Tuesday, February 6, 2018

Olen syvassa suossa.

Terkkui suosta! Siita samasta missa itsekkin seison talla hetkella. Toisella nimella tunnetaan myos helvettina, ja mitapa muita kivoja nimikkeita tilanteelle nyt sattuu olemaan. Rakkaalla lapsellahan on aina monta nimea jne. (Titteli on muuten direct quote elokuvasta Hopon Poppoo. ou jee.) (Taa saa nyt oman tagin ku tasta asiasta tullaan puhumaan tastedes vaha enemmanki varmaan.)


Ei mee naa laina asiat yhtaan eteenpain. Tai menee, mut ihan pain vittua, jos saa ihan suoraan sanoa. Musta tuntuu et taa aija vaan kayttaa sita hyvakseen ettei mulla oo juristia ja pelottelee minka kerkeaa, mut toisaalta taas lukihan niissa papereissaki ihan selvasti etta jos ei saada neuvoteltua mitaan hyvaa maksusuunnitelmaa, niin sit taa menee oikeuteen. Nytki se oli etta no keksippa ite sit joku parempi maksusuunnitelma! Nii, vaikee keksia. Se kuvittelee etta jostain yhtakkia repasen ihan helvetinmoiset rahat ilmeisesti, vaikka oon sanonu et sori nyt vaan, ei oo toita mista maksais. Oon esittany mita voin maksaa, mut se hylattiin, ja sit sielta tuli sellanen niitten maksusuunnitelma, jossa se maksu nousee joka vuosi ja se nousee aika paljo jopa. Tonnin nousis ens vuonna, ja se pitais kaks kertaa vuodessa maksaa. Vaikka saisinki huomenna jonku oikeen tyon, niin ei se todellakaan oo mikaan takuu siita, etta mulla on varaa saastaa kaks tonnia kaks kertaa vuodessa naihin maksuihin. Ja sit jos on laittanu nimen alle siihen maksusuunnitelmaan, ja jos ei sit yhen kerran voikkaan maksaa, nii sit ollaan tassa taas. Etta ne vaatii sita koko summaa. Nyt sit vissiin joutuu lahtee oikeen oikeussaliin taisteleen asioista. Jenny 0 - kaikki muut 10294985838302. Nii joo, ja parasta on tietenki se, et joutuu soitella sille kusipaalle huomenna vaha lisaa naista asioista. Pitaa "ehdottaa uutta maksusuunnitelmaa." Mulla ei vittu ole mitaan maksusuunnitelmaa. Ma oon jo kertonu paljo voin maksaa. En tajua mita muuta se haluaa. Et muutun rahaks? Kuvitteleeko se, etta tunnen jonku rikkaan tyypin, mut yritan pitaa asiaa salassa ja jos mua tarpeeks kauan ahdistelee niin paljastan etta no okei, maksan vaikka puolet saman tien?


En nyt yrita hakea tasta mitaan lohtua koska en jaksa toivoa etta yhtaan mikaan auttaa, mut meilla on huomenna ilmanen tapaaminen sellasen maahanmuuttolakimiehen kans. Se vaikutti mukavalta puhelimessa. Kiva kerranki puhua jonku mukavan lakiammattilaisen kans, koska toi valittaja kenen kans oon yrittany hoitaa naita laina asioita on ihan tays mulkku, ja sen aani kuulostaa sellaselta tosi smugilta. Etta se hymistelee siella itekseen tyytyvaisena toimistolla ku saa vieda koyhia oikeuteen. No jokatapauksessa, huomenna mennaan jutteleen sellasen kans. En tiia mita apua siita nyt tassa vaiheessa on, mutta ehka jos saan sen asian jarjestykseen, niin on sit helpompi tapella oikeudessa Ruotsin kans. Tai ehka ne osaa siella vahan neuvoa. Eihan meilla oo kylla edes varaa mihinkaan tollasiin muutenkaan, nii katotaan nyt. Toki neuvothan on monesti ilmasia, ja niistakin saattaa viisastua. Nykyaan tosin en luota yhtaan siihen etta mikaan mua viisastais, ku tahanki mennessa ollaan nainki tyhmasti toimittu etta annettu lainojen menna tahan pisteeseen ja hilluttu taalla nainki pitkaan ilman et ollaan juteltu kenellekkaan tollaselle aikasemmin. Mua vituttaa niin helvetisti se oma tyhmyys tassa. Kun en ma ole muuten mikaan typera ihminen. Oon mielestani elamassani tehny hyvia ja rohkeita valintoja, ollu suht vastuullinen ihminen. Ja sit vaan blaaa, otin kadet ohjaimilta ja annoin mopon karata. Tassa sita nyt ollaan, suossa, paskaa kohta korviin asti. Tai no nyt ehka johonki tohon rintaan asti, mut ei mee varmaan kauaa ku se ulottuu niinkin korkeelle :P


