Thursday, September 21, 2017

Tytti vierailee - viikko 1.

No niin. Eikohan tassa olis jo aika yrittaa kirjottaa vahan siita mita kaikkea tuli tehtya kun toi Tytti oli taalla vierailemassa? Tuntuu vaan etta muisti meinaa pettaa mutta avasin instagramin tohon viereen etta ehka se vahan hahmottaa mita kaikkea saatiin aikaseks :P

Tytti tuli maanantaina, 4:s paiva. Ma siivoilin koko paivan ja kyttasin sen lentoja, ja aina kun oli mahollista, Tytilta tuli viestia etta missa mentiin. Sen lennon piti oikeesti olla taalla kaheksalta, mutta kentalla kavi tyhmasti niin ettei sen laukku tullu tarpeeks ajoissa, ja sit kun se kerkes sinne portille, oli se lento jo lahteny. Se lento oli jopa pari minuuttia etuajassa. Oisivat nyt vahan voinneet oottaa selvastikki. No, mut ei siina mitaan. Seuraavalle lennolle tuli paikat, ja se oli taalla sitte vasta yheltatoista. Robert meni nukkuun heti kun tuli kotiin ja oli syonny, etta se jaksais lahtee hakeen Tyttia lentokentalta. Silla nimittain oli tosi aikanen tyovuoro seuraavana paivana ja ois oikeesti pitany menna jo yheksalta nukkumaan. Lento tuli muutaman minuutin etuajassa ja Tytin laukkuki oli heti ensimmaisten joukossa. Kotiin tultua otettiin muutamat kaljat ja sit kaikkia vasyttiki jo niin etta piti menna nukkumaan. Sain toki ensin muutaman tuliaisen, eli Pastilli-pullon, hameen ja hupparin. Hame onki jo kaytossa!


Tiistaina oli tyopaiva, joten herattiin tuttuun tapaan seittemalta. Paastin rotat jalottelemaan tunniks, ja siina valissa syotiin Tytin kans aamupalat. Tyopaiva meni ihan kivasti, yllattavan hyva tiistai muistaakseni. Kaytiin hakemassa lounasta food courtin kreikkalaisesta, missa kayn ihan liian usein :P Ne anto mulle vaaran tilauksen, mutta kun on jo kerenny vieda sen ruoan toihin nii ei sit viitti lahtee uudestaan sinne valittamaan. Tytti vahan selaili liiketta ja katteli et loytyisko sielta mitaan kivaa tuliaista kenellekkaan. Osti naapurista (mita me myos pyoritettiin) itelleen kivat sukat, mita oon itekki vahan havitellu! Jos me nyt ikina tilataan lisaa sukkia, nii sit! Paiva oli pulkassa kuudelta, ja kelkka kohti kotia. Kotona piti syoda jotain, ja onneks kaapista loyty pakaste stir fry-kasvikset ja nuudelit, eli ne vaan akkia pannulle ja kohti aanta. Oli ihan hyvaa, mutta ei ollu tarpeeks suolaa vaikka sita soijakastiketta tuli heitettya joku litra sinne :P Sita sit jai jonku verran. Mentiin sit pelaamaan triviaa, ja sinne tuli kaikkia kavereita ja oli kivaa! Olin ehka vahan kannissa, ja en sit edes enaa vastaillu kysymyksiin siina lopussa koska juttelin vaan kaikille :D Ei me voitettu kuitenkaan, niin ihan sama. Tarkotus oli pitaa hauskaa!


