Thursday, April 16, 2020

Keksi ite kuule joku titteli.

Heipa hei.

Mika meininki? Varmaan aika samanlainen ku taalla, mita oon suomenpuheluistani saannu ymmartaa. Hommat menee kiinni.

Taalla on baarit ja kaikki tallaset ollu nyt kiinni kuukauden. Tuntu yhessa vaiheessa etta joka viikko oli toissa joku asia erilailla. Se alko siita etta sai viela paastaa asiakkaita sisalle, mutta ne ei saannu syoda paikanpaalla, kaikki oli otettavaa mukaan. Ja vaan muutama sai oottaa sisalla, teipit oli laitettava lattiaan etta ihmiset pitais turvavalia (harvathan tietenki piti, joutu sit keksia kaikkea ettei tyypit norkoilis heti siina kassalla sun naamassa ja seki vaihteli melkeen paivittain miten se toteutettiin.) Siita oli sitte eri variaatioita kunnes tuli tama ettei ketaan ulkopuolista paasteta sisalle. Ja tata on nyt jatkunu. Nyt kaikki tilaukset tapahtuu netin kautta tai puhelimitse, me vaan tuodaan ruoat siihen terassille tai sun autoon.


Laskin tassa etta viimeset kolme viikkoa, oon vaan ollu 15 tuntia viikossa toissa. Se siita kiitollisuuden tunteesta etta onpa hyva etta viela saa olla toissa. Jos ei ois tippeja, niin en menis ollenkaan toihin ku tyottomyyskorvauksella sais enemman. Ajattelin nyt kuitenki laittaa hakemuksen korvauksista, koska on aika paskaa olla minimipalkalla toissa ne huikeat 15 tuntia viikossa. Onneks on just ne tipit, niitten avulla nousee palkka vahintaan 200 dollaria. Me saatiin meian stimulusrahat eilen, joten se auttaa. Robert sai bonuksen ja tilapaisen palkankorotuksen. Niilla mennaan. Se ahistava lainamies otti yhteytta kuun alussa enka oo saannu aikaseks soittaa takas koska ahistaa liikaa. Nyt ois varaa maksellakki vaikka menee vaha huonosti mutta tilanne kun on mika on, niin ois jarkevaa pidella kiinni noista rahoista koska mitas sitte jos meneeki tyot alta kokonaan? Tai jos sairastuuki ja joutuu olemaan kotona ne kaks viikkoa?


Tuolla ulkona on vaihteleva meininki. 30th street ja ECB on aika tyhjia. Mitapa sita hengailla paakaduilla ku mikaan ei oo auki? Belching Beaver on auki nelja tuntia paivassa etta ihmiset saa hakee kaljaa sielta. ECB:lla auki on kioski, Home Brewing kait kans pari tuntia paivassa kaljamyyntia varten, kaikki ravintolat on auki ja pikaruokalat ja siinapa ne sit onki. Autoja nakee viela melko normaalisti. Toihin kavelen sivukatuja pitkin ja nyt nakee vahemman lenkkeilijoita. Vituttaa ne lenkkeilijat. Tottakai ulkona saa kavella jne, mutta ku tuntuu jonain paivina etta taalla on koko North Park paattany lahtea lenkille samaan aikaan ja sit siella on niita ketka suu auki juoksee sun ohi ilman mitaan naamaria. Nii seki viela; naamarit. Ne pitaa nyt olla. On laissa etta tyontekijoilla on sellanen oltava. Sellasilla ketka on ammateissa niinku mina ja Robert. Ostin siis kaverilta nelja sellasta. Ja on kehotettu etta ulkoillessakin on sellanen. Monilla on. Toisilla ei. Ymmarran etta on ehka hieman vaikeaa esim. juosta naamari paalla mutta jos ollaan ihan vaan jollain kavelylla nii kannattais ehka. Siella nyt kuitenki tulee vastaan porukkaa aina valilla.


Nama kotiinkuljetusfirmat on nyt laittanu sellasen vaihtoehon ku tilaat ruokaa etta kuski vaan jattaa ne ruoat sun ovelle ja soittaa/koputtaa ja sit lahtee meneen. Ettei enaa tarvi avata ovea kenellekkaan ja olla siina niitten naaman eessa. Se on hyva juttu.



Mites muuten? No, Olive piti lopettaa. Sen kasvaimet oli rupisia ja tulehtuneita. Oli aika. Se oli hyva paatos. Ikava tietenkin on, ja Olive oli niin sellanen herttanen rotta <3 Sellanen ihana ja mukava ja kiltti. Joskus kun annoin sille pusun naamalle, niin se tokkas pienen nenansa mun huulille :D Ja aina ku oli puuron aika, se jai oottelemaan hakin eteen ja kierteli siina niinku koira kunnes laitoin kupin lattialle ja se paasi syomaan. Ruby oppi taman tavan Olivelta, koska eilen kun olin hakemassa puurokuppia, ja se siihen pyorimaan kunnes kuppi tuli puuron kera takas. Se on jotenki nii siistia naha miten rotat oppii toisiltaan :D Se on aina hyva ku on yks kuka tietaa talon tavat ku tulee uusia rottia niin ne sitten oppii silta. Olive oli Rubyn ja Sunnyn paras kaveri, mika on aika hauska juttu. Ruby ja Sunnyhan on sukua toisilleen ja adoptoitiin yhessa, mutta molemmat tykkas Olivesta enemman ku toisistaan. Voi Olive <3 Lammolla muistelen. Ei nyt kylla paasta hautaamaan sita hetkeen koska Robertin vanhempien luo ei oo mitaan asiaa naina aikoina. Vaikka sinne niitten autotalliin lapio hakemaan voi menna ulkopuolelta ja sit oltais kuitenki vaan pihalla. No mutta kuitenki. Pitaa kattoa mita sanottavaa niilla ois tasta ehdotuksesta. Tai sit joku vois etukateen laittaa sen lapion pihalle ja sit me voitais vaikka pyyhkia se ennen ku viedaan se takas tms. Miks aina alan puhumaan taalla tallasia omia? :s Siis niinku ajatuksia mita ei tarvi kaikille jakaa. Tollasia tylsia juttuja.


Sit Percy, meian toinen sirkoista kuoli. Taa on jotenki huono batch ilmeisesti, koska Percy ei luonu nahkaa kertaakaan vaikka sen ois pitany tassa ajassa luoda jo kaks kertaa. Se oli huono merkki eika tullu yllatyksena se etta se kuoli. Pablo loi nyt toisen kerran, mutta sen yks takajaloista tuli sielta kuoresta jotenki huonosti, nii se nayttaa kummalliselta ja se roikottaa sita aina. Sen ei pitais vaikuttaa sen metsastys skillseihin millaan tavalla, mutta ens kuoriutuminen voi olla sitte vaha vaikeampi ton jalan kans. Saa nyt naha miten kauan se sitte elaa. Percy haudattiin tuohon meian kuistin viereiseen kukkapenkkiin, sinne menee kalat ja hyonteiset, kun taas rottien hautausmaa on just tuolla Robertin vanhempien luona.


Olihan tassa meilla haapaivaki maanantaina. 7 vuotta! Ei oikeen voinnu teha mitaan, mutta tilattiin nyt ainaki ruokaa kotiin. Pelatiin vaha GTA nelosta ja kateltiin tv:ta. Ihan kelpo paiva oli kylla. Leikkasin hiuksetki. Ihan hyvaa jalkea tuli ja tuntuu paljo paremmalta ku ei oo sellaset pitkat takkuklontit painamassa. Sai harjattuaki kunnolla heti ku leikkas :D


Tallasta. Oispa jotain kivaa kirjotettavaa. En oo alkanu harrastaan mitaan muuta ku alkoholismia. Lasketaanko se harrastukseks?


Tassa Tytille, jos se viela lukee naita yks tallanen: Stigu, var ar du? - i karantaaaaaaaan.


Talle joutuu nyt keksia oman tagin ku naa tulee kaikki oleen tallasia hey what's up you guys, checking on from quarantine it is day number perse jne.

2 comments:

  1. Tsempit korona-arkeen. Ei oo oikein mitään järkevää asiaa koska mitään ei tapahdu ja kaikki perutaan. Hyvähän se on tietysti mut täälläkään kun ei oo ulkonaliikkumiskieltoo eikä koulut ja päikät esim ole kiinni niin pöpöt jyllää ja liikkuu. Ehkä tää vuos menee näin ja ens vuonna on paremmin?

    Puhuttiin just et sit kun tullaan usaan ens kerralla (voi mennä _vähän_ aikaa) niin ollaan ainaki kuukaus, otetaan auto ja tullaan sit teille kylään. L oli siis ihan suostuvainen tähän suunnitelmaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. on nii kumma ettei koulut oo ollu tyyliin ensimmaiset mitka meni kiinni :s nuoret ja lapsethan on nimenomaan just popopesia ja kasien pesut on vahan niin ja nain. taalla puhuttiin jotain sakottamisesta mutta enpa tiia onko sita alotettu ja jos on, nii tuntuu ettei ne tee sita tarpeeks. mietin kans etta josko taa nyt sitte kestais taman vuoden ja alotetaan uusiks ens vuonna :D

      joo ehdottomasti! siina on syy pysya terveena, nii saa vastaanottaa vaha suomalaisa vierailijoita sitte :D ma oon koko ajan miettiny etta jos tasta selvitaan niin mun on pakko menna suomeen ku en oo mun perhetta nahny seittemaan vuoteen ja siina samallahan sita treffaa vaha muitaki matkanvarrella :D meille saa aina tulla kylaan! pistanko kokikset heti jaakaappiin? :D

      Delete