleen kaikkee ja tiskaamaan jne. Mutta ihan helvetin hyva juttu. Mua ei oo stressannu ainakaan kuukauteen! Ja koska lakkasin menkkailuhommat nii en oo miettiny silmamunien kynsimista kahteen kuukauteen, seki varmasti auttaa. Tassa vaiheessa voisin varmaan menkkailla, mutten uskalla koska kaikki on just ok talla hetkella.


Tassa nyt oli jonku verran. Tuntuu etta ois viela vaikka mita muttei muistu mieleen .Oon sunnuntaina vapaalla ihan yksin, nii ehka sit tulee kirjoteltua lisaa!

ps. uus tagi, eli hoodit. koska taytyyhan north parkilla olla oma tagi. en tiia miksei ennen oo ollu. ja myos lahialueet, eli normal heights, university heights jne.

No comments:

Post a Comment