Friday, November 29, 2019

Iines Iines, han se on.

Hellurei. Eilen sanottiin kiitosta, ja huomenna onki jo taman kuun viimenen paiva! Se meinaa sita etta nyt on ihan hyvaksyttavaa ottaa joulukuusi komerosta. Koristeita siihen en viitti ihan viela laittaa, mutta koristelaatikon vois samalla kylla kaivella esille. Se jaakoot joulukuun puolelle. Eli nyt viikonloppuna sit ehka :D

Thanksgiving meni mukavasti. Robertin vanhemmat on Brasiliassa risteilemassa Amazonin joella, joten Robertin vanhin sisko pyysi loput perheesta syomaan. Mentiin ite hengailemaan vaha aikasemmin. Ulkona tuli vetta kaatamalla, ja ennen ku lahettiin tassa paalla jyrahteli oikeen kunnolla muutaman kerran. Vesisade lakkas ku paastiin sisalle, mutta alko tietenki heti uudestaan kotimatkalla. Niinhan se aina menee. Vetta tuli sen verran nyt viimeset pari paivaa etta muutama tie jouduttu sulkea. Kiva niille ketka kuvitteli menevansa Fashion Valley'yn black friday-ostoksille. Robertin vanhin sisko anto meille jonku kataloogin mahdollisista uravalinnoista mihin me Robertin kans oltais soveliaita. On kiva etta sen perheessa kannustetaan hakemaan toisiin toihin, Robertin aiti on ehka vaha ylioptimistinen, koska se aina koittaa patistaa Robertia hakemaan kaupungille toihin tms, mutta siis tallanen realistinen kannustus on just kivaa. Omassa perheessa sita ei hirveesti oo liikkeella, siella ollaan enemman team "mut sullahan on jo tyopaikka???" Mietin monesti etta josko Suomessa on asenne sen takia eri ku siella tyottomyys on niin korkeella, vai onko mun vanhemmat nyt vaan vaha sellasia etta jos on toita, nii niita voi sit teha vaikka siihen asti etta kuupahtaa. Mielenterveys, palkka, ja toissa korkeammalle kiipeamisista viis. Thanksgivingissa raastavinta oli tietenki lapset. Robertin vanhimmalla siskolla on herttanen 8 vuotias tytto, ja sen kans on ihan kiva jutella, koska - ja tama on ehka surullista - meilla on samanlainen maku :DD Ja sen miesystavalla on 6 vuotias tytto, joka ehka pelkaa vaha mua ku jouluna se kysy et hei, onks toi sun tati ja sit se kylla jutteli Robertille. Ne tytot oli siis ihan reippaita ja esitteli meiat niitten kissoilla ja naytti et miten Minecraftia pelataan jne. Silla miesystavalla on myos 8 vuotias poika, joka on vakavasti autistinen ja helposti ylikuormittuu tollasissa tilanteissa nii kavi vaha saaliks ku se mies ei edes kerenny istua poytaan meian kans syomaan ku se joutu lahtea ajelulle sen pojan kans etta se rauhottuis. Ja sit Robertin toisen siskon lapsi, 12 vuotias poika, jonka aani on nyt alkanu muuttua ja myos sen asenne :'D Kauhee sassyboi. Hanen mielipiteensa on tarkea ja han kiukutteli sita ettei saannu istua aikuisten poydassa ku han tosiaanki on melkeen aikuinen nyt ku on 12. Kamalaa. Oon taman lapsen tuntenu siita asti ku se oli 1 vuotias, ja jotenki hirvittaa etta se on teini. Tassa taas yks lisa syy listalle syista miks en halua lapsia. Ku sit niista tulee teineja ja se on jotain hirvittavaa.


Toissa menny nyt yllattavan kivasti, varmaan ku ei oo ollu kauhee kiire, mut osa syista on myos se, ettei siella oo ollu sita stressinlietsojaa sillon ku ite oon ollu toissa. Sehan auttaa tosi paljo. Tanaan olin ensimmainen keittiossa ja oli jotenki aika rentoa. Yhelta vasta tuli seuraava keittioon toihin. En oo hetkeen yksikseni ottanu kaljaa toitten jalkeen, yleensa oottelen ainaki siihen asti etta Robert tulee toista ku tiian etta sillekki maistuu after work olut, mutta tanaan jotenki kaljahammasta kolotti nii korkkasin yhen huurteisen heti ja nyt istun tassa Lagunitas Born Yesterday pale ale'n kans. Huomenna on vapaapaiva nii saa vaha kaljotella jos huvittaa. Voi olla etta yks tyokaveri tulee kaymaan, en oo nyt ihan satavarma, mutta sanoin sille etta en ite viitti tulla sen luo heti toitten jalkeen ku pitaa paastaa Olive jalottelemaan ku en aamulla kerenny nii se sano et no jos ma tuun sit sun luo ja pyysi osotetta. Hanen pseudonyymi olkoon Venalainen. Ku nyt yritan vahan skarpata ettei aina oo nii sekavat jutut ku on Kaveri A ja Kaveri B jne.