Keskiviikon aamurutiinit pysytteli samoina, kahvia vieraalle ja aamupalaa koko porukalle, myos rotille, jotka tuli tunniks kapottelemaan. Ne tottu Tyttiin melkeenpa heti, ne yleensa vahan vierastaa, mutta niista naytti olevan hauskaa tutkia Tytin tavaroita :D Kun rotat oli palautettu hakkiinsa, pakattiin rantakamat ja suunnattiin kohti Mission Beachia. Oli ihana paiva. Ihanan kuuma ja taivas oli sininen. Kaytiin useamman kerran vedessa ja aallot tuntu mukavilta. Itsekkin, uimataidottomana, siella menin kohti aaltoja ja annoin niitten valilla antaa vahan kyytiakin :P Meinas pylly nakya valilla ja kylla siella yks tissikin kurkkas ylaosasta :DDd Eli aika sama meno ku viime kerralla ku Tytti oli kaymassa. Talla kertaa, se vaan olin mina. Muutaman tunnin me siina vuoroteltiin rantakollottelemisen ja aaltojen valilla ja sit alko iskea nalka. Ei oltu tajuttu ottaa mitaan evasta mukaan. North Parkiin kun saavuttiin mentiin Sipziin syomaan. Se on sellanen vegaaniravintola mista saa kaikkee aasialaistyylistaruokaa (sekotus thaista, vietnamilaisesta, kiinalaisesta ja japanilaisesta.) Olin tylsa ja otin sama sopan mita yleensa, mutta ku se nyt vaan on niiiiiiin hyvaa. Ennen siina ei annettu mitaan vaihtoehtoa ottaa jotain feikkilihaa siihen, mut nyt kysyttiin etta ottaako tofua tai "naudan" palasia taiko "kanaa." Oli aivan torkeen hyvat kanat siella. Sit vaan kotiakohti ku oltiin syoty, ja facebook kertoo mulle etta ollaan viela sina iltana kayty Beaverissa kaljalla. Mulla on sellanen kutina, etta tama on myos se ilta kun taalla on vedetty karaokee koska Robertilla on ollu seuraava paiva vapaata. Broadwayhitteja omalta osaltani, tietenki. Kuinkas muutenkaan.


Torstaina oli siis Robertin vapaapaiva. Suunnattiin heti aamusta Balboa Parkiin vahan museoilemaan ja kavelemaan. Kaytiin Museum of Manissa, koska oltiin Robertin kans haluttu kayda yhdessa nayttelyssa siella, sellanen kun Living with Animals. Kyseinen nayttely valottaa sita miten kauan ihminen on elanyt lemmikkien kans, mita elaimia tietyissa maissa syodaan, miten tietyt haittaelaimet on levinny maailmassa jne. Tosi mielenkiintonen nayttely! Ja siina oli ihanat varit, ja tuli ihan joku Wes Anderson leffa mieleen <3____<3  (ps. sen uudesta leffasta pitais tanaan tulla traileri, oooohhhssflm!!!11) Kaveltiin perhospuutarhan lapi, muttei siella nyt taaskaan ihan hirveen montaa perhosta nakyny, mut kaikkee muuta kyllaki. Esim. ihmisten roskia mitka nyt ei tietenkaan kuulu koko hommaan, ja ahne orava. Yritin katella jos nakyis rukoilijasirkkoja, ku ma nyt en ikina nae niita missaan luonnossa mutta tuntuu etta kaikki muut nakee. Ei nakyny. Tietenkaan. Hetken kierreltya tultiin kotiin ja yritettiin keksia joku ruokapaikka. Kylla me tassa varmaan tunnin mietittiin asiaa ennen ku Robert loysi jonku uuden tuosta University Heightsista, eli aika lahelta. Se oli auennu pari kuukautta sitte, eli oli viela aika tuore paikka. Niilla oli aika pieni ja ihan ok:lta kuulostava ruokalista, mutta paadyttiin kaikki syomaan bahn mi-leivat. Niissa oli sita jackfruitia mista monet tekee niinku pork belly'a, nii sai sit sitaki kokeiltua. Se oliki yllattavan lihaisaa. Oon aina vaha pelanny etta se oiski tosi limasta ja yokottavaa. Taidettiinpa kayda Toronadon terassilla kans pyorahtmassa. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin torstai on ollu se karaokeilta, koska muistan etta laattasin sita jackfruittia sitte jossain vaiheessa :D Ja Robert on menny ennen mua ja Tyttia nukkumaan, jonka jalkeen se karaokeilta on muuttunu ysaritanssibileillaks. Nain se meni. Ja et on silti menty ihan jarkevaan aikaan nukkumaan, koska Robertilla on ollu vapaapaiva ja ollaan alotettu kaljottelu sen verran aikasin. Nain se meniki!


