Monday, July 13, 2020

It stinks.

San Diegossa lemuaa tänään. Eikä oo tämän kevään/kesän ensimmäinen kerta; toukokuussa kukki joka levä jonka haju levis koko kaupungin ylle. Ulos astuessa, naamarista huolimatta, lehahti sieraimiin aivan uskomaton viemärin haju. Raportteja hajusta tuli ympäri San Diegon lääniä. Tänään ei onneks haise viemäri. Tosin ei tämääkään haju oo mikään hyvä sellanen; laivaston satamassa palaa iso alus. On eilisestä asti palanut. Tänä aamuna menin laittamaan ikkunoita kiinni ennen töihin lähtöä ja se palaneen kumin ja kemikaalien haju oli älyttömän vahva. Ihan kun joku olis tuossa pihalla polttanu kumia tms. Monien astmaa ilmeisesti haitannut tämä, me ei onneks huomattu mitään muuta kun vasta kun menin ikkunoita sulkemaan. Taivas oli sakean näkönen vaikka säätiedotteessa lupailtiin kirkasta taivasta. On tämä vuosi kyllä yks viemärin hajunen vuosi.


Meillä on tällä hetkellä pulaa kolikoista. Ei oo varmaankaan pelkästään paikallinen ongelma. Kaupoista ei voi hakea 25 centin kolikoita pyykkiä varten. Robert kysy töistään, sit vielä meiän Vonsista ja vihdoinki kioskilta. Kioskilta osattiin kertoa että pankit ei lähetä kolikoita kauppoihin yms tällä hetkellä. Käsin joutuu pestä oman vessan lavuaarissa mikä on todella ärsyttävää. Jos pyykkituvassa ois käsinpesumahdollisuudet niin ei vituttais. Mutta nyt joutuu vessassa pestä, heittää kassiin ja harpoa tuonne pyykkituvalle missä on naru pihalla minne laittaa kuivumaan.


San Diego meni kiinni taas tänään. Salongit, kuntosalit ja ravintolat jotka ei voi tarjoilla ulkotiloissa. Oli jo aikaki. Noiden ei ois pitäny olla vielä auki. Robertin sisko kerto että niitten vanhemmat oli taas alkanu käydä kirkossa. Nyt meni kirkot taas kiinni. Ihan hyvä niin. Ne on molemmat 70+ ja Robertin äitillä paha astma. Meillä joutuu varmaan vielä ens vuonnaki kulkea naamarit päällä ja mihinkään ei voi mennä. Kunpa ois voinnu matkustaa äidin ja isän luo pariks kuukaudeks. Viettää kahden viikon karanteeni niitten kellarissa. Siellä olis kaikki mitä tarvii. Sit oltais loput ajasta voitu hengailla jne. Tosin raha asiat tietenki ois vähän askarruttanu. Mutta täällä ollaan. Huoh. Tällasta tänään. Onneks keskiviikkona on aika psykologille ja kolme vapaapäivää.

No comments:

Post a Comment