Monday, January 27, 2020

I want your skulls.

Nyt ollaan lomailtu hieman. Ihan vaan yhen yon yli, minilomalla Los Angelesissa ja Anaheimissa mutta silti! Onpa katevaa ku on tollaset kohteet niin lahella kotia etta voi yhtena aamuna lahtea menemaan ja tulla jo seuraavana iltana takas. Ei siis tarvittu mitaan rottahoitajaa talla kertaa, silla keskiviikko aamuna paastin rottuudet jalottelemaan ennen kun lahettiin taalta kotoa, ja laitoin ylimaarasen ruoka astian, toisen vesipullon ja viela kaks kuppia rottien lemppari iltapuuroa hakkiin. Ja olin edellisena iltana pessy hakin ettei sit kotiintulessa ollu kivat hajut vastassa :D

Keskiviikkoaamuna siis taman rottailun jalkeen sunnattiin auto kohti enkelten kaupunkia. Koska meilla ei oo liittymia, kirjotettiin paperille kaikki osotteet ja directionsit ja silleen ja ei muuta kun menoks. Ihan hyvin loydettiin joka paikkaan tolleen "vanhanaikasesti!" Eika eksytty muuta ku yhen kerran ajettiin yhta katua vaaraan suuntaan ja sit vaan kaannettiin auto ja yhtakkia oltiinki jo oikeassa paikassa. Ensimmainen pysakki Los Angelesissa oli La Brea tar pits. Siella ollaan kayty ennenki ja on ollu kova hinku paasta takas. Kierrettiin ensin ite koko museo, ja sit liityttiin mukaan johonki kierrokseen missa vanhempi herrasmies kerto paleoecologyjuttuja. Esim. etta mista tietaa mitka elaimet oli aikoinaan paikallisia (hampaista ja siita minkalaiset jalat niilla oli) ja mitka tuli jaksoittain kaymaan taalla. Se on hirveen mielenkiintonen paikka tuo La Brea tar pits. Ja etta viela tanaki paivana loytyy fossiileja! Aika siistia. Kierrettiin myos ulkona ja siella naki just ne aktiiviset tervahaudat ja ne mitka oli jo kaivettu tyhjiks. Parkkeerattiin kadulle, ja kerettiin hyvin takas ennen ku parkkipirkko tuli. Ei siella varmaan ees kaynny ketaan parkkipirkkoja oikeesti, ku ei ollu kukaan merkinny renkaita liidulla. Ei tarvinu siis maksaa parkkeeraamisesta mitaan. Jos vahan viittii kavella niin voi Losissaki parkeerata ihan ilmaseks.

Seuraava pysakki oli Necromance. Se on sellanen oddities putiikki. Sielta loytyy jos yhta sun toista paakalloa, purkeissa uivia elukoita, luita, jne. Oon netissa ollu niiden asiakas jo monta vuotta, joten oli kiva paasta kaymaan paikan paalla. Itse omistaja oli siella ja oli myos tosi kiva sanoa kertoa sille kasvotusten etta tykkaan tosi paljon sen liikeesta ja etta tilaan yleensa netista mutta nyt paasin vihdoinki paikan paalle! Robert kaski valita jotain kivaa itelleni niin otin kojootin paakallon, ja sit se huomas sellasen sammakon purkissa mika oli kans kiva niin otettiin sit sekin :D Taaskin parkkeeraaminen kavi huolettomasti, koska kadulla oli mittarit ja maksettiin vaan 50 senttia. Muutama kortteli tuli kaveltya. Melrose Avenue on kiva, kun siina on kaikenlaisia kivoja putiikkeja matkanvarrella. Oli vaikka mita jannaa, mutta myos paljo vaatekauppoja. Ois kiva joskus kavella vahan enemman ja katella etta mita kaikkee siella on. Myos Upright Citizens Brigade- ja Groundlingsteatterit oli talla kadulla ja niiden ohi tuli kaveltya. Naista kahesta rekrytoidaan koomikkoja esim. Saturday Night Live'a varten. Conan O'Brienkin on muistaakseni kaynny Groundlingsin kursseilla. Los Angelesissa ja Hollywoodissa on kiva just tuo, etta saatat yhtakkia kavella/ajaa jonkun tunnetun paikan ohi, ilman etta edes etsit sita paikkaa. Ajelemisesta tuliki mieleen, etta aika monen kivannakosen asuinalueen ohi tuli mentya. Miks Los Angelesissa on niin paljo mukavan nakosia rakennuksia? Siis sellasia missa ihmiset asuu asunnoissa vuokralla. Taalla ei edes naa vanhat rakennukset oo kivannakosia, mutta siella on. Tai onhan niita taallaki, mutta aika harvassa.


