Monday, June 21, 2021

Vihrea rambo.

 Hej hej.

Kuuntelen tassa Ysari4Ever-podcastia ja onpa kiva kylla valilla kuunnella vahan jotain kevyempaa, kun yleensa se kuuntelemieni podien aihe on aina sita samaa "hanen ruumis oli dumpattu vajaan moottoritien vieressa" laatua. Kaikkia aina jotain rikosaiheisia tavalla tai toisella, nii hyva vaha vaihella ku ei aina tee mieli kuunnella monta tuntia putkeen sellasia hieman raskaampia juttuja. Hetken tuossa viela mietein etta pitaisko laittaa tuo Retroperjantain soittolistan pyorimaan, mutten enaa nain yheksan jalkeen illalla viitti. Otin tuossa muutenki pari sellasta unwind-tablettia niin ei sit viitti ku ysaridiskoilut ei oikeen kuulu sellaseen rentoutumisolotilaan. Saa jaada toiseen iltaan, jos vaikka Robert on taas joku ilta myohemmin toissa :D 

Meilla kavi eilen ensimmaista kertaa yli vuoteen vieras! Tai kyllahan ma tuossa pihalla syyskuussa hengailin yhen kaverin kans, mutta sita ei lasketa koska se oli pihalla, ja meilla oli maskit paalla jne. Me kaytiin siis Robertin kans eilen yhessa panimobaarissa, ja pyysin yhta kaveria tapaamaan meiat siella. En ite oikeen ensin ois ehka halunnu etta tanne tulee yhtaan kukaan koska taalla ei oo siivottu ja muutenki oltiin Robertin kans suunniteltu koti-iltaa sen jalkeen mutta Robert kutsuki sit kaverin kuitenki meille ja oli ihan kivaa. Robert ite hoiti itsensa sellaseen kuntoon etta meni aika aikasin nukkumaan (oli kuitenki myos ollu hereilla viidesta asti aamulla) niin mina viihdytin selvinpain kaveria. MUTTA maailman ihaninta oli (siis sen lisaks etta sai naha kaveria, tietenki :D) etta kaveri lahti hyvissa ajoin kotiin! Yheksalta lahti, niin jai aikaa hengailla yksin ja syoda ja kattoo tv:ta ja ah, oli jotenki niin ihanaa. Todettiin etta mikaan ei oo muuttunu vaikka pandemian myota tuli ikava kavereita; ei me olla yhtaan sen parempia nakemaan toisiamme ku ennen koronaa. Toisaalta, oon tassa tullu huomattua etta tekee usein mieli olla ihan yksin joten ehkei oo silleen kauhee juttu.

Meille haetaan mun osastolle uusia tyontekijoita. Se meinaa sita etta ma en oo kohta enaa "uusi tyontekija." Tai, enhan ma nyt oikeen enaa oo kun tassa kuun lopussa oon jo kerenny jotenki ihmeen kaupalla olla tuolla jo PUOLI VUOTTA mutta tunnen silti oloni uudeks. Mutta kohta ehka sekin tunne menee ohi vihdoinki. Mun lemppari tyokaveri mietti nyt viikonlopun yli tosin etta lopettaako se vai ei, huomenna sitte saan tietaa etta mita se paatti. Bloo. Toisaalta, en oo sen kans oikeen missaan tekemisissa toitten ulkopuolella. Mutta voisin ehka ollakki jos se lopettaa hommat? Keskiviikkona meilla on staff meeting osaston kesken ja sit illalla on joku meian organisaation rahankeraystapahtuma yhessa siideripaikassa ja monet tyokaveri on menossa nii kaitpa minaki meen sitte. En oo siis vielakaan tavannu monia mun tyokavereista! Se on aika janna juttu.


Kavinpa viime tiistaina tekemassa vaha kokeita terapeutin luona. Kaks jotain tietokoneella tehtavaa ja loput tehtiin sitte sellasen terapeuttiassistentin avulla. Tulipa muuten todella typera olo, varsinkin kun yks niista kokeista oli IQ-testi. Ens kuun alussa keskustellaan sitte etta miten nama kokeet meni ja mita ne meinaa. Yks oli myos ihan vaan joku kysely. Kaikki oli vaikeeta. Yritin parhaani.