Aiti ja isa on ollu kivoja ja tsempannu ja on kavereistaki ollu sellasta henkista tukea, ja Robert tietty on ollu aivan mahtava. Sen kans on vaan se et joutuu vuorotellen tsemppaamaan toinen toistaan, ku sita masentaa sen tyot ihan hirveesti. Aina valitan sita etta eiks taa mun juttu nyt muka oo vaha isompi, ja sen mielesta taa mun juttu on ihan piece of cake, kun se taas tuntee olevansa ikuinen orja tyolleen. Valilla muistuttelen itelleni etta on hyvat taustajoukot, eika kukaan halua etta mulle sattuu mitaan ikavaa, ja etta jos tarvii taistella sen puolesta etta saan jatkaa taalla olemista niin kylla ne tulee hatiin. Mut kun en halua etta mikaan menee siihen. Ku ma en tieda oikeen naista asioista mitaan, niin kuvittelen pahimpia mahollisia. Etta joudun sellaseen pidatyskeskukseen missa ne pitelee "laittomia" ihmisia (on edelleenki ihan hullua ajatella etta joku ihminen voi olla laitoin. Pelkalla olemassaolollaan viela kaikenlisaks) ja siella sit vartijat ahistelee ja raiskaa. Se on niinku mun sellanen number one nightmare scenario. Kuullu tarpeeks naita tallasia. Tai et pakotetaan Suomeen, ja Suomessa joutuu velkavankeuteen, koska se keissi siirtyy sit niille. Ja sit Robert tulee perasta ja kenellakaan ei oo kivaa. En nyt sano etta Suomessa asuminen ois mikaan maailman hirvein asia, velkavankeus tosin ei kuulosta kauheen houkuttelevalta. Ollaan me Robertin kans mietittykki etta no, kaitpa sita vois siella asua jos on pakko. Vaha jotain uutta valilla. Pelkaan vaan et se elama ois aika samanlaista siella ku taalla, paitsi toisinpain, et Robertille pitaa hankkia paperit ja ei pystyta. Tosin tiedan etta se nauttis kotona olemisesta tosi paljo, etta siina ois tietysti se hyva puoli. Kaverit on jotain naita yrittany googlailla, ja niiden perusteella ei kuulosta ihan hirveen pelottavalta taa oikeushomma, mutta se on just taa ku ei oo sita turvaa mita se yks pieni juttu siella lompsassa voi antaa. Ma en ite oo edes kattonu, ma en vaan jaksa, enka tiia edes mita googlailla. Robertki aina valilla kattelee. Se tuntuu olevan perilla naista asioista. Ehka sen pitais kouluttautua juristiks. Se vois olla hyva siina.


Enpa nyt tiia mita muuta sanottavaa tassa on. Jos olet rukoilevaa sorttia, niin jos rukoiluhetkees mahtuu viela yks tyyppi, niin en pista pahaks jos se oon mina. Jos oot meditoivaa tyyppia, ja meditattiolla annat tarvitseville ajatuksia, niin sekin kay. Tai muuten vaan sellanen toisia ajatteleva ja viboihin uskova tyyppi, niin saa ajatella ja lahettaa positiivisa viboja. Se on ite vahan vaikea koittaa pysya positiivisena joka paiva, vaikka nain jatkuvasti kasketaan, mutta ehka se vahan auttaa jos jotkut muut tekee sita valilla mun puolesta, sillon kun omaa jaksamista ei oikeen oo. Niinkun just nyt. Mikakohan aani mahtaa olla kellossa huomenna?

No comments:

Post a Comment