Wednesday, March 8, 2017

Naapurin koira.

Noin 2 viikkoa sitte alettiin tuossa aidan toisella puolella remppaamaan asuntoa, jossa asui kaks nuorta miesta. Ensin remppaaminen alko yhdesta huoneesta, niin miehet ja niitten koira asu siina viela remontin alkaessa. Sit ne lahti meneen siita, ja koira asusteli viela siina asunnossa. Sitten viime viikolla, remontti oli edennyt sen verran, ettei koirakaan voinnut enaa asustella kodissaan, ja koiran majapaikka vaihtu pihalle koppaan. Tamahan oli tallaselle elainten ystavalle hieman huolestuttavaa katseltavaa, varsinkaan kun en tiennyt etta ruokkiiko kukaan koiraa tai kavelylla sen kans. Tuo takapihatila kun nyt ei oo mikaan hirveen iso kuitenkaan. Tuntu etta harvoin nain koiran kupissa ruokaa, ja vesiastiaki naytti silta etta oli taydennyksen tarpeessa. Yhtena hieman kannisena iltana huoli oli tietenki sitten niin suuri, etta Robert ehdotti etta buustaan sen portin yli niin se paasee avamaan sen portin, ja vietiin koiralle lammiketta koppaan ja laitettiin lisaa vetta sen astiaan.

Sit kavikin niin, etta paatiin rohkaista mieleni, ja menin remppaajoilta kysymaan etta ruokkiiko kukaan koiraa, ja kavikin ilmi etta remontin tekijat oli rakennuksen omistajat, ja ne miehet ketka siina asusteli ennen oli niitten pojat, ja koira siis myos niiden. Koira sai kerran paivassa ruokaa, samalla kun remontoijat oli siina, ja etta koska yks pojista kuka siina asu ennen oli tyoton, oli se kaynnyt ainakin 4 kertaa paivassa koiran kanssa lenkilla, mutta remontin takia nyt enaa kerettiin viemaan sita kerran paivassa lenkille. Mutta koira siis sai ruokaa ja se kavi viela kuitenki lenkilla. Huh. Hirveen mukavia nama rakennuksen omistajat, muuten. Tarjouduin kaymaan lenkilla koiran kanssa jos tarvetta on, ja lauantaina kaytiin sitten tunnin lenkki koiran kanssa. Sanottiin etta tiistaina on remontti valmis niin koirakin paasee sitten kotiin naitten remppaajien kanssa. Harmitti etten kaynnyt tarjoamassa lenkkiseuraani muina paivina. Tanaan, kun kerran kotona istuskelen viettamassa vapaapaivaa yksikseni ja ulkonaki on joku 24 astetta, niin ajattelin kayda kyselemassa etta kelpaisko lenkitys, mutta nyt asken kun kavin pihalla, huomasin etta koira olikin viety jo pois ja ikkunat ja ovet oli kiinni. Remontti oli venynyt paivalla (nyt on siis keskiviikko) mutta mitapas tuosta, koska nyt kerkeaa oikeat omistajat taas lenkittamaan koiraansa. Ihan kiva etta siella kuitenki pidettiin lupaukset ja koira vietiin mukanaan vaikka paivan venahtikin. Aikasemmin koira oli tuossa pihalla ja tuli tervehtimaan kun olin kadun puolella tupakalla. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Se koira on tosi ihana. Se on kuuro, eika nae kauheen hyvin (mutta tarpeeks kuitenki etta se tietaa kenen perassa kulkea lenkilla) ja on tosi ystavallinen. Sita ei edess tarvi kavelyttaa hihnassa, se kavelee vapaasti vieressa ja tosi hitaasti, mutta tykkaa silti kayda pitkilla lenkeilla. Jos se meinaa lahtea vaaraan suuntaan, sita tarvii vaan vahan kiskoa pannasta ja se lahtee oikeaan suuntaan. Harmittaa ettei koiraa tuu enaa nakymaan, mutta kiva etta viikon "loma" takapihalla on nyt ohi. Tunsin oloni vahan tyhmaks sen meidan tempauksen jalkeen kun kerran juttelin sit niille omistajille. No, ei voi mitaan :D