Kalifornia on nyt auennut kokonaan taas. Talla tarkotetaan siis sita etta maskeja ei oo enaa pakko kayttaa edes ruokakaupassa, ellei kauppa itse maaraa etta sinne tarvii olla maskia. Missaan ei oo mitaan suosituksia siita kuinka paljon porukkaa saa tunkea pieneen tilaan. Kaikki baarit on auki, ihan full capacity ja silleen. Bussissa kylla varmaan viela pitaa olla maski, ja uskonpa etta huomenna kun meen tuonne mun Planned Parenthood visiitille etta siella pyydetaan kylla maskia. Varsinki jos oot rokottees jo saannu niin mitkaan suositukset sun muut ei pade. Patee vaan naille rokottamattomille. Vahan kylla jannittaa tallaset, kun tuntuu etta ollaan menty niin nopeeta eteenpain. Hyva kait se on etta hommat edenny nopeeta mut silti. Nyt tosin kun aattelen tata niin tajusin etta siita on kaks kuukautta ainaki ku meilla on viimeks toissa ilmotettu koronatartunnasta. Kaliforniassa on kaikista eniten rokotettu tyyppeja koko maassa. San Diegossaki saatu joku 80% vaestosta rokotettua. Etta aika hyvin kait ne asiat on kuitenki. Ite vaan oon vaha kireena aina -__-


Katoin tassa taman (omalla kohdalla) kauan odotetun In The Heightsin muutama paiva sitte. Ei se ollukaan niin hyva ku kuvittelin. Tai oli ehka vaha tylsa, enka muista mitaan niista biiseista mika jai harmittamaan. Musikaalien suurena fanina havetti se etten oo ikina nahny Rentia, niin katoin sen tanaan. Ja siinakin jai harmittamaan ettei se iskeny silleen niinku oisin kuvitellu. Se on sellanen klassikko ja tunteellinen ja en tirauttanu ku yhen kerran ja muutenki oli jotenki vaikea keskittya. No, ei kait niista kaikista tarvi tykata. Oottelen innolla syksya ku Broadway SD avaa ovensa taas ja paasee paikanpaalle fiilistelemaan musikaaleja. Nyt syksylla tulee Hairspray! Kevaalla tulee sit se Come From Away mita oli tarkotus menna kattomaan tana kesana. Vai olikohan se viime kesa sittekki? No ihan sama, peruttu se ois ollu joka tapauksessa! Oli joku muuki minka ajattelin etta vois kayda kattomassa. Hadestown ehka? Mean Girls? En muista. Rent se ei nyt taida olla kuitenkaan, vaikka seki tulee mutta koska en tuosta elokuvaversiosta niin valittany (samat biisit ja aikalailla kuitenki sama ku se musikaali) niin tuskinpa valitan siita stage produktiosta. 


Tassa podissa mainittiin Henry Saari ja siinapa onki nimi mita en oo varmaan kuullu sitte yheksankymmentaluvun. Tai mahollisesti kakstuhattaluvun alussa. Jannittavaa.

Mennaanpa muuten markkinoille tana vuonna. Niitahan ei viime vuonna jarjestetty, tana vuonna ne jarjestetaan vahan pienemmassa muodossa. Ei oo siis mitaan elaimia tms mika on tietty vaha kurjaa, mutta kauppahalli on tanakin vuonna ja kaikki hirveet/ihanatmarkkinruoat. Vahan kylla jannittaa menna, mutta Robert koko ajan kannustaa etta hei, meilla on jo rokotteet ja saa menna ja kylla se elama jossain vaiheessa palaa normaaliin. Han ei selvastikkaan oo kovin traumatisoitunut, ja se on tietenki hyva asia. Ite oon kylla sitte traumatisoitunut meian molempien puolesta. Mut ihan kivaahan seki on. Paasee tekemaan jotain muutaki ku kattomaan vieresta ku mies juo kaljaa :D Kaytiinpa tekemassa sitaki Pacific Beachilla viime viikolla. Mina halusin rannalle, ja kaytiin jopa vedessa. Robertki kavi. Vesi oli ensin kylmaa mutta kyllahan sinne viitti jaada. Sen jalkeen kaytiin sushilla ja sit mentiin johonki baariin JOSTA SAI ALKOHOLITONTA OLUTTA!!! Ja juotiin siella yhet ja katottiin pesapalloa. Oli mukavaa. PB on kylla aika perseesta etta ei jatkoon. Siella ei ollu mitaan kivoja putiikkeja enaa, kaikki oli vaan baareja ja ravintoloita. 


Tama saa nyt olla tassa. Nama unwindit alkaa toimia ja kaipailen sankyyn, pimeaan kattomaan jotain kivaa sarjaa.

3 comments:

  1. Mäkin katoin sen in the heightsin, vähän meh eikä laulut tosiaan jääny päähän mitenkään, hamilton mulla on vielä kattomatta, en tie onks se enää tuolla disney+ssa tarjolla.

    Book of mormon muuten tulee kai syksyllä -22 suomeks hgin kaupunginteatteriin. Aion mennä kattoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei se tuukaan, joku rasistihommelo käyny siinä niin on tuotanto "jäissä."

      Delete
  2. Hamilton on paljo parempi, ja siina on kiva ku se ei oo silleen elokuvamuodossa. Onpa kurja ettei toi Book of Mormon tuu, se on tosi hauska! Menisin kattoon sen uudestaan jos se joskus tulee taas.

    ReplyDelete