Olivesta puheenollen, otin yhteytta rottakodin tyyppiin ja sit juteltiin puhelimessa varmaan puoli tuntia. Se kerto yksityiskohtia hiljattaisesta rottapelastuksesta mika tapahtu Del Marissa, lahella missa Robert on toissa. Siella pelastettiin 300+ rottaa pakusta. Nainen oli hankkinu aikoinaan kaks rottaa, muttei tajunnu etta silla oli yks kumpaaki sorttia ja siita se sitten lahti. Se nainen asu siella pakussa niitten lemmikkirottien kans. Jos googlaatte van, rats ja Del Mar nii varmasti loytyy yhta sun toista artikkelia ja Humane Society laitto just jotain videoo kans siita ku ne ensin meni sinne pakun sisalle. Meinataan nyt sitte adoptoida Olivelle pari kaveria. Nyt viikonloppuna tai ens viikolla kaydaan vahan tutustumassa Oliven kans uusiin kavereihin! Aina yhta mukavaa. Toissapaivana oli Oliven adoptiovuosipaiva <3 Vuosi sitte tuli Olive (ja Taco, RIP) meille asumaan <3


Maanantaina paras ystava, Jarvensivu, oli North Parkissa, nii mentiin sit ku paasin toista oluelle ja parille toisellekki Toronadoon sen kans. Paatettiin et Houseslobs kaynnistetaan uudestaan. Sen mies on sita mielta etta meian pitaa teha jotain tohon liittyen. Nii kait me nyt sit voidaan ku sita ollaan kuitenki suunniteltu viimeset kolme vuotta ja meilla on jo theme song ja ollaan kuvattu muutama external shot mita kayttaa. Nyt sit pitaa alkaa suunnittelemaan taas ihan oikeasti. Lauantaina olin myos toisen hyvan kaverin kans kaljalla. En vielaakaan oo keksiny sille mitaan hyvaa nimea, mika arsyttaa koska hengaan sen kans usein nii se esiintyy taalla aina sillon tallon.  Muuten on ollu nyt vaha hiljasempaa kaveririntamalla, ku tuli hengailtua nii paljo yhtakkia nii ihan hyva valilla ottaa vaha rauhallisemmin. Kaytiinhan me tosin Robertin kans yks ilta "kavelylla." Ma halusin ihan oikeesti kavelylle, mutta Robert paatti et tehaan sellanen baarirundi paikkoihin missa ei yleensa kayda :D Nii kaytiin sit Waypoint Publicissa juomassa yhet cocktailit ja sit mentiin vodka baariin juomaan toiset cocktailit. Kylla me musta kaytiin jossain muuallaki mut en nyt muista etta missa. Pari paivaa sit kaytiin myos sushilla pitkasta aikaa. Oli hyvaa. Kuten aina.


Mitas sit? Jaa'a. Int veit ja. Lukenu kohta sen Farjanin loppuun ja sit ois viela kaks muuta ruotsinkielista kirjaa luettavana. Oon taas aatellu sita ruotsinkielisen blogin alottamista, koska mietin etta mulla on mahdollisesti ihan eri aani ruotsiks ja nyt ku on lukenu ruotsia nii on hommat vaha paraantunu. Det bor tankas pa lite till.


Ostin liput kattoon Dear Evan Hansen-musikaalia! Se on tammikuussa. Aattelin ottaa mukaani Robertin aidin. Jos ei se lahe, nii Robert sano et se saattaa lahtee. Ja jos ei se lahe, nii on muutama kaveri vaihtoehtona. Ite olin aatellu menna jokatapauksessa.


Ens viikonloppuna on December Nights taas Balboa Parkissa. Ei olla nyt hetkeen kayty. Sielta saa Suomalaista jouluruokaa ja glogia! Sinne siis. Jos mennaan lauantaina nii siella ois myos Village People esiintymassa :DDd Siis SE ainoa ja oikea Village People. Ei olla paatetty viela mennaanko perjantaina vai lauantaina, molemmat paivat vapaana nii ei oo silleen valia.



Joululahjoja en oo viela ostanu. En ees tiia etta mita ostan yhtaan kenellekkaan ja vaha huonosti pelannu kommunikaatio omalta osalta perheeseen ku se on muka helpompaa ku facetimetaan hoitaa nuo toiveet, mut ku ei pysty nyt kauheen usein nii en oo sit ees vaivautunu kyselemaan. Mika on ihan tyhmaa koska kyllahan sita voi viestiaki laittaa ja kysya silleen. Pitaapa koittaa laittaa, nii sais paketinki silleen hyvissa ajoin sinne. Viimeks se tuli vasta uuden vuoden jalkeen VAIKKA olin sen laittanu tarpeeks ajoissa meneen. Oli tosi arsyttavaa ja kerkesin jo luulla etta se paketti oli menny hukkaan jossain.



Katoinpa sen Gossip Girlinki loppuun ennen ku Netflix loppuu! Olin yllattyny Gossip Girlin paljastuksesta. Mutta sit toisaalta taas en. Tykkasin! Jotenki hyvin loppu. Kaikki meni niinku pitiki. Nyt en tiia mita kattoisin seuraavaks, mutta nythan on tuo Disney+. Oon sielta ainaki kattonu Hopon Poppoota :DDD


Joo mutta tallasta nyt talla kertaa. Ens kerralla jotain ihan muuta. Tai varmaan paljo aika samaa.


Ps. Robertin vanhin sisko menee kesakuussa naimisiin ja pyys meita juontamaan tietovisaa siella haissa :D Siistia!

Ps2: nyt myos Ruotsiks kuitenki. Mut olin juonnu kaks kaljaa nii kuulostaa hyvin pessimistiselta tuo esittely. Mut eikohan se siita :D En varmaan edes kirjottele kauheen usein enka nyt aluks tiia mihin edes mainostaisin asiaa, mutta tassa tama nyt on, just nu i alla fall. Vi far ju se hur det blir i framtiden.

1 comment: