Wednesday, August 2, 2017

Akvaario.

Terve ja heipa hei.

Robert voitti 400 dollaria raaputusarvasta nii sita on viittiny elaa ku kuninkaat hetken :P No ei nyt sentaan, mut on kiva kun on voinnu vaha tuoda vaihtelua arkeen. Kaytiin esim. syomassa maanantai iltana. Piti oikeesti menna Safehouseen syomaan nuudelisoppaa, mut se oliki kiinni, niinku jotkut paikat on maanantaisin, jostain ihmeen syysta. No ei sit mentykkaan. Sit oltiin ylittamassa tieta kohti thaikkulaa, mutta Robert ehottiki etta kaannytaan ympari ja mennaanki Lucha Libreen meksikolaiselle. No mentiin sit sinne. Oli hyvaa, niinku aina, mutta oon tullu siihen tulokseen etta niitten ne refried beans on jotenki mauttomia. Ei pitais johtuu siita etta ne on vegeystavallisia, koska Ray'silla paistetaan ne pavut pahkinaoljyssa ja ne kylla maistuu ihan hyvalle. Yleensa ne siis paistetaan laardissa, mika ei tietenkaan oo vegea ollenkaan. Mutta siis monet paikat paistaa ihan vaan jossain oljyssa. Lucha Libressa en tiia missa ne paistetaan, jossain kasvisystavallisessa ja mauttomassa ilmeisesti. Mut muuten kylla ihan hyvaa!


Mun moderate-drinking-kausi on sujunu ihan hyvin. Eilen kaytiin kylla sit Belching Beaverissa, mutta en ma siella juonnu ku kaks olutta, ja neki meni aika hitaasti. Istuttiin siella sulkemiseen asti, mika onki huikeesti jo kello kymmenelta illalla. Kotona sit tein heti jotain ruokaa ja mentiin sit aika pian sen jalkeen nukkumaan. Oli ihan kiva vaan istuskella siella pari tuntia. Vakioasiakkaat saa istuu viela vaha kymmenen jalkeen ku ollaan spessuja talleen.






Meilla oli molemmilla vapaapaiva tanaan mut herattiin silti seittemalta ja noustiin jopa sillon. Mentiin Rudford'siin aamupalalle. Robertki jopa soi aamupalaa, se ei yleensa harrasta aamupaloja. Mut se veti melkeen kokonaisen pekoni-munakokkeli-pannukakkulautasen ja viela kaks kuppia kahvia siihen paalle. Ma otin vaan hash browneja ja omeletin ja sen kans tuli paahtoleipaa ja sit vaha appelsiinimehua. Sit mentiin kotiin syottaan rotat, ja kaytiin kioskin kautta hakemassa vahan mehua ja lahettiin La Jollaan.

Se oli itseasiassa tays yllari, koska Robert ei ollu kertonu mihin mennaan. Se vaan sano etta syota rotat ja sit mentiin. Mentiin Birch Aquariumiin. Siella oli ihan hirveesti jotain lapsiryhmia nii ei heti viittitty kiertaa sita akvaario-osuutta. Kaytiin sit kierteleen toisella puolella missa oli kaikkee tutkimusinfoo ja sit oli siella myos jotain akvaarioita missa oli katkarapuja ja meritahtia ja jotain kaloja tietenki. Sit kaytiin pihalla kattoon hai-kaloja ja rouskuja (ray = rousku? jos nyt muistan oikein) ja ne oli tosi kivoja. Ja ne oli myos paikallisia lajeja! Sit kaytiin kattoon niitten tide pooleja ja niissa oli just kaikkia paikallisia elukoita myos. Sen jalkeen ne kakarat oli vihdoinki siirtyny jonnekki siita nii paastin kattoon loput akvaarioista. Siella oli koko lansirannikko edustettuna, northwestista Meksikoon asti. Oli myos tyynenmeren muita kaloja, ihan sinne Intian mereen asti. Mun lempparit oli meduusat. Niita on jotenki kiva katella! Ja ne hait oli kans kivoja. Ja katkaravut. Oli siella myos yks mustekala mut se vaan hengaili nurkassa. Niii ja sit niilla oli sellanen esittely kaikista jannista syvanmeren elaimista! Ne oli siis purkeissa, etteivat olleet elavia. Mutta ne oli aika siisteja, ja melkeen kaikki niista loistaa pimeassa, koska syvameri on tunnetusti pimea paikka. Oli kylla tosi kiva kayda tuolla ja La Jollan maisemat oli upeet.

Ikava kylla, ulkona on ihan jarkyttava keli. Tuntuu ku oisin matkustanu etela-Ruotsiin koska taalla on ihan sairaan nihkee ilma. Sellanen hikinen. San Diegossa ei siis yleensa oo talleen. Taivas on tumma, ja kuulemma ukkosta on luvattu. Eipa oo nakyny viela. Yks kaveri oli laittanu instaan stoorin et jossain sato. En tiia missapain laania neiti seikkaili koska La Jollassa paisto aurinko mut oli myos vaha pilvista, eika taalla kaupungissakaan oo kylla sadetta nakyny. Tai ainakaan meian huudeilla. Tulis nyt joku myrsky jos on tullakseen, eika tallanen hikimeininki. Arsyttaa aina jos on tallanen half assed keli :D

Mut nyt otan kuulkaa bissen. On vapaapaiva nii saa ottaa. Otin jo yhen. Sit en ehka tan jalkeen otakkaan.

2 comments:

  1. Replies
    1. Nukkumaanmennessa muistin et se oli kylla ehka sittekki rausku :D En kylla sit enaa viittiny tulla muutteleen asiaa :D

      Delete