Pitais niista tsembaloista kirjotella joku kerta jotain. Mutta en nyt tiia onko niista nii paljo sanottavaa; oli sellanen DIY photobooth, jotkut kuvat oli hyvia, toiset taas menny vaha pilalle ku kuvaaja ottanu ne nii etta nakyy sen hyllyn paalle missa se kangas oli. Robert teki kahenlaista boolia; gin, sweet & sour mix ja Sprite, ja sit vodka, sprite & hedelmasorbetti. Molemmat meni kaupaks. Ma tein neljaa eri dippia, ja muut toi sitte dipattavaa, esim. sipseja, suolakekseja ja vihanneksia. Juustojakin oli. Yks toi myos cheesecake brownies'eja. Soittolistalta kuulu top 40 hitteja vuosien 1987 ja 2006 valilta, ja koristeet naytti kivoilta terassilla. Olin tietenkin aivan alyttoman kannissa koska ginbooli maistu ja mitaan omia kaljoja ei oikeen tuotu, paitsi 4 (Robertille 2 ja mulle 2.) Sellaset meiningit.

Uus liike aukes sunnuntaina. En oo ite viela ollu siella toissa kylla. Pitais joskus talla viikolla menna toihin, mut en oo viela kuullu asiasta yhtaan mitaan. Sain ilmasen paidan uudesta liikkeesta. Sain myos tasta liikkeesta missa oon nain muuten toissa ilmasen esiliinan. Ollaan pakattu tuotteita mitka ei myy ja laitettu niita pois, ja tuotu uusia koruja, saippuoita ja sellasta liikkeeseen. Eilen oli yllattavan kiireinen paiva, vaikka oliki tiistai. Yritetaan vahan karsia pois tota consignment elementtia, eli ei oteta enaa uusia myyjia, ellei niitten tuotteet oo tosi WOW. Yritetaan ite loytaa sinne kaikkee sopivaa, nii tulee liikkeellekki vaha enemman rahaa. Ja ma teen sinne vielaki koruja. Toki muutamat myyjat jaa, koska niitten tuotteista tykataan ja ne sopii tahan meidan uuteen lookiin. Jannaa.

Jaa'a. Mitas muuta? Ei varmaan oikeen mitaan. Varjasin hiukset oranssiks. Taisin ehka sanoa siita jo. Ne onki ihan kivat. Tosi koyha meininki just nyt, Robertin piti vetaa miinukselle etta saatiin vuokra maksettua, koska oli kaikkia muita laskuja kans mitka piti maksaa. Etta nyt taa menee taas tallaseks mika tietenki vituttaa. Ois niille toille tarvetta, nii sais saastettya. Robert sano etta menee 3 viikkoa ku tili nayttaa taas positiivista merkkia, nii siina valissa ois hyva mun saastella mahollisimman paljo rahaa niin etta voin maksaa osan vuokrasta nii ei tarvi sen repia heti tilia auki taas. Blaaa. Meni nii hyvin marraskuusta asti, etta nyt vituttaa ku on tallasta ku tasta on nii vaikee aina raapia tiensa ylos. Jos yks kuukausi on miinusta, nii sit ei oo tietenkaan varaa maksaa seuraavan kuun vuokraa koska ne kaikki palkat on menny miinusten maksuihin. Nii. Etta jos ite saan saastettya paljo rahaa, nii sithan ei tarvi murehtia kauheesti. Ongelma on se, etta ma joudun nyt maksaa ruoat ja bensat ja sellaset nii vaikee saastaa -__- Raeki pitais vieda elainlaakariin, ku sen pissassa on taas verta, ja sen korvaan sattuu ja se on laihtunu hirveesti. Taitaa olla sen aika nyt ihan oikeasti...

Voi elama.

No comments:

Post a Comment