Monday, December 28, 2020

Lord beer me strenght.

 Ensimmainen tyopaiva Humane Societylla pulkassa. Olipa muuten vaha porukkaa siella tanaan, tosin maanantai on tosi monen vapaapaiva (se on myos mun vapaapaiva ens viikosta lahtien) ja nykyaan paikka on kiinni maanantaisin. En oo ollu siella maaliskuun puolivalista lahtien, joten oli tosi kummaa nahda kaikki osastot ihan tyhjina, lukuun ottamatta muutamaa tyontekijaa ja vapaaehtoistyolaisia. Syy siihen etten oo kaynny vapaaehtoishommissa on se etta oon aina mennyt sinne julkisilla ja koronan aikana ei oikeen houkuta nuo julkiset. Niinpa huomisesta lahtien kuljen pyoralla toissa. Ei se matka oikeesti oo ees mikaan kauhee, sellanen mita monet Suomessa reippaasti polkee (10 km) mutta tama ei ole Suomi ja therefore en ihan aina luota siihen etta tiet on pyoraystavallisia- ja turvallisia vaikka googlemaps niin vaittais. San Diego nyt on aika hyva naissa pyorahommissa mutta sekaan ei aina oo ihan 100% taattu asia. Sitapaitsi oon liikkeella pyoralla jonka kyydissa oon ollut tasan yhden kerran. Aiti ja isa laitto joulupaketin mukana pinnoihin laitettavat heijastin tikut mika oli tosi kateva juttu! Ostin myos eilen uudet etu- ja takavalot pyoraan ja ne on jo laitettu paikoilleen. Kyparan lainasin kaverilta kunnes hankin oman. 


Tyopaiva oli oikeastaan vaan powerpointtejen seuraaminen. Naen todella huonosti kaukaa ilmeisesti. Loppupaiva oltiin koneella ja opeteltiin kayttamaan outlookia (jee, mulla on sellanen company email osote ensimmaista kertaa ikina :D) ja muutamaa tarkeaa sivua mitka meilla on siella kaytossa. Paastiin aikasemmin. Ulkona on satanu on/off koko paivan ja askenki vetta tuli kun sen kuuluisan Esterin yhta kuuluisasta hanurista. Istun tassa aamutakissa juomassa Lammin Kupin lohikeittoa ja se on jotenki ihanaa koska ulkona sataa. Myos meidan olohuoneen lammitin kay vahan niinkun takkatulesta koska sen saa niin lampimaks etta tuntuu kun istuis takan edessa (ja istunki monesti laittialla lammittimen edessa koska miksei. Meilla mitaan takkatulia oo. Tassa meian huudeilla kylla joillain on ja sita on kiva haistella talvisilla kavelylenkeilla.)


Joulu oli kiva. Jouluaattona Robertin piti vasta myohemmin toihin niin hengailtiin ja katottiin tv:ta ja sit kun se meni toihin, hoidin asioita. Kavin kaupassa, siivosin, vein roskat ja kierratettavat, kavin toista hakemassa juustomakaroonin ja sit kun tulin kotiin, Robertin sisko tuli tohon kuistille tuomaan jalkkaria jouluks ja sain samalla annettua sille lahjat meilta. Sit siivoilin vaha lisaa ja kuuntelin joulumusiikkia. Sallittua joulumusiikkia on vain ja ainoastaan Frank Sinatran jouluhitit (ja ehka joskus Bing Crosbyn myos.) Hengailin sitte rottien kans jonka jalkeen Robert tuli kotiin ja alettiin avaamaan lahjoja. Rotatki oli ollu kiltteja koska niilla oli paljo lahjoja. Robertilta sain aamutakin (sen saman jossa nautin lohikeittoa tata kirjoittaessa), uuden lakin (joka ei mahu tuon kyparan alle mika vituttaa koska se on ihanan lammin), Hamilton-julisteen, sukat joissa oli meidan  edesmenneen Herman-rotan kuva, Internet Comment Etiquette t-paidan, Fargo t-paidan ja Try Guysien kirjan. Aitilta ja isalta tuli muutama kiva vaatekappale joita en oo kauheesti saannu naytella viela, sukkia ja tallasta kans. Tulipa myos pussilakanasetti ja keittiovalineet. Tadilta sain Antti Holman kirjan (ehka otan sen toihin niin saan lukea lounastauolla) ja JUHLAPOYDAN KONVEHDIN AI HELVETTI KUULKAA. Ette tiedakkaan miten paljon oon kaipaillu tata suomalaista perinetta nimeltaan joulukonvehdit. Saatiin me Robertin kans Muumi-aiheiset maskit myos :D Mun vanhemmat ehka ajattelee etta oon kuin Pikku Myy, koska ne laitto mulle sellasen mutta oon oikeesti ihan selvasti Niisku. Tays dorka, kuiva ja sanoo "jaa" paljon. Ja kuuntelee Slayeria verstaalla (tama on omistettu Tytille.) Robertin vanhemmiltaki tuli pussilakanasettia, sukkia ja sit sain SELKARANGAN jossa oli viela lantioluut kiinni!!! Robertin aiti oli loytany sen pihalta ja paatti paketoida sen mulle laatikkoon :D Arvostan tata tosi paljo! Robertin aiti on <3 Robertille olin ostanu Friday the 13th sukkia, The Undertonesin ja Sloppy Secondsin levyt lp:na, Bruce Campbellin yhden kirjan, ja New York Dolls-paidan. Rottuudet sai uuden space podin, sellasen muovisen homman minka voi laittaa roikkumaan ja ne voi menna sinne asumaan, uuden riippumaton paikalliselta kasvattajalta, purulelun ja isotadilta (eli mun tadilta) tietenki herkkutikut kuten aina. Ensimmainen herkkutikku meni kahessa paivassa. Impressive!


Jouluna oltiin molemmat vapaalla. Hengailtiin kotona iltapaivaan asti ja sit kaytiin nopeasti Jamulissa viemassa ja hakemassa lahjoja Robertin vanhempien luota. Kerettiin siina pihalla hetken jutella. Piti haudata Olive ja Ruby mutta aattelin ettei kerettais ennen auringonlaskua niin ei tullu mukaan talle reissulle. Pitaa joku paiva kaya sitte erikseen. Sit tehtiin ruokaa (juustomakaroonit, brysselinkaalia ja lohta) ja katottiin Wonder Woman 1984. Ei ollu hyva. Harmitti, koska siina oli Pedro Pascal ja tykkasin ykkosesta tosi paljo. Niin kay joskus.


Jospa tama olis nyt tassa. Meen  viela jotain syomaan ja sit pitaa miettia mita evasta otan mukaan toihin. Saan vihdoinki kayttaa mun lounaslaatikkoa! En oo tarvinu sita pariin vuoteen :D Nytpa voi taas ottaa peltisen Hellboy-laatikon toihin :)

No comments:

Post a Comment