Sunday, April 5, 2015

Pastaa ja salaattia.

Olipas hyva keikka! Mutta ei siita sen enempaa just nyt, koska muuten unohdan taysin mista alunperin ajattelin kirjoittaa, nimittain ruoasta :D Tykkaan ruoanlaittamisesta, mutten koskaan laita tanne mitaan resepteja tms. Syy siihen on ehka enimmakseen se, etta ma en kauheesti seuraile resepteja, ainakaan jos laitan ruokaa ihan vaan itselleni. Yleensa ihan summassa tulee loihdittua ruokaa :D Mutta halusin antaa pari nopeaa lemppari lounasvinkkiani :D Jos ketaan edes kiinnostaa. Mua ainakin kiinnostaa, ja teenkin naista yhden kohta kunhan paasen haettua kaupasta pari lisaa ainesosaa :D
  1. Caprese salaatti! Se on nopee ja hyva, eika siihen tarvita muuta kun 2 isoa mozzarella klonttia, 2 roma tomaattia, basilikaa (tuore/kuivattu/tahna...mika vaan kay. Tuore on tietty paras!) oliivioljya ja itse laitan yleensa viela ripauksen pippuriseosta. Asettelen aina salaatin niin etta laitan ensin palan mozzarellaa lautaselle, sitten siihen tomaatin siivun ja paalle basilikan lehti. Loraus oljya niin etta jokaisen suupalan paalla on oljya. 
  2. Mun lemppari lounaspasta: tahan multa yleensa loytyy jo ainekset kotoa. Helppo, herkullinen ja nopea. Niin ja halpa :D Itse kaytan aina orzo pastaa, mutta sopiihan tuohon mika tahansa muukin. Keitat pastan, ja kun se on valmis heita sekaan runsaasti fetajuustoa, loraus oliivioljya ja revittya basilikaa. Tulee maha tayteen, vaikkei kuulostakkaan kovin tayttavalta. Usko pois ;)
  3. Pastasalaatti. Helppo sellainen. Eika sekaan maksa miljoonia. Mun pikaiseen pastasalaattiin laitan aina punasipulia, kirsikkatomaattia, fetajuustoa, kurkkua ja yleensa myos sokerihernepalkoja, mut ne unohtu eilen kaupanhyllylle, niin meni ilman. Oliivioljyt tahankin ja ripaus pippuria. Ei tarvi mitaan muita salaattikastikkeita, se on siina. Ja tama tulee salaattikastikkeiden suurkuluttajan suusta ;) Yleensa oon laittanut tahankin sita orzoa, mutta eilen ostin salaattimakaroonia, ja se sopi musta paljon paremmin tahan! 
Nyt on edessa siis kauppa reissu ja lounaan teko. Pastasalaattia tein eilen ja se oli aika iso ja tayttava, ja nopea tehda (eika tullu kauheesti edes tiskia kun tein sen isoon kulhoon ja soin sen suoraan siita kulhosta :P) ja ajattelin tehda samaa tanaan kun pitaa syoda tuo sipuli ja kurkku pois. Tomaatit meilla ei yleensa matane jaakaapissa, koska kirsikkatomaatit on mun suurta herkkua ja syon niita kun karkkia yleensa :D Anoppilaankin on soiteltava ja toivoteltava paasiaisia. Sita siis vietetaan kuitenkin? Ilmeisesti. Oon aina niin pihalla kaikesta kun en koskaan vieta mitaan. Paitsi joulua. Mutta nailla mennaan. Jos jollain teista on joku hyva pasta resepti tai just joku tollanen pastasalaattihomma, niin kertokaa ihmeessa! Pastasalaatit on ihan huippua ruokaa, koska ne on niin nopeita ja helppoja tehda ja tayttavia! Ja tulee kerrankin syotya vahan vihanneksia ;D Et sellaast!

2 comments:

  1. olipa kiva postaus:) täytyypä testailla:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. munki pitais kokeilla sun postaamia, kun sielta sun blogista aina loytyy kaikkia herkulliselta kuulostavia resepteja :D

      Delete