Monday, February 4, 2019

Put on your Sunday clothes!

Hei taalta helmikuun puolelta talla kertaa. Sellanen siisti juttu etta toissapaivana synty uusin perheenjasen, mun siskon 9 kuukautta mahassa asustellu tytar. Se oli paattany jaada hengaileen sinne hetkeks aikaa niin piti kaynnistaa synnytys, mutta nyt han on siis lauantaina paattany ilmestya tahan maailmaan!

Mutta joskus kun tulee jotain uutta tahan maailmaan nii se myos vie jotain mennessaan; tiistaina kuoli Robertin tati, Betty. Betty oli kova mimmi. Sellanen neljatoista vuotiaasta asti rookannu powerhouse. Moneen otteeseen saannu kunnian tavata Betty-tadin. Oli tarkotus nyt Vegasin reissulla poiketa Hendersonissa moikkaamassa Bettya ennen kun on myohasta, mutta nyt ei siis kaynny niin. Tallasta tama elama on. Robertin aidin tati myos kuoli pari paivaa myohemmin. Sita en ollu koskaan tavannu. Robertki silleen hamarasti muistaa aitinsa tatia.


Elama on jannaa aina valilla. Syntymaa, kuolemaa ja nyt sit viikonloppuna kaverin haat. Siita alkaa sille uus luku elamassa. Nythan on meille aika vitun surkee hetki lahtee reissaamaan yhtaan mihinkaan, varsinkaan tollaseen rahastuskohteeseen, mutta Air BnB on jo maksettu kaks viikkoa sitte ja oon vahingossa ollu tosi saastelias etta onneks on ihan mukavasti rahaa viela tililla. Kiva kuitenki vaha paasta pois San Diegosta ja vaihtaa maisemaa hetkeks ja viettaa kiva viikonloppu hyvalla kaveriporukalla. Voi teha ihan hyvaa kaiken keskella.

En siis oo enaa toissa. Tai, lauantaina oli viimenen paiva. Ei viela oikeen tunnu missaan koska mulla on ollu sunnuntait ja maanantait vapaana. Huomenna varmaan iskee paniikki. Oon tassa muutamiin paikkoihin jo hakenukki, yks oli sellanen "varma nakki" mutta enpa oo kuullu sielta mitaan, et ehkei se sit ollukkaan varma nakki. Yhteen paasis haastatteluunki! Mutta siina kavi sellanen moka etta olin hakenu vaaraan kohteeseen enka voi menna sinne haastatteluun sen takia. Pitaa hakee siihen toiseen mika on lahempana. Mun tyot nyt on toidenhaku. Mut eikohan jostain nappaa. En oo aatellu olla koko kuukautta tyottomana. Asiasta en sen enempaa jaksa keskustella, se on mita on ja fakta on se etta niita toita on haettava. Jos vatvon asiaa niin tulee masennus paalle. Ja oon jotenki onnistunu olemaan masentelematta nyt viime viikon verran niin yritan jatkaa samalla mallilla.


Se Hello Dolly! mita kavin kattoon oli tosi hyva! Tosi hauska. Harmitti ku Betty Buckley ei sit esiintyny siina matinee naytoksessa :( Mutta! Kun olin paikkani loytany ja aloin lukemaan playbillia, kaviki ilmi etta Nic Rouleau, joka on esiintyny Book of Mormonissa (otti maailman parhaimman Andrew Rannellsin paikan elder Pricena kun se lahti) oli siina! (Tassa Nic Rouleau avaamassa vuoden 2012 Tony palkintogaalan) Ja sit ku olin lahossa sielta, nii satuin nakemaan sen siella ulkona ja sain nimmarit mun playbilliin, jee! :D Kavinpa siella Venalaisravintolassaki ennen esitysta. Olin ainoa koko paikassa! Oli ihanaa. Ruoka oli tosi hyvaa ja se paikka oli hieno. Menisin ehdottomasti uudestaan! Blinit maistu ihan suomalaisille latyille ja oli jotenki ihanan kevyita. 10/10 brunssi ja muutenki mukava paiva. Myohemmin tana vuonna tulee Book of Mormon taas (ilman Nic Rouleau'ta, eika se kylla ollu siina viime esityksessakaan mika kaytiin kattoon sillon yks kesa) ja aateltiin et jos menis kattoon sen uudestaan. Teatteri on kivaa. Jos olisin toissa kayva, ostaisin ehka SDBroadway kausikortin.