Necromancesta matka jatku Hollywoodiin, Museum of Deathiin. Tallakin kertaa tuli parkkeerattua jonnekki kadulle, hieman kauemmas talla kertaa. Mutta meian parkkipaikalta kun katto suoraan eteenpain sattu nakemaan eraan tunnetun kyltin; sieltahan se Hollywood-kyltti pilkisti! Mieteinki etta millon nakee kun ei ollu viela tahan mennessa tullu vastaan. Koska museo oli auki viela monta tuntia, aateltiin ensin kayda syomassa. Ruokapaikka loyty Hollywood Boulevardilta, ja kerettiin katella siina kavellessa niita asfaltissa olevia tahtia. Ei ollu ketaan super kiinnostavaa alueella missa me liikuttiin. Nahtiin Capitol building ja Pantages-teatteri, minne tulee kaikki hyvat ja uudet Broadway naytelmat ja musikaalit. Ei kayty missaan kovin jannittavassa paikassa syomassa, ihan vaan Popeye'sissa. Otin popcorn shrimpia ja Robert kokeili niitten uutta kanahampurilaista. Tykkas. Munki ruoka oli hyvaa. Ravintolan edessa oli joku tosi edgy mimmi, kuka alko imeen jointtia oikeen taysia heti ku joku kaveli ohi ja oikeen provosoivasti siina huuteli etta mitas tuijotat, ihan vaan laaketta tassa otan. Todella "silmia avaava" esitys, leidi. Se yhessa kohtaa filmas itteaan siella myos, varmaan jotain blogia varten :D


Sit mentiin sinne Museum of Deathiin. Tata en kylla suosittele kenellekkaan joka ei oo silleen edes vahan kiinnostunu true crime jutuista, paakalloista ja kaikesta tallasesta. Siella voi helposti tulla tosi huono olo ja monet on pyortynykki. Taytyy myontaa etta yhessa kohtaa tuntu paassa tosi kevyelta, ja pelastyin koska en oo ikina pyortyny. No, en pyortynyt nytkaan :D Ja oli kiinnostavaa. Ensimmainen huone oli taynna kirjeita sarjamurhaajilta, ja taidetta mita ne on tehny +  lehtileikkeleita. Naihin kuulu esim John Wayne Gacy, Richard Speck ja Lawrence Bittaker. Oli muitaki. Seuraava huone kerto kuolemantuomiosta ja siella oli jonkun vaatteet mitka silla oli ollu paalla sahkotuolissa ja sit vahan kuvia ja sellasta. Sit oli vahan asiaa hautajaistoimipiteista ja ruumishuoneista (siella oli aika raakoja kuvia just ruumishuoneilta, ja toimenpiteista.) Oli myos pieni juttu siita miten 1800-luvulla otettiin kuvia kuolleista ja miten lasten hautajaiset pidettiin. Siina vieressa oli tosi hieno Dia de los Muertos alttari. Seuraava kaytava oli taynna kuvia rikoksista. Oli just paljo kaikkia murhajuttuja. Nama on siis ihan oikeita kuvia poliisien arkistoista .Oikeaa todisteaineistoa. Tassa kohtaa kylla joutu valilla vahan kattelemaan muualle. Oli vahan eri elainten paakalloja ja kapala-kalloja ja sellasta hienoa, ja sit jotain julkkisten kuolemista ja shrunken heads ja kannibaaleja ja tallasta. Yks huone oli tosi siisti ku siella oli just niinku kaikkia tollasia purnukoita ja ihmisten taytettyja lemmikkeja. Meian suureks yllariks siella lopussa oli sit sellanen pieni nurkka omistettu GG Allinille :DDD Niii joo, ja yks huone oli jaettu kahtia, etta yks osa oli kokonaan omistettu Charles Mansonille ja sen rikoksille ja sit toinen puoli kerto Black Dahlia murhasta. Oli oikeen ruumiinavaajan kuvat ja kaikki seinalla. En ihan heti oo kaipailemassa takas, mutta mielellani menisin uudestaanki, koska siella voi oikeesti kuluttaa monta tuntia lukien kaikkia artikkeleita, kirjeita, ja mita niilla nyt onkaan siella. Siella on tosi paljo nahtavaa. Nyt ens kuun 2 paiva muuttaa tama museo isompaan tilaan. Tuo museo oli tosi pieni ja varmaan sen takia lattiasta kattoon taynna.

Se oliki sit viimenen pysakki Los Angelesin ja Hollywoodin alueella, seuraavaks sitte auton nokka kohti etelaa eli Anaheimiinpain. Kyllapa yhteen paivaan mahtuki paljo paakalloja, ku niita tuli nahtya siella La Brealla, siella liikkeessa ja sit tuo viimenen pysakki myos oli taynna niita. Saatan erikseen teha jonku kuvapostauksen kunhan saan ne jotenki puhelimesta koneelle.


Nii ja keskiviikko oli sit meidan 12 vuotispaiva :D Pitihan sita vaha jotenki juhlistaa. Tuo oli just hyva :D <3

4 comments:

  1. Kuulostaa oikeen kivalta vuosipäiväretkeltä :) Tuleeko anaheimista vielä jutttua erikseen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulee, mut se on enimmäkseen Disneylandista kertova 😀 en kyllä tiiä miksei useemmin tuu ajeltua just losiin päiväks.

      Delete
  2. Ehkä jatkossa tulee tehtyä sit enemmänkin päiväretkiä 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. pitais kylla! valilla tulee sellanen olo etta pitaa paasta kaymaan jossain, ja tuohan on just kateva :D

      Delete