Perjantaina mollotettiin menemaan hetkenaikaa taalla meilla. Rottailtiin ja syotiin ja katottiin varmaan jotain hurrikaani Irma paivityksia. Niita nimittain tuli katottua joskus aamusin. Jotenki super kiinnostavaa tollanen :D Ja sitahan saa olla kiitollinen ettei sellasia oo taallapain. Paatettiin lahtea kavelylle ja nauttimaan vahan maisemista. Oli kivat kelitkin, niin mika ettei. Kylla siina varmaan sellanen tunti ainaki meni kavellessa, jos ei pidempaanki. Piti istua ja levahtaa yhessa vaiheessa jopa :P Kotona taidettiin vaan syoda jotain pienta, en kylla muista yhtaan etta mita. Tarkotus oli sit menna Robertin vanhempien luo koko porukan voimin kuudelta. Robertin keskimmaisella siskolla oli synttarit. Siella Robertin aiti oli tehny jotain tosi hyvaa salaattia mita Tytin kans vedettiin urakalla. Siella oli myos pizzaa (miks KAIKKI lihansyojat luulee etta kaikki kasvissyojat haluaa KASVISPIZZAA? Juustopizza ON ihan kelpo vaihtoehto ja se PAREMPI vaihtoehto viela kaikenlisaks :DDDd no, en ala ilmasesta pizzasta valittamaan, mutta Tytille ei paljo pizzaa ollu koska siina oli juustoa) ja vaikka mita hedelmaa. Jai vahan vituttamaan ku ei Tytin kans muistettu ottaa uikkareita mukaan, koska siella porukka meni hengaamaan porealtaaseen. Oli kylla kaynny mielessa, mutta sit tuli jotenki kiire ja piti lahtee sinne eika muistettu ollenkaan. Vanhimman siskon entinen koira oli siella kans, koska se oli koiravahtina ex-miehelleen. Siita oli yhtakkia tullu sosiaalinen ja ihan normaali koira :D Ihanaa <3 Se oli ennen vaha sellanen ujo ja hermostunu. Sit tultiin kotiin ja katottiin varmaan Worlds End sillon. Koko porukkaa vasytti ihan hirveesti, mutta jotenki selvittiin siita elokuvasta.


Lauantaiks oltiin taas pyydetty hommiin. Sinne siis. Kauppa kavi ihan hyvin. Kaytiin Rubio'sissa syomassa, ku naytti sielta etta sieltaki voi saada ihan vegaanista. Oli kylla hyvaa, paitsi ens kerralla en ota niita grillattuja kasviksia siihen, koska se zucchini joskus alottaa tosi paljo. Tai siina on sellanen kalamainen maku joskus josta tulee yokko. Oli kiva pystya esitella Tytille arsyttavia ostarityyppeja, esim. yks isa-poika-kombo joka tulee pyorahtamaan joka lauantai. Se isa taitaa olla jyvalla siita etta ma en pida siita ollenkaan, eika jaa kauheen pitkaks aikaa jorisemaan jos ma oon siella itekseni. Jos pomo on siella, nii se isa alkaa siina jotain pervoilemaan ja jaa tunniks jopa joskus. Pomo lahti tahalteen piiloon niita. Tultiin kotiin joskus seitteman aikaan ja mietittiin etta mitakohan sita nain lauantaina tekis. Yleensa ei Robertin kans kayda ulkona lauantaisin, mutta siella oli tuttu ovella Beaverissa, niin mentiinki sit sinne. Tuli varmaan kaupassaki kaytya. Yritan tassa miettia etta missa vaiheessa sita on syoty ja mita :P Ei kait silla oo niin valia ellei oo oikeen kaynny jossain syomassa. Sit on varmaan tultu kotiin ja otettu pari lisaa kaljaa ja menty nukkumaan.


Sunnuntaina taas toita. Ei keksitty mista hakee lounasta, niin mentiin vaan Targetista hakeen jotain. Hummusta ja jotain lastuja ja sita sellasta "terveysjuomaa" mista tulee hirvee pieruhata. Oli hyvin tuottoisa sunnuntai! Robert tuli hakeen toista ja me kaytiin kaupassa. Taidettiin vaantaa joko nakkikastike tai sit jauhelihakastike. En nyt muista. Mut ihan sama, molemmat oli hyvia, ja niita tehtiin taalla meilla ruoaks. En oikeesti nyt muista etta mita muuta tassa ois puuhasteltu sina iltana. Varmaan vaan kayty Beaverissa taas istumassa. Siella on ihan kiva istuu sulkemiseen asti. Tai sit on vaan kaikkia vasyttany niin et ollaan vaan katottu tv:ta. Tai ehka katottiin se leffa tassa. Ei voi kaikkee muistaa aina.


Lopetan nyt tahan ja teen sit seuraavasta viikosta erillisen jutun. Koitan vahan virkistaa muistia siina valissa. Laittaisin kuvia, jos niita olis laitettavana. Mutta jos instagramissa seuraa, niin sieltahan noita nakee. Jos joku lukija ei seuraa, niin ettii jennyjunkpile - nimella ja lisaa sit vaan (kunhan keksin etta kuka oot, koska en mitaan randomeita yleensa hyvaksy :P) niin sielta nakee vaha maisemia.  Ensi kertaan siis!






No comments:

Post a Comment