Tosiaanki, perjantaina kelkka kohti Las Vegasia. En oo kaynny siella sitten vuoden 2015. Sen sijaan etta oltais jonku kasinon hotellissa yota, vuokrattiin kahden kaverin kans Air Bnb jostain siita lahelta. Omat makuuhuoneet ja vessat ja keittio on +++++  Torstai iltana rotat menee mun nyt entisen pomon luo hoitoon ja perjantai aamuna lahetaan ajamaan. Talla hetkella nayttaa silta ettei meian kyydilla lahe ketaan muita. Se on ok. Harmi vaan ku sit Robert joutuu ajaa koko matkan, mutta se on tehty ennenki ja sen auto onneks huollettiin viime kuussa. On oljyt vaihdettu ja uudet renkaat ja kaikki. Joku alignment siihen tehtiin kans. Minahan en ole autoa ajanu muuta ku ne 5 kertaa mita oon joskus vuosien aikana harjotellu, nii en tiia noista mitaan. Perjantai iltana on sit kaverin tulevan miehen bandin keikka + meian naapurin keikka. Jannaa! Sit lauantaina ne menee naimisiin ja sunnuntaina me tullaan kotiin ja haetaan rottuudet kotiin. Bingsley on vaha sairastellu taas nii mua vaha ahistaa jattaa se jonnekki hoitoon :/  Mutta tallasia ei voi suunnitella ja haihin on mentava ku on luvattu ajat sitte ja se taloki vuokrattu. Onneks siella talossa on wifi, nii hoitaja voi viestitella ja kaitpa siella stripilla on jotain julkista wifia. En voi kuvitella etteiko olis nykypaivana.


Jollaki on synttarit tan kuun 18 paiva. Olin suunnitellu jotain kivaa splurge lahjaa itelleni. Tatuoinnin, sellasen ancestry DNA-testin tai nannilavistyksien uusimisen. Enpa tee mitaan noista :D Ehka ostan pullon viiden dollarin Andre-shamppanjaa ja meen kylpyyn. Sunnuntaikylpy on melkeen yhta hyva ku lauantaisauna. Jotain kivaa haluaisin teha, mutta nyt en tiia viittiko sittekkaan lahtee mihinkaan Disneylandiin tai mitaan sellasta, niinku me ensin mietitittiin Robertin kans. Ne lippujen hinnat sen ku lahtentelee taivaita. Robertki ois halunnu menna ku ei siellakaan olla kayty pitkaan aikaan. Varmaan viimeks vuonna 2016 ku Linda oli taalla. Yhyy. Mutta jotain kivaa sentaan vois teha. Jos kelit sallii, niin vaikka joku nyyttaribrunssi puistossa. Sehan on halpaa ja kivaa ja jos juomat/ruoka loppuu kesken nii on Panama 66 siina vieressa ja ku on jo syonny ja juonnu omat nii tulee  halvemmaks. Mutta siihen on nyt ainaki 2 viikkoa viela (?) ja kaikennakostahan voi sattua siina ajassa, niinku huomaa tekstin alusta etta aika arvaamattomia aikojan on elelty.


Tanaan meen trimmauttamaan hiuksia, ku ne ajeltut kohat rehottaa arsyttavasti aina aamulla. Pitaa olla fresh_look haihin. Onneks se sentaan on ilmanen palvelu :D Mitas muuta? Niin meilla on ehka harrastus nykyaan, mika on kiva juttu. Ollaan menty mukaan sarjakuvakirjakerhoon. Kohta aletaan lukea kahta sarjakuvaa, ja sit maaliskuun alussa on ensimmainen tapaaminen. Olut liittyy tahan myos, koska joka tapaamisella ollaan valittu joku tietty panimo kenen oluita maistellaan samalla ku keskustellaan lukemisistamme. Tasta tulee vissiin sit joku podcasti kans. Siina on aika paljo miehia nii oletan ettei naisten aania tulla kuulemaan ihan hirveesti, ku naa amerikkalaiset miehet huomaamatta puhuu naisten yli aivan saatanasti etta niita joutuu huomauttamaan isoon aaneen joskus tekemisistaan. Musta ois aika inhottavaa kesken jonku podcast nauhotuksen alkaa kiroaamaan etta nyt vittu pojat hiljaa, ku naisillaki ois asiaa. Samat sarjakuvathan kaikki lukee tassa kerhossa. Mutta nain alustavasti tuntuu hauskalta idealta. Kiva ku ois vaha tekemista! Meinasin sanoa etta valilla jotain mika ei liity oluen juomiseen, mutta sit tajusin etta kyseessahan on nimenomaan sarjakuvien lisaks oluiden juominen. Mutta on seki vaha jotain erilaista ku se etta menee baariin tiistaina :D


Tiistaista puheenollen, siskon laskettu aika osu viime kuun 22 paivalle, joka oli tiistai. Se myos sattumoisin oli mun ja Robertin 11 vuosipaiva. Ou jee. 11 vuotta. Se on aika pitka aika. Kaytiin taco tiistailla u-31:ssa. Tacot tiistaisin 2 dollaria ja hanakaljat 3. Parempaa diilia saa ettia. Oli hyvaa ja oli mukavaa. Ei sit sen kummempaa. Robert myos ilmotti etta 22 paiva tammikuuta on eraan oranssin ja yokottavan sedan ja sen rahan perassa naimisiin menneen vaimon haapaiva. Voitte itse paatella kuvauksesta kenesta puhutaan. Nyt meni vuosipaiva pilalle. Onneks sentaan on viela haapaiva, jota, toistaseks, kukaan ei oo viela pilannu. Paitsi se etta Cornelia piti sillon yks vuosi lopettaa just haapaivana :( Mutta se oli sellanen perhejuttu, niin sita ei lasketa vaikka ikava asia olikin.



Jaa'a. Paatan tallasella jannittavalla tarinalla joka tapahtu tammikuussa. Kaverin tyttoystava oli vierailemassa ja meian piti menna syomaan niitten kans kun paasin toista. 6.20 oli tarkotus naha Souplantationissa. Tulin kotiin, vaihdoin vaatteet ja menin syottamaan rotat. Ensin Bingsley, joka hengaili space podissaan. Sitten Taco ja Olive. Niita ei nakyny riippumatoissa. Ei se mitaan. Ne on varmaan niitten laatikossa. Mut eivat olleet siellakaan. Oiskohan ne hautautunu fleece palasten alle? Ei, ei kylla voi olla. On jotenki ihan liian hiljasta hakissa, jompikumpi ois tullu jo tervehtimaan vaikka olisivatki jossain kankaiden alla piilossa. Hyvanen aika; hakin sivussa oli ISO REIKA. Sellanen, mista rotta ihan varmasti menee lapi! Etsintapartio oli kaynnissa, Robert joutu soittaa kaverille ja kertoa etta nyt kylla ihan varmasti myohastytaan koska tytot on karannu hakista ja joudutaan kaantaa koko paikka ylosalas. Taco loyty melkeen heti; se oli nokkaunilla sohvassa. Kurkkas sielta reiasta ja sain sen heti napattua kantohakkiin. Olive oliki sitten ihan toinen asia. Robert taputteli koko sohvan, nosti sen, siirteli tv-tasoa ja missaan ei naykyn Olivea. Ma katoin keittion ja vessan ja kaytavan komeron lapi. Ei mitaan vihjeita siita missa se mahtaisi olla. Makuuhuoneessa ajattelin etta taalla sen on oltava. Mutta ei aanta, ei vilaustakaan. Meilla on ihan hirvea pyykkivuori makuuhuoneen komerossa, ja aloin repimaan sita alas. Sain kaden yhen pyykkikorin taakse ja sielta loytyi ensimmainen vihje; random kuivahtanu pizzapalanen. En edes muista millon oltiin viimeks syoty pizzaa, mutta jostain sinne oli ilmestyny pizzaa. Koettelin kadella nurkkaa vahan lisaa; palasiks purtu stressipallo joka ennen tata oli ollut ruokailuhuoneen lattialla. Stressipallon kaverina oli toinen stressipallo joka oli viela ehja. Lattia tuntu lampimalta. Rotta oli ehdottomasti ihan hiljattain ollu paikanpaalla! Ja sillon kuulin hampaiden iloista narskutusta, ja Olive ryomi kahden pyykkikorin valista esiin :D Herre gud, ku meinasin saada sydankohtauksen. Rotat meni toiseen hakkiin, sellaseen mista ei niin vaan purra itteaan vapaaks, ja me paastiin viettamaan mukava illallinen kavereiden kanssa. Seuraavana paivana tutkein Oliven jemmaa vahan lisaa ja sielta loyty sellanen esine mika soveltuu parhaiten sellaseen henkilokohtaseen laatikkoon sailytettavaks, mita muut ei kopaa. Mielenkiintoista, tama rottien logiikka. Nyt kun kaikki on pyyhkaissy hiet otsalta niin on oikein hyva hetki lopettaa, ettei tuu liikaa jannitysta :P Ensi kertaan siis.

5 comments:

  1. Ihanan pitkä juttu:) Mukavaa minilomaa sinne ihanaan vegasiin! Muistaakseni niiil casinoil on freewifi varmaan kaikkialla? Laita sit jotainnkuvia häistä jos saat luvan jakaa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva että joku tykkää 😀 näin mäki aattelin, tai sit et jos kasinoilla ei oo, nii siellä ulkona ku käppäilee paikasta toiseen varmaan on jotain. Instagramiin tulee varmaan tungettua hää- ja vegasjuttuja 😀

      Delete
    2. Hyvä! Niin ja onnea tuoreelle tädille, unohtui sanoa. Eiks tää oo jo toinen muksu sinne?

      Delete
    3. Kiitos! Joo, tämä oli nyt kakkonen. Samaa sorttia tuli taas tällä kertaa. Nimen tiedän jo mutten viittiny sanoa ku sisko ei oo vielä missään julkassu nimeä nii mietein että pitää varmaan odotella!

      Delete
    4. Joo ei parane paljastaa ilman lupaa! Mut kerro sit 👍

